به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، « محمد علی طهماسبی» درباره میزان برداشت برگ سبز چای افزود: برداشت برگ سبز چای از ۲۵ هزار هکتار باغات چای گیلان و مازندران با ۵۰ هزار خانوار چایکار هر ساله از اول اردیبهشت آغاز و تا پایان مهر ادامه پیدا میکند.
وی اظهارداشت: طی سال جاری باوجود سرمای اول فصل و تاخیر ۱۰ روزه در عملیات برداشت، تاکنون ۱۱۷ هزار و ۱۲۶ تن برگ سبز چای شامل ۵۱ درصد درجه یک و ۴۹ درصد درجه دو برداشت و عملیات خرید تضمینی در ۱۶۱ کارخانه انجام گرفته است.
سرپرست معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی حمایتهای دولت را در افزایش تولید برگ سبز چای موثر دانست و گفت: برنامهریزی های وزارتی و حمایتهای به موقع دولت از جمله تخصیص بهموقع منابع، افزایش بهای برگ سبز چای و جلوگیری از قاچاق چای و مهمتر از همه انتقال چای از گروه یک به گروه دو و تخصیص ارز نیمایی برای واردات چای خارجی که منجر به حفظ تراز تجاری چای تولیدی داخل نسبت به چای خارجی شد، نقش اساسی در این روند داشته است.
طهماسبی با اشاره به استفاده سازمان چای از امکانات و حمایتها در راستای اعتلای تولید چای در کشور تصریح کرد: از ثمرات این حمایتها میتوان به کاهش بارمالی ناشی از خرید تضمینی از ۴۰ درصد سهم دولت به ۲۵ درصد، ایجاد رقابت بین کارخانجات خرید فراتر از نرخ خرید تضمینی، پرداخت تسهیلات چهاردرصد برای عملیات زیربنایی باغ خرید ماشینآلات و تجهیز کارخانجات بـا باز پرداخت چهار ساله اشاره کرد.
سرپرست معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: در سال ۹۸ بالغ به ۲۵ میلیارد تومان تسهیلات جاری با نرخ ۴درصد به چایکاران و کارخانجات، از محل اعتبارات صندوق تخصصی حمایت از توسعه صنعت چای پرداخت شد.
طهماسبی ادامه داد: با پرداخت بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات سرمایهای چهار و هفت درصدی به چایکاران و کارخانجات از طریق صندوق، ۳۲۰ هکتار باغات رها شده احیاء و پنج هزار هکتار بهباغی شده است.
وی افزود: همچنین با پرداخت این میزان تسهیلات، بالغ بر ۸۰۰ دستگاه ماشین برگچین و هرس خریداری و ۷۰ کارخانه به برخی از ماشینآلات تجهیز شده است.