«سعید رحیمی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به گذشت پنج تا ۶ ماه از آخرین مرحله واکسیناسیون تب برفکی، کاهش ایمنی دامها علیه این بیماری، آغاز فصل سرما و افزایش گردش ویروس در طبیعت نیاز است دامداران برای مقابله با شیوع احتمالی بیماری در استان نسبت به ایمنسازی گلههای خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: اجرای طرح واکسیناسیون دامها علیه بیماری تب برفکی در سال جاری به صورت بهادار بوده و با توجه به ارزش دام و هزینه درمان بیماری، توصیه می شود دامداران نسبت به واکسیناسیون دامها علیه این بیماری اقدام کنند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بیماری تب برفکی از جمله بیماری های ویروسی مسری دام است که شیوع آن خسارت های اقتصادی فراوانی را برای واحدهای پرورش دام به همراه دارد.
رحیمی گفت: دامداران برای جلوگیری از شیوع بیماری تب برفکی در استان باید موارد بهداشتی، انجام واکسیناسیون و ضدعفونی جایگاه دامهایشان را جدی گرفته و از نقل و انتقال دام بهصورت غیر بهداشتی و بدون هماهنگی با دامپزشکی خودداری کنند.
وی ادامه داد: بیحالی، ریزش بزاق از دهان، لنگش و وجود زخمهای تاول در داخل دهان، شکاف بین سم و تب از جمله علایم بیماری تب برفکی بوده و شیوع این بیماری در بین دامها کاهش شدید تولید شیر و سایر تولیدات دامی، لاغری دام و سقط در آنها را به همراه دارد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی یادآورشد: ۱۰۳ هزار راس دام سنگین و ۴۳۰ هزار راس دام سبک در ۶ ماه امسال در این استان علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.