مدیر ژئوپارک جهانی قشم در این مراسم گفت: این مرکز با مساحت ۱۰۰ متر مربع و با همکاری دهیاری و شورای اسلامی سَلَخ با هدف حفظ و معرفی میراث ناملموس این جزیره و ارایه اطلاعات گردشگری ایجاد شد.
علیرضا امری کاظمی افزود: در این مرکز، ۱۱۰ قطعه از اشیای سنت های محلی، لباسها، ابزار آلات موسیقی محلی و مراسم خاص این روستا و وسایل مربوط به زندگی مردم در معرض نمایش بازدیدکنندگان قرار گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به آیینهای قدیمی و خاص روستای سلخ همچون مراسم زار، نوروز صیاد و رزیف، اتاقی برای نمایش وسایل و ابزار آلات موسیقی این مراسمها نیز در این مکان تجهیز شده است.
روستای سلخ با چهار هزار جمعیت یکی از بنادر مهم و مراکز تاریخی جزیره قشم به شمار میرود که هرساله در این روستا آیینهای تاریخی خاصی اجرا میشود.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.