شیراز - ایرنا- شمار مبتلایان به بیماری کرونا در شیراز و دیگر شهرستان های استان فارس هر روز افزایش می یاید ، شمار مبتلایان این بیماری در حرکتی رو به جلو و فزاینده در شیراز پنج رقمی ،در کازرون ، مرودشت و داراب چهار رقمی و در سایر شهرستان ها سه رقمی و در شهرستان های بختگان و سرچهان دو رقمی است.

 پرهیز از آمد و شدهای غیر ضروری ، شستن دست با آب و صابون ، استفاده از ماسک و رعایت شیوه نامه های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی همچنان از سوی کارشناسان و کارگزاران بهداشتی در این استان توصیه و تاکید می شود.

قرمز بودن شهرستان ها و استان های همجوار با استان فارس و مسافرت برخی از شهروندان به این مناطق یا سفر ساکنان استان های همجوار به شیراز و شهرهای فارس از جمله دلایل رو به فزونی گذاشت آمار درگیری و مرگ ناشی از کرونا در فارس است.

ستاد مدیریت دانشگاهی بیماری کرونا در نشست روز شنبه به این مورد اشاره کرد و به همه شهروندان گوشزد کرد که از سفر به شهرستان های همجوار با فارس خودداری کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این نشست با بیان اینکه یکی از نقاط قوت مجموعه سلامت در مهار کروناویروس طی ماه های گذشته، راه اندازی مراکز ۱۶ ساعته بوده است، گفت: برای تداوم بهره مندی از این دستاوردها لازم است بر خدمات نظارت شود تا شاهد ارتقای آن باشیم.

 مهرزاد لطفی  همچنین با اشاره به آغاز فصل سرما در استان، پایبندی به رعایت اصول بهداشتی را یک الزام جدی خواند که لازم است برای حفظ سلامت عمومی، مورد توجه جدی قرار گیرد.

روند نمونه گیری های مربوط به کروناویروس در مراکز و آزمایشگاه های تشخیصی استان دیگر محور نشست امروز بود که پیرامون راهکارهای بهبود خدمات همفکری و برنامه ریزی شد.

دکتر لطفی همچنین با بررسی آمارهای مربوط مرگ و میر جانباختگان کروناویروس طی دو روز گذشته، علت های مرگ آنان را به همراه اعضای این ستاد بررسی کرد.

مقایسه آمار ابتلا در ایران و دیگر کشورهای دنیا و علت های افزایش و کاهش در نقاط مختلف دنیا، دیگر محور نشست امروز بود.

رئیس دانشگاه در ادامه به بررسی آمار ابتلا در شهرهای مختلف استان، روند نمونه گیری، پذیرش و بستری بیماران مشکوک و علامت دار، وضعیت بیمارستان های مختلف استان و خدمات تیم های بهداشتی و درمانی پرداخت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین ضمن تقدیر از نیروهای تلاشگر بهداشت محیط استان، عملکرد بهداشتی این حوزه را در بحران کرونا ستودنی دانست و گفت: از زمان ابتدای شیوع کروناویروس در استان، قدام بسیار بزرگی به همت کارشناسان بهداشت محیط انجام شده که دستاوردهای مطلوبی داشته است.

دکتر لطفی  با بیان اینکه بهداشت محیط از واحدهای پیشرو در نظام بهداشتی است افزود: از زمان راه اندازی شبکه های بهداشتی در کشور، انقلابی در حوزه بهداشت اتفاق افتاده و استانداردهای بهداشتی به سطح بالایی ارتقا یافته است.

او ادامه داد: فارس از استان های پیشرو در کشور در مدیریت کرونا به شمار می رود و عملکرد نیروهای بهداشت محیط در این اپیدمی، بسیار درخشان بوده است؛ تیم های واکنش سریع نیز یکی از عواملی هستند که در کنترل بیماری کووید۱۹ تاثیر بسزایی داشته اند.

رییس دانشگاه اظهار کرد: در بحران کرونا نظارت ها از اهمیت بسیاری برخوردار است، بازدیدها و نظارت های مستمر و منظم نیروهای بهداشت محیط از صنوف، باعث ارتقای سطح بهداشتی شده و آموزش های ارایه شده در بازدیدها و نظارت های بهداشتی، موجب ترویج فرهنگ رعایت دستورات بهداشتی می شود.

  لطفی افزود: ایمن و سالم بودن مواد غذایی و اطمینان جامعه از مصرف آن، مدیون سربازان گمنام بهداشت محیط است.

بهداشت محیط؛ ویترین خدمات حوزه بهداشت

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست ضمن بزرگداشت روز جهانی بهداشت محیط، گفت: نیروهای بهداشت محیط گام موثری در پیشگیری از ابتلا به کروناویروس برداشتند.

عبدالرسول همتیافزود: بهداشت محیط ویترین خدمات حوزه بهداشت است که مردم آثار و تبعات مثبت آن را مشاهده می کنند.

وی ادامه داد : بر اساس آخرین آمار مربوط به وضعیت کروناویروس در استان فارس، موارد ابتلا و بستری بیماران مشکوک و دارای علامت کروناویروس در استان رو به افزایش است.

این مقام مسوول در دانشگاه با هشدار نسبت به روند صعودی ابتلا و بستری بیماران کروناویروس در استان، اظهار کرد: هم اکنون استان های همجوار فارس در وضعیت قرمز به سر می برند و در صورت بی توجهی به رعایت اصول بهداشتی، فارس نیز به وضعیت قرمز در می آید؛ بنابراین از عموم مردم استان می خواهیم با پایبندی به اصول بهداشتی شامل استفاده از ماسک، پرهیز از تجمعات، حفظ فاصله فیزیکی و شست و شوی منظم دست ها، از سلامت خود و اطرافیانشان در برابر این بیماری محافظت کنند.

 علی اکبری  معاون درمان دانشگاه نیز گزارشی از وضعیت بیمارستان های مرجع رسیدگی به بیماران کروناویروس در استان فارس، ظرفیت تخت های بیمارستان و خدمات بخش هاید عادی و مراقبت ویژه ارائه کرد.

همچنین  محمدرضا کریمی  معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به سفر به شهرستان کازرون برای بررسی وضعیت کروناویروس در این شهرستان، گزارشی از برنامه ها و نتایج این سفر به رئیس دانشگاه و اعضای این ستاد ارائه کرد.

او ادامه داد: از ابتدای شیوع کروناویروس تاکنون در استان، بیش از ۳۱۲ هزار بازدید از مراکز تهیه و توزیع موادغذایی، اصناف، مشاغل، اماکن عمومی، مراکز ارایه خدمات انجام شده که از این تعداد بیش از ۳۵ هزار و ۶۰۰ بازدید با همکاری بین بخشی به صورت مشترک و بیش از ۳۸ هزار بازدید با همکاری نیروهای داوطلب بسیجی انجام شده است.

معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: از ابتدای شیوع کروناویروس تا کنون، دو هزار و ۳۹۵ واحد متخلف به مراجع قضایی معرفی و چهار هزار و ۷۰۱ واحد متخلف نیز تعطیل شد، همچنین ۱۳ هزار و ۵۳۴ ماموریت با حضور تیم های واکنش سریع صورت گرفته است.

در این نشست  سیامک شمس  مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گزارشی از عملکرد این حوزه در بحران کرونا ویروس مانند نظارت بر کنترل موارد بهداشتی در مراکز درمانی، نظارت بر گندزایی محیط، نظارت بر نحوه برگزاری مراسم های ماه مبارک رمضان و ایام محرم، تجمعات، آزمون های کنکور، بازگشایی مدارس، نظارت بر دفن های بهداشتی، بازدید از سامانه های آبرسانی و نظارت بر بهداشت مواد غذایی ارایه کرد.

از دیروز تا امروز ۵ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۲۰۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۷۴ نفر از آنها بستری شدند، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۷۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۵ هزار و ۳۹۴ نفر رسید.