امیر «محمد رضا فولادی» روز - یکشنبه - در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به نقش ارتش جمهوری اسلامی در دفاع مقدس اظهارداشت: ارتش جمهوری اسلامی ایران از زمانی که فرمان امام خمینی (ره) را شنید، نخستین شکست را به استکبار و طاغوت وارد کرد و نخستین سازمانی بود که به رغم همه هجمههای ناروا و شعارهای انحرافی که پس از انقلاب به این نیرو روا شد، به نیروهای رژیم بعث عراق ضربههای مهلکی وارد کرد.
رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران به کودتایی که بعضی از عناصر رژیم سابق در ارتش میخواستند شکل دهند، اشاره کرد و افزود: همین کودتا نیز به وسیله خود ارتشیها خنثی شد تا ارتشی که در زمان انقلاب مردمی بود، بعد از انقلاب و در زمان جنگ نیز همچنان مردمی بماند و توطئههایی که منافقان و دشمنان علیه ارتش در سرداشتند شکل نگیرد.
امیرفولادی به فرمان تاریخی امام خمینی(ره) در ۲۹ فروردین ماه سال ۵۸ اشاره کرد و یادآور شد: امام این روز را روز ارتش اعلام کردند و به ارتش دستور دادند که در خیابانها رژه رفته و از مردم نیز خواستند ارتش را حمایت کنند که ثمره آن در دفاع مقدس به وضوح مشخص است. البته نیروهای نوپای سپاه و بسیج نیز در جنگ تحمیلی فداکاریهایی نشان دادند و این پیروزیها در سایه همدلی همه نیروهای مسلح به ثمر نشست.
وی با بیان اینکه ارتش شهدای زیادی را مقابل ضد انقلاب در مناطق شمال و جنوب شرق و جنوب غرب کشور برای دفاع از کشور تقدیم انقلاب کرد، درباره وضعیت ارتش در روزهای نخست انقلاب گفت: برخی تصمیمات دولت موقت مانند کوتاه کردن مدت سربازی به یک سال یا لغو فعالیت بیشتر قرارگاهها و بازگشت نیروها از مناطق عملیاتی به محل زادگاه خود از جمله اقداماتی بود که سبب تضعیف ارتش شد و عراق را تحریک کرد که برای حمله به ایران اقدام کند.
رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ادامه داد: عراق با چراغ سبز بلوک شرق و غرب و کمک آنها و بعضی از کشورهای منطقه به ایران حمله کرد ولی نیروی هوایی ارتش فقط ۲ ساعت پس از زمان حمله هواپیماهای رژیم بعث عراق، با پرواز هواپیماهای خود جواب دندان شکنی به صدام داد.
رهبر معظم انقلاب ارتش را کلمه طیبه نامیدند
رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی، حمایت رهبر معظم انقلاب از ارتش را یادآور شد و افزود: رهبر معظم انقلاب درباره ارتش فرمودند که هیچ ذهن و زبان انتقادگری نمیتواند عملکرد ارتش را مورد انتقاد قرار دهد.ایشان در جایی دیگر ارتش را نیرویی حزب اللهی، مردمی و کلمه طیبه برشمردند که نشان از موفقیت ارتش در زمان جنگ و سایر ایام پس از جنگ تحمیلی دارد. زیرا ارتش در طول جنگ تحمیلی در پشتیبانی در عملیاتها و بمباران مناطق حساس دشمن خوش درخشید و پس از دفاع مقدس نیز در هر زمان همراه و یار و یاور مردم بود.
۸ هزار پرواز و ۸۸ شهید حاصل تلاش نیرو هوایی ارتش در سه ماهه اول جنگ است
فولادی یادآور شد: نیروی هوایی ارتش در همان سه ماهه اول جنگ ۸۸ خلبان شهید را تقدیم کشور کرد و در این سه ماه ۶ هزار پرواز عملیاتی و ۲ هزار پرواز پشتیبانی انجام میدهد تا ارتش نخستین سازمان و ارگانی باشد که از سوی قدرتهای جهانی تحریم میشود.
وی فعالیت ارتش را پس از انقلاب متکی به نیروهای جوان و جدا از مستشاران آمریکایی دانست و توضیح داد: پیش از انقلاب ۴۰ هزار مستشار در کشور حضور داشت که پس از اخراج آنها، آموزش، تعمیر، نگهداری و ساخت قطعات هواپیما را نیروهای جوان انقلابی ارتش بر عهده گرفتند و نام کارگاههای خود را مرگ بر آمریکا نام نهادند. این سبب ایجاد جهاد خودکفایی و ایستادن روی پای خود در نیروی هوایی ارتش شد و به عبارتی تهدید جنگ رابه یک فرصت تبدیل کردند.
نیروی دریایی ارتش، صادرات نفت عراق را در زمان جنگ به صفر رساند
امیرفولادی درباره عملکرد نیروی دریایی ارتش در زمان جنگ افزود: در همان ۳۰ روز اول جنگ عملیاتهای پی درپی نیروی دریایی ارتش سبب شد تا نیروی دریایی رژیم بعث عراق از خلیج فارس بیرون رفته و حتی صادرات نفت عراق به صفر برسد. علاوه بر این نیروی دریایی در حفظ و حراست از جزایر و خطوط مواصلاتی و سواحل نقش بسزایی ایفا کرد و از جزیره خارک به عنوان مهمترین جزیره کشور در صادارت نفت به خوبی تا پایان جنگ محافظت کرد.
ساقط کردن بیش از ۷۰۰ فروند هواپیمای عراقی، عملکرد پدافند ارتش در دفاع مقدس بود
رییس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی با بیان اینکه به دلیل عملکرد بسیار خوب نیروی پدافند ارتش، رژیم بعث عراق سه بار نیروی هوایی خود را نوسازی کرد، یادآور شد: پدافند ارتش در طول جنگ بیش از ۷۰۰ فروند هواپیمای و بالگرد دشمن را ساقط کرد و بیش از ۲۰ هزار حمله هوایی دشمن را در زمان جنگ ناکام گذاشت و در بیشتر عملیاتها نیز پشتیبان نیروهای سپاه و بسیج بود. همچنین ارتش در طول جنگ ۴۰۹ عملیات انجام داد که بخشی از آن با سپاه مشترک بود و همه نیروهای مسلح را هم پشتیبانی میکرد.
وی با تاکید بر اینکه ارتش جمهوری اسلامی حتی پس از جنگ تحمیلی نیز در حوادثی مانند سیل و زلزله و رفع محرومیت زدایی و کمک به احداث زیرساخت های کشور در کنار مردم بوده است، تصریح کرد: این تلاشها سبب شد رهبر معظم انقلاب نشان فداکاری را به ارتش که مانند خود مردم فداکار بوده و خود را در راه انقلاب وکشور فدا کرده، عطا کنند.
فولادی افزود: ارتش پیش از انقلاب ۱۰۰ درصد وابسته بود و پس از انقلاب و شروع دفاع مقدس نه تنها روی پای خود ایستاد بلکه در آموزش، ساخت تجهیزات، فرماندهی و دیگر مسائل نظامی خودکفا شده بود. به عبارتی اگر ارتش پیش از انقلاب یک دانشگاه افسری داشت پس از انقلاب هر نیرویی صاحب یک دانشگاه افسری شده بود.
رییس سازمان حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشوری که پیش از انقلاب حتی سیم خاردار را وارد می کرد، امروز مهمترین تجهیزات نظامی مانند تانک، هواپیما، ناو، ناوشکن، زیردریایی، رادارو انواع سامانههای پدافندی و غیره را با همکاری وزارت دفاع تولید میکند.
وی خاطرنشان کرد: امروز به رغم اینکه جمهوری اسلامی در کانون ناامنی واقع شده ولی از امنیت پایدار و بی نظیری برخوردار است و عملکرد نیروهای مسلح جلوی هرگونه شیطنت دشمن را گرفته است و حتی الگویی برای دیگر کشورها محسوب میشود.
نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت با عنوان «اقتدار۴۰» و با شعار محوری «ما قوی هستیم» به مناسبت چهلمین سالگرد حماسه دفاع مقدس، از دوم تا ۹ مهر در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برپا است و علاقمندان میتوانند از ساعت ۹ تا ۱۶ از این نمایشگاه بازدیدکنند.