مراغه - ایرنا - رییس دانشگاه مراغه گفت: این دانشگاه براساس اعلام پایگاه ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام)، در زمینه پژوهش رتبه ۱۵ کشوری را به خود اختصاص داده است.

محمدعلی لطف اللهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دانشگاه با تلاش پژوهشگران و محققان و نیز اساتید و دانشجویان پژوهشگر رتبه پانزدهم کشوری در زمینه پژوهش را در بین ۸۴ دانشگاه معتبر و دولتی کشور کسب کرده است.

وی ادامه داد: دانشگاه مراغه در بخش آموزش رتبه ۴۰ و در بخش اجتماعی و اقتصادی و نیز مراکز رشد رتبه ۳۷ کشوری را به دست آورده است.

وی اضافه کرد: حضور اعضای هیات علمی نخبه و جوان، زیرساخت های علمی، آموزشی و پژوهشی در رشته های مختلف از کاردانی تا مقطع دکترا، زمینه ساز کسب موفقیت در عرصه پژوهشی توسط این دانشگاه شده است.

ارایه ۶۹۱ مقاله علمی در پنج سال گذشته

لطف اللهی گفت: در طول پنج سال گذشته تاکنون ۶۹۱ مورد مقاله علمی توسط پژوهشگران این دانشگاه در کنفرانس های علمی و پژوهشی داخلی ارایه شده است.

وی افزود: همچنین در این مدت، اعضای هیات علمی و دانشجویان این دانشگاه در ۷۵ دوره و سمینار خارج از کشور شرکت کرده و ۱۰ نفر از اساتید و پژوهشگران خارج از کشور نیز در این دانشگاه حضور یافته اند.

وی ادامه داد: همچنین در طول پنج سال گذشته ۸۴ طرح ملی و پژوهشی در این دانشگاه اجرا شده است.

رییس دانشگاه مراغه اضافه کرد: در این مدت، یک هزار و ۲۱۹ مقاله پژوهشی در مجلات معتبر بین المللی به چاپ رسیده و ۷۱ مورد کتاب نیز توسط این مرکز دانشگاهی منتشر شده است.

لطف اللهی گفت: برگزاری یک کنگره بین المللی و سه سمینار ملی در این دانشگاه زمینه ساز ارتقای سطح پژوهشی و ایجاد تعامل و تبادل علمی و تحقیقاتی شده است.

وی افزود: این دانشگاه هم اکنون با چهار دانشکده کشاورزی، علوم پایه، فنی و مهندسی و علوم انسانی و نیز مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک و مرکز رشد واحدهای فناور از ظرفیت های مناسبی برای توسعه علمی و پژوهشی در منطقه برخوردار است.

حدود سه هزار و ۶۰۰ دانشجوی دختر و پسر در چهار رشته دکتری، ۲۶ رشته کارشناسی ارشد، ۱۸ رشته کارشناسی پیوسته، دو رشته کارشناسی ناپیوسته و یک رشته کاردانی در دانشگاه مراغه تحصیل می کنند.
این دانشگاه دارای چهار دانشکده علوم پایه، کشاورزی، علوم انسانی و فنی و مهندسی است.
دانشگاه مراغه از سال ۱۳۷۰ با عنوان آموزشکده کشاورزی کار خود را آغاز کرد و در سال ۹۱ به دانشگاه ارتقا یافته است.

تاسیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (Islamic World Science Citation center) در چهارمین نشست آموزش عالی و تحقیقات علمی کشورهای اسلامی در اکتبر ۲۰۰۸ در باکو پایتخت آذربایجان به تأیید رسید و بر این اساس دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی کشورهای اسلامی موظف به همکاری با این پایگاه هستند.

شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.