سهم حمل و نقل عمومی در کلانشهر مشهد در شرایط عادی حدود ۴۵ درصد کل حمل و نقل است و این درحالی است که این سهم باید حداقل ۷۰ درصد باشد اما کرونا همین سهم را نیز کاهش داد و حمل و نقل عمومی را از رونق انداخت.
از اسفندماه پارسال تا خرداد امسال به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، فعالیت ناوگان اتوبوسرانی و قطارشهری یا متوقف بود و یا محدود اما از خرداد ماه تقریبا فعالیت این ناوگان با رعایت پروتکلهای بهداشتی به روال عادی بازگشت اما شهروندان کمتر از گذشته از این ناوگان استفاده میکنند.
۷۰ درصد کاهش
بنا بر اعلام شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد ۹ میلیون و ۴۷۶ هزار و ۸۴۳ مسافر ظرف نیمه نخست امسال از طریق خطوط قطار شهری در سطح این کلانشهر جابهجا شدهاند.
ظرف این مدت ۶ میلیون و ۵۱۷ هزار و ۱۵۸ مسافر با استفاده از خط یکم، و دو میلیون و ۹۵۹ هزار و ۶۵۸ مسافر در مسیر خط دوم متروی مشهد سفر درونشهری داشتهاند.
این در حالی است که نیمه نخست پارسال ۲۲ میلیون و ۵۶۲ هزار و ۶۷۴ مسافر درونشهری در مسیر خط یکم و پنج میلیون و ۸۵۰ هزار و ۹۷۲ مسافر در مسیر خط دوم قطار شهری مشهد در این کلانشهر جابهجا شده بودند.
بررسی مقایسهای این آمارها نشان میدهد که ۱۸ میلیون و ۹۳۶ هزار و ۸۰۳ مسافر از حجم حمل و نقل درونشهری با استفاده از خطوط مترو در سطح کلانشهر مشهد ظرف ۶ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال کاسته شده که نشانگر رقم بزرگ کاهش ۷۰ درصدی در فعالیت این حوزه است.
مترو و کرونا
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عامل این کاهش بیسابقه استفاده شهروندان مشهدی از مترو طی یک دهه فعالیت قطار شهری در این کلانشهر را شیوع ویروس همهگیر کرونا دانست.
وحید مبینمقدم افزود: در پی بروز بحران کرونا تا مدتی میزان حضور مردم در بیرون از خانه و در سطح شهر به خاطر پرهیز از ابتلا به بیماری همهگیر و پیشگیری از انتقال ویروس کرونا کاهش یافت.
وی ادامه داد: همچنین فعالیت قطارشهری مشهد در طول هشت ماه اخیر که جامعه با بحران شیوع ویروس کرونا مواجه است برای مدتی تعطیل شده بود.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری قطارشهری مشهد گفت: از زمانی که فعالیت مترو در این کلانشهر آغاز شده نیز رعایت فاصلهگذاری فیزیکی در میان مسافران قطارشهری و استفاده آنان از ماسک صورت برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا مورد تاکید بوده و ضروری است.
مبین مقدم افزود: ایستگاههای "شریعتی، پارک ملت، بسیج و غدیر" در مسیر خط یکم و ایستگاههای "شریعتی، مفتح، طبرسی، شهدا و شهید کاوه" در مسیر خط دوم قطارشهری مشهد پرمسافرترین ایستگاههای این شبکه حمل و نقل درونشهری ظرف نیمه نخست امسال بودهاند.
قطارشهری یا مترو از اسفند ۱۳۸۹ تاکنون در خدمت نقل و انتقال مسافران درونشهری در سطح کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد است.
کاهش مسافران ناوگان اتوبوسرانی
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از کاهش ۴۲ درصدی تعداد مسافر در ناوگان این شبکه حمل و نقل درونشهری ظرف نیمه نخست امسال تاکنون خبر داد.
سعید حسینقلیزاده مقدم افزود: ۶۴ میلیون و ۶۳۰ هزار و ۶۰۵ مورد جابهجایی مسافر در این مدت با استفاده از ناوگان اتوبوسرانی در سطح کلانشهر مشهد صورت گرفته است.
وی ادامه داد: این در حالی است که میزان جابهجایی شهروندان مشهدی با ناوگان اتوبوسرانی درونشهری این کلانشهر ظرف ۶ ماه نخست پارسال ۱۵۷ میلیون و ۸۶ هزار و ۳۵۳ نفر بود.
مدیرعامل سازمان اتوبوسرانی مشهد گفت: در مجموع میانگین جا به جایی روزانه در سال جاری حدود ۴۴۵ هزار و ۷۲۸ نفر - سفر است که این آمار در سال گذشته ۸۴۴ هزار و ۵۵۰ نفر- سفر بوده است.
حسینقلیزاده مقدم افزود: ضدعفونی این ناوگان با جدیت ادامه دارد و طی یک هفته گذشته بیش از ۴۶ هزار مرتبه عملیات ضدعفونی ناوگان انجام شده است.
وی ادامه داد: روزانه هزار و ٨٣٠ دستگاه اتوبوس در کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد به شهروندان خدمترسانی میکنند.
بنا بر اعلام رسمی سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با فوت ۱۹۵ بیمار دیگر مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید ۱۹ در کشور به ۲۵ هزار و ۵۸۹ تن رسید و ۲۶ استان کشور در وضعیت قرمز هستند.