به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «علیرضا پاک فطرت» روز یکشنبه در نطق میان دستور خود در نشست علنی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: چهار ماه از مجلس یازدهم گذشت و این چهار سال هم به سرعت سپری خواهد شد. اگر ساختار مجلس اینگونه باشد نمیتوان کار مفیدی برای مردم انجام داد.
وی افزود: مجلس انقلابی باید انقلابی بودن را از خود شروع کند. ما سیاستهای اقتصاد مقاومتی را باید از خودمان دنبال کنیم؛ اگر اوضاع مجلس با این روند پیش برود، مردم از مجلس انقلابی ناامید خواهند شد.
پاک فطرت گفت: با وجود تعداد بالای نمایندگان دلسوز، جوان و انقلابی در این دوره از مجلس، انتظار وقوع تحول از این مجلس نمیرود که به دلیل ساختار غلط مجلس نشات گرفته از آیین نامه داخلی آن است. این آیین نامه سالهای قبل نوشته شده و اگر آییننامه به صورت اساسی اصلاح نشود و اگر در اداره جلسات تغییراتی به وجود نیاید این مجلس هم مانند مجالس قبل بازده مفیدی نخواهد داشت.
نماینده مردم شیراز و زرقان خاطرنشان کرد: برای اینکه شرمنده رهبر و مردم نباشیم باید انقلابی عمل کنیم که شرط نخست آن عمل کردن جایگاه قانونی مجلس است که این امر به رفتار تک تک نمایندگان باز میگردد. مجلس باید دو سوم وقت خود را به نظارت بر قوانینی بگذارد که قبلا نوشته و به دولت ابلاغ شده است و دولت را به اجرای این قوانین مکلف کند.
وی ادامه داد: مجلس در به تصویب رساندن یک طرح تلاش فراوان میکند اما نظارت بر اجرا ندارد، مثلا برنامه ششم توسعه که از ۳۹۶ تا ۱۴۰۰ را دربر میگیرد شامل ۱۲۴ ماده و ۱۲۸ تبصره بوده که در ماده ۴۶ آن دولت مکلف شده رونق تولید و سیاستهای اقتصاد مقاومتی را اجرا کند از آن تاریخ تا کنون اتفاقی برای اقتصاد کشور نیفتاده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه امروز در جنگ اقتصادی قرار داریم که به مراتب سختتر از جنگ نظامی است، از دولت خواست تا بسیاری از کارهای خرد را به استانها و دولتهای محلی واگذار کرده و خود به مسائل کلان کشور بپردازد.
وی اضافه کرد: جنگ هشت ساله نشان داد همه استانها با کمک همدیگر و با راهاندازی تیپها و لشکرها توانستند از آب و خاک کشور دفاع کنند؛ پس اقتصاد مقاومتی میگوید به استانها اجازه دهید نفس بکشند و خود راه چاره را پیدا کنند. در این صورت نتیجه را ۶ ماه بعد خواهید دید.
پاک فطرت با ناعادلانه خواندن ساختار بودجه کشور تصریح کرد: دولت باید بر اساس بودجه مصوب کار کرده و به آن پایبند باشد و نظام بودجهریزی باید اصلاح شود.
این نماینده مجلس یکی از راههای پیشرفت اقتصادی و خروج از بحران پولی را ثبات پولی و مالی دانست و درباره شاخص سهولت کسب و کار گفت: ایران از حیث شاخص سهولت کسب و کار در بین ۱۹۰ کشور دنیا در سال ۲۰۲۰رتبه ۱۲۷ را کسب کرد و این در حالی است که رتبه ایران در سال ۲۰۱۶، صد و هفدهم بوده است.
نماینده شیراز از رییس جمهوری خواست هر ۶ ماه سیاستهای اقتصادی را در مجلس برای مردم شفاف توضیح دهد تا مردم بدانند ۶ ماه بعد چه اتفاقی برای پول آنها خواهد افتاد.
وی با بیان اینکه مردم باید بدانند برنامههای اقتصادی دولت در یک سال به چه سمتی میرود، پیشنهاد کرد الگوی عملی برای اقتصاد در نظر گرفته شود و حمایت از تولید داخلی را از راهکارهای آن عنوان کرد.