کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه با بیان اینکه دولت برنامه‌های راهبردی برای توسعه استان تدوین کرده است، گفت: این برنامه‌ها علاوه برتوجه به اقتصاد مردم به منظور رساندن کرمانشاه به جایگاه اصلی خود یعنی مرکزیت منطقه غرب کشور طراحی شده است.

به گزارش ایرنا، «هوشنگ بازوند» روز یکشنبه در نشست با معاون، مدیران کل و کارشناسان حوزه اقتصادی استانداری با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی به ویژه شهدای استان کرمانشاه اظهارداشت: در سه سال گذشته زمانی که به عنوان استاندار به کرمانشاه آمدم وضع این استان از لحاظ اقتصادی در شرایط خوبی نبود و سرانه درآمد مردم و دیگر موضوعات از شرایط بد اقتصادی حکایت می کرد.

وی با بیان اینکه در طول این سه سال همواره تلاش کرده ام تا یک مطالبه گر خوبی برای مردم استان کرمانشاه باشم، تصریح کرد: طی سال‌های گذشته ضعفی که در استان وجود داشت این بود که مشکلات و مسایل آن در مرکز به خوبی عنوان نمی شد و به نوعی فقر مطالبه گری وجود داشت اما طی سه سال گذشته تلاش ویژه ای برای استفاده از فرصت ها و مطالبه گری این استان صورت گرفت و توانستیم که مسایل و مشکلات استان را به خوبی به مسوولین کشوری منتقل کنیم.

رییس شورای برنامه ریزی و توسعه استان، پیگیری و چانه زنی در ساختار بودجه ریزی کشور را فرصتی بسیار مناسب برای گرفتن اعتبارات عنوان کرد و بیان داشت: طی این چند سال علاوه بر اینکه به موضوع مطالبه گری برای استان توجه کردیم همچنین تلاش کردیم که با پیگیری، چانه زنی و جدیت به دنبال گرفتن سهم مناسب از اعتبارات ملی برای کرمانشاه باشیم و در این راستا خوشبختانه توفیقات خوبی هم نصیب استان شد.

مقام عالی دولت در کرمانشاه ادامه داد: باتوجه به شرایط موجود در سه سال گذشته بسیار تلاش کردم که به مسایل اقتصادی استان به عنوان یک اولویت اول بپردازم و همه مدیران و مسوولین را در این مسیر همراه و همگام سازم.

وی با بیان اینکه توجه به مسایل اقتصادی برای ما بسیار مهم بود، گفت: طی این مدت تلاش کردیم همه نظرها و پیگیری ها به مسایل اقتصادی و معشیتی استان معطوف شود و توسعه سرمایه گذاری ها و اقتصاد در اولویت های کاری قرار گیرد که خوشبختانه این کارها صورت گرفت و توفقیات خوبی نیز برای استان ایجاد شد.

نماینده ارشد دولت در استان با اشاره به وقوع زلزله بزرگ در استان تصریح کرد: متاسفانه یک زلزله بسیار بزرگ در استان رخ داد که یک بحران ملی بود و باوجود اینکه این زلزله بسیار بزرگ بود اما مدیریت آن با حسن نظر رییس جمهوری به استان واگذار شد در حالیکه در حوادث دیگر استان های کشور این وزرا بودند که مدیریت بحران را بر عهده می گرفتند.

استاندار کرمانشاه افزود: به دلیل اینکه عمق بحران را می شناختم تلاش کردم تا مردم احساس تنهایی نکنند و این موضوع را به نظر همه مسوولین کشوری رساندم و از طرف دیگر پیگیری های بسیار خوبی برای بسیج همه دولتمردان به منظور توجه ویژه به این بحران صورت گرفت و مطالبات مردم در زمان زلزله به خوبی به همه مسوولین کشوری منتقل شد.

بازوند با بیان اینکه یک بازار پنج هزار میلیارد تومانی در زمان زلزله برای بازسازی مناطق زلزله زده شکل گرفت، اظهار داشت: در مجموع قادر شدیم که به خوبی این بحران را مدیریت کنیم و از تهدیدات برای استان فرصت ساخته شود و اکنون سرپل ذهاب به یک شهر پویا و زنده تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: هم اکنون ۹۸ درصد کار بازسازی به اتمام رسیده و از طرف دیگر با توجه به وجود بیش از ۱۸ هزار کانکس در سطح شهر سرپل ذهاب مدیریت جمع آوری این کانکس ها به صورت ویژه ای دنبال شد و از اینکه می رفت که سرپل ذهاب به یک شهر کانکسی و حاشیه ای تبدیل شود، جلوگیری بعمل آمد.

رییس کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان ادامه داد: باوجود وقوع این زلزله بزرگ و توجهات به سمت بازسازی سرپل ذهاب از توجه به مسایل اقتصادی نیز غافل نشدیم و این بخش به عنوان اولویت مهم استان در دستور کار بود و تلاش ویژه ای برای کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال در استان صورت گرفت و راهکارهای بسیار موثری برای اشتغال تدوین شد.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: مرکز آمار ایران که میزان نرخ بیکاری و اشتغال کشور را منتشر می کند یک مرکز رسمی است که کارشناسان آن به هیچ جریان و گروهی وابسته نیستند و گزارش های آن منطبق بر آمار و اطلاعات دقیق است که خوشبختانه نرخ بیکاری استان طبق گزارش همین مرکز آمار طی ۲ سال گذشته حدود ۶ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه توسعه و اشتغال با پیگیری، تلاش و جدیت ایجاد می شود، گفت: خوشبختانه امروز شاهد هستیم که در حوزه اقتصادی استانداری، کارها و برنامه های بسیار خوبی در حال انجام است و کارشناسان حوزه اقتصادی که موتور محرکه اقتصاد استان می باشند به صورت پویا و فعال به دنبال گره گشایی از مسایل اقتصادی هستند.

بازوند با بیان اینکه اقتصاد یک مقوله درون زا می باشد، ادامه داد: طی سه سال گذشته بسیاری از شاخص های استان از جمله نرخ مشارکت اقتصادی مردم با رشد همراه بوده و اتفاقات مهمی در این زمینه برای استان کرمانشاه رخ داده است.

مقام عالی دولت در استان کرمانشاه، در ادامه با اشاره به پیگیری های صورت گرفته برای اجرای طرح گرمسیری و راه انداری و کلنگ زنی پروژه های بزرگ از جمله پروژه پتروپالایش آناهیتا و پتروشیمی اسلام آبادغرب گفت: پروژه پتروپالایش آناهیتا بزودی تعیین تکلیف می شود و پتروشیمی اسلام غرب هم بزودی کلنگ زنی می شود و همچنین به اجرای طرح گرمسیری که یک پروژه تاریخی در جمهوری اسلامی است و توسعه فرودگاه کرمانشاه نیز توجه ویژه کردیم.

وی گفت: تمامی این اقدامات و برنامه ها برای رساندن استان کرمانشاه به جایگاه اصلی خود یعنی مرکزیت منطقه غرب کشور در حال انجام است و اینکه کرمانشاه به جایگاه اول خود در منطقه غرب برسد دور از ذهن نیست و با جدیت به دنبال کسب این جایگاه با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های ویژه آن هستیم.

بازوند بیان داشت: بحث ایجاد دهکده لجستیک یکی از موضوعاتی است که می تواند مرکزیت کرمانشاه در منطقه غرب را محقق سازد و از سوی دیگر منجر به ظرفیت سازی بسیار گسترده ای برای کرمانشاه شود لذا این طرح به عنوان یکی از طرح های مهم در حال پیگیری است.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: از موضوعات بسیار مهمی که برای یک سال آینده باید به صورت ویژه پیگیری کنیم بحث ایجاد منطقه آزاد قصرشیرین و خرید ایرلاین برای کرمانشاه است که این موضوعات از الزامات بسیار مهم و تاثیرگذار برای کرمانشاه است که می تواند بحث کرمانشاه در مرکزیت غرب کشور را توسعه و سرعت دهد.

بازوند تصریح کرد: اگر بعضی استان ها توسعه خوبی داشته اند بواسطه وجود ایرلاین های فرودگاهی بوده لذا به همین منظور به دنبال اختصاص خط هوایی قشم لاین برای استان هستیم و در این زمینه پیگیری های خوبی نیز انجام شده و این موضوع می تواند کرمانشاه را به عنوان مرکز و ثقل منطقه غرب عینیت ببخشد.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به اظهارنظر و نکته نظرات کارشناسان حوزه اقتصادی در این مراسم گفت: تمامی این نکته نظرات و پیشنهادات حاکی از دلسوزی و پیگیری کارشناسان حوزه اقتصادی استانداری برای توسعه و پیشرفت بیشتر استان بود که با وجود این عزیزان باید هر چه بیشتر به آینده کرمانشاه امیدوار باشیم.