به گزارش ایرنا، روزنامه اسپانیایی «ال پائیس» در گزارش امروز (شنبه) با تیتر «گلآلود کردن دموکراسی» به موضوع ادعای همیشگی «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر تقلب در روند انتخابات این کشور پرداخت و نوشت: ترامپ با زیر سوال بردن صحت انتخابات و ابراز تردید از شفافیت این رویداد سیاسی، از تمام خطوط قواعد بازی و احترام به دموکراسی عبور کرده است.
به نوشته ال پائیس، ترامپ در هفته های باقیمانده تا برگزاری انتخابات، اتهام بروز تقلب به نظام انتخاباتی کشوری را نسبت می دهد، که خود بر مسند ریاست آن تکیه دارد.
در ادامه این گزارش آمده است: ترامپ در حالی از چهار سال گذشته به عنوان کاندیدای حزب جمهوری خواه پا به کاخ سفید گذاشت که استراتژی و سیاست اصلی او همواره بر پایه اظهارنظرهای تنش آفرین و توهین به هر آن کس که از او انتقاد کند و یا به طور منفی توجه او را به خود جلب کند، همچون نسبت دادن صفت «متجاوز» به مهاجران مکزیکی در سال ۲۰۱۵میلادی قرار داشت.
به نوشته ال پائیس این اولین بار نیست که با طرح چنین ادعاها و بهانه تراشیهایی از سوی ترامپ مواجه می شویم. در سال ۲۰۱۶ درست زمانی که نتیجه برخی نظر سنجی ها از برتری «هیلاری کلینتون» رقیب دموکرات او حکایت داشت، ترامپ همین استراتژی را در پیش گرفت. اما پس از برگزاری انتخابات و پیروزی در این کارزار، به یکباره صدای انتقاد ترامپ خاموش شد.
با گذشت چهار سال تاریخ دوباره تکرار شده و نتیجه نظرسنجی ها از پیشی گرفتن بایدن حکایت دارد. با این تفاوت که ترامپ اکنون به عنوان عالی ترین مقام سیاسی آمریکا نسبت به عدم صحت و شفافیت در روند انتخاباتی آتی کشورش بدون حضور در مراکز رای گیری و به شیوه پستی ابراز تردید کرده است.
ال پائیس در ادامه در انتقاد از تهدید ترامپ به عدم انتقال مسالمت آمیز قدرت نوشت: این که ترامپ در پاسخ به پرسش «در صورت شکست در انتخابات، قدرت را چگونه تحویل خواهی داد» میگوید «خواهیم دید»، بیانگر این مطلب است که ترامپ زودتر از حد تصور، نحوه انتقال دولت جورج دبلیو بوش جمهوری خواه به رقیب دموکراتش و از آن عجیب تر، تحویل ریاست از باراک اوباما دموکرات را فراموش کرده است.
در پایان این گزارش آمده است: آمریکا در حالی که خسته از شیوع گسترده ویروس کرونا با تنشهای شدید کشیده شده به خیابان ها دست و پنجه نرم می کند، نیازمند رئیسجمهوری خواهد بود که با درک صحیح از ارزش جایگاه و شان موقعیت خود، صحت روند انتخابات در کشورش را به عنوان حرکتی مدنی که در راستای تعریف دموکراسی است خدشه دار نکند.
ترامپ بارها مدعی شده است که رایدهی پستی "فاجعهای وحشتناک" خواهد بود و احتمال دخالت گسترده کشورهای خارجی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در صورت برگزاری به شکل رایدهی پستی وجود دارد. انتظار میرود در انتخابات امسال ریاست جمهوری آمریکا به خاطر شیوع کرونا نیمی از رأیدهندگان به صورت پستی در انتخابات شرکت کنند که این آمار دو برابر کسانی است که سال ۲۰۱۶ آرای خود را به صورت پستی ارسال کردند.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای تعیین پنجاه و نهمین رئیس جمهوری این کشور سوم نوامبر برابر ۱۳ آبان برگزار می شود.