تهران - ایرنا - رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت:‌ اخلاق و تواضع شرط اصلی خدمت‌رسانی به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران است زیرا این عزیزان نماد اخلاق هستند و هیچ خدمتی نمی‌تواند لحظه‌ای از سختی‌هایی را که این عزیزان تحمل می‌کنند، جبران کند.

به گزارش ایرنا از بنیاد شهید و امور ایثارگران، سعید اوحدی روز در نشست شورای مشاورین وزرا در امور ایثارگران که در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد، تأکید کرد: پدیده‌های عالم خلقت دارای یک ظاهر و یک باطن هستند. ظاهر جنگ خرابی و ویرانی است، اما امام خمینی (ره) همین جنگ را به واسطه شناخت عمیق خود نعمت دانسته‌اند. فلسفه رشد انسان نیز در همین فاصله شناخت بین ظاهر و باطن پدیده‌ها نهفته است.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: خدمت به مردم فرصت بسیار بزرگی است و در این مراحل خدمت نیز توفیقات بزرگی نصیب انسان می‌شود و بر ماست که شناخت کافی را نسبت به این توفیقات داشته باشیم.
وی با بیان اینکه خداوند خود را جانشین شهید در خانواده او می‌داند، افزود: توفیق خدمت‌رسانی به قشری را داریم که خداوند در وصف آنان چنین چیزی گفته است و باید قدر لحظه‌لحظه این خدمت را بدانیم و قطعاً آثار این خدمت را در زندگی خود خواهیم دید.
اوحدی افزود: اخلاق و تواضع شرط اصلی ما در خدمت‌رسانی به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران است زیرا این عزیزان نماد اخلاق هستند و هیچ نوع خدمتی نیز نمی‌تواند لحظه‌ای از سختی‌هایی که این عزیزان تحمل می‌کنند را جبران کند.
وی مشاورین وزرا در امور ایثارگران را پل ارتباطی مهمی بین ایثارگران، دستگاه‌های اجرایی و بنیاد شهید و امور ایثارگران دانست و گفت: هرقدر این پل ارتباطی تقویت و مستحکم‌تر شود بار سنگین‌تر و مهم‌تری از مسئولیت از طریق این پل جابجا می‌شود.
معاون رییس جمهوری در ادامه به تشریح بخشی از فعالیت‌های انجام‌شده در طول مسئولیت ۱۰۰ روزه خود در بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت.
وزیر ورزش و جوانان نیز در این نشست با بیان اینکه دوران دفاع مقدس طلایی‌ترین دوران تاریخ سیاسی معاصر است افزود: در طول ۲۳۰ سال گذشته ۴۰ درصد خاک کشورمان از ایران جدا شد و هر جایی که وارد یک منازعه سیاسی و نظامی شدیم بخشی از کشور از دست رفت. به عنوان مثال در دو قرارداد گلستان و ترکمنچای کشورهای گرجستان، آذربایجان، ارمنستان و نخجوان از ایران جدا شد و به روسیه پیوست.
مسعود سلطانی‌فر افزود: حافظه تاریخی ملت ما از درگیری‌ها همراه با شکست بود تا وقتی که دفاع مقدس شکل گرفت و با نهیب امام خمینی (ره) به سرعت پیروزی‌های ما شروع شد و بعد از مدت کمی صحنه درگیری‌ها به داخل خاک عراق رفت و با پایان جنگ یک وجب از خاک کشورمان در تصرف رژیم بعث باقی نماند.
وزیر ورزش‌ و جوانان دستاورد دفاع مقدس را خودباوری و اعتمادبه‌نفس ملت ایران دانست و گفت: یکی از دستاوردهای دفاع مقدس این بود که مطالبات مردم مظلوم منطقه مجدداً زنده شد. وجه مهم دیگر این پیروزی‌ها این بود که تا قبل از پیروزی انقلاب و دفاع مقدس، ایدئولوژی انقلابیون در سطح دنیا ایدئولوژی مارکسیستی بود اما بعد از دفاع مقدس ایدئولوژی اسلامی جایگزین مارکسیسم در حرکت‌های آزادی‌خواهانه شد. دفاع مقدس ما دستاوردهایی داشته که قرن‌ها پابرجا می‌ماند.
رضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک نیز دفاع مقدس را انقلابی فرهنگی دانست و گفت: امروز باید از این جنبه فرهنگی به ماجرا بپردازیم. اولین دستاورد جنگ خلق مفهوم ایثار بود که در ادبیات ما تقریباً بیگانه بود. امروز پس از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی مفهوم ایثار اصیل‌ترین و مهمترین مفهوم در نظام سیاسی ماست.
وی ادامه داد: دومین دستاورد خلق مفهوم سرمایه اجتماعی بود. نتیجه افزایش سرمایه اجتماعی به مقبولیت و مشروعیت نظام و رضایت مردم انجامید. دستاورد سوم دفاع مقدس امنیت بود. امنیت فراتر از امنیت سخت و پلیسی است و منظور امنیت اخلاقی و احساس امنیت به تمام تحولات محیطی است. دستاورد چهارم تولید قدرت نرم بود و منظور از قدرت نرم گسترش ارزش‌های ملی، ایثار، مقاومت، غرور و هویّت ملی است.
وی گفت : امیدواریم ارزش‌های انقلاب اسلامی که برای حفظ آن‌ها خون‌های زیادی ریخته شده پابرجا باشد و لیاقت حفظ این ارزش‌ها را داشته باشیم.
در این نشست از جمعی از ایثارگران وزارت ورزش و جوانان تقدیر به عمل آمد. همچنین لوح تقدیری از سوی وزیر ورزش و جوانان جهت قدردانی از سعید اوحدی به وی اهدا شد.