مهرزاد حمیدی روز شنبه در جلسه آموزشی مدرسین طرح ملی کنترل وزن و چاقی دانش آموزان استان خراسان رضوی در مشهد افزود: با توجه به روند افزایش وزن کودکان و نوجوانان، کشور در آینده با سونامی بیماریهای غیرواگیر مواجه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه باید روی نگرش خانواده دانشآموزان و افزایش آگاهی ایشان در این زمینه سرمایهگذاری شود ادامه داد: ٨٠ درصد مرگ و میر در کشور ناشی از بیماریهای غیرواگیری چون بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون است که سرمنشاء بسیاری از آنها چاقی و اضافه وزن است.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش با بیان این که ۵.۱ درصد تولید ناخالص کشورها صرف درمان و مقابله با چاقی میشود گفت: در کشور ما نیز هزینه دارو و درمان بیماریهای غیرواگیر بخش قابل توجهی از بودجه حوزه سلامت کشور را به خود اختصاص داده است.
حمیدی با تاکید بر لزوم توجه به امر پیشگیری از بیماریها افزود: یکی از مسائل اصلی در این زمینه، پیشگیری از چاقی و اضافه وزن است و با توجه به شرایط کرونایی موجود که با افزایش ریزهخواری دانشآموزان و تحرک کم آنها رو به رو هستیم درصد چاقی و اضافه وزن دانش آموزان رشد خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه به دنبال اجرای طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان(کوچ) به صورت فرا سازمانی و با ایجاد احساس مسوولیت درونی در جامعه هستیم ابراز امیدواری کرد که تمامی دستگاههای مسوول در اجرای موفق این طرح همکاری موثری با آموزش و پرورش داشته باشند.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش گفت: انتظار این است که چاقی و اضافه وزن دانشآموزان به عنوان برونداد این طرح سه درصد کاهش یابد و اجرای این طرح تناسب اندام، آمادگی جسمانی و چالاکی دانشآموزان را به همراه داشته باشد.
حمیدی افزود: از صرفهجویی میلیارد دلاری در مساله درمان، کمک به امنیت ملی و پیشگیری از بیماریهایی که نسل آینده با آنها رو به رو خواهد بود می توان به عنوان پیامدهای اجرای این طرح نام برد.
وی ادامه داد: تغییر نگرش مخاطبان در مقیاس وسیع با کاهش رفتارهای نامطلوب و نهادینه سازی رفتارهای مطلوب از طریق رفع موانع و افزایش تسهیلات می تواند تا ٨۶ درصد در تغییر رفتار افراد موثر واقع شود و خانواده و مدرسه بایستی به صورت مشترک و در کنار هم طرح کوچ را اجرا نمایند.