تهران- ایرنا- فراخوان فصلِ پاییز جایزه کتاب ماه و سال کودک و نوجوان کانون پرورش فکری از سوی معاونت فرهنگی کانون منتشر شد.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از اداره‌ کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، هدف از اهدای این جایزه‌ کمک به ارتقای کیفیت کتاب‌های کودک و نوجوان، حمایت از شاعران، نویسندگان، مترجمان، تصویرگران و ناشران، شناسایی و رتبه‌بندی آثار ارزشمند و معرفی آن به مخاطبان و جلب توجه عمومی به موضوع کتاب و کتاب‌خوانی است.

بر همین اساس کتاب‌هایی که برای نخستین بار در سال ۹۸ و ۹۹ منتشر شده، کتاب‌هایی که برای اولین بار در این جایزه شرکت داده شده و آثار مربوط به جایزه فرصت طلایی -که متن اثر منتشر نشده آن با قلم BNazanin تایپ و در سه نسخه به دبیرخانه ارسال می‌شود- در فهرست آثار مورد بررسی قرار می‌گیرد.

علاقه‌مندان تا ۱۵ آذر ۱۳۹۹ فرصت دارند تا آثار خود را به دبیرخانه این رویداد ادبی واقع در تهران، خیابان دکترفاطمی، خیابان حجاب، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ساختمان معاونت فرهنگی، طبقه دوم، دبیرخانه جایزه کتاب ماه و سال کودک و نوجوان، کدپستی ۱۴۱۵۶۱۳۱۴۴ ارسال کنند.

همچنین شماره تلفن ۸۸۹۷۸۷۸۵، دورنگار ۸۸۹۵۱۵۰۷، تلفن همراه ۰۹۳۷۰۹۱۵۸۱۴ و پست الکترونیک (برای ارسال جایزه فرصت طلایی) Talaeiforsat@gmail.com برای ارتباط با دبیرخانه و پاسخ‌گویی در نظر گرفته شده است.

بر همین اساس داوران این رویداد ادبی هر ماه به یک نویسنده، شاعر یا مترجم، جایزه‌ی کتاب ماه شامل نشان مرغک سیمین، تندیس، لوح و جایزه‌ی نقدی اهدا می‌کنند که این جایزه در پایان هر فصل به برگزیدگان هر ماه اهدا خواهد شد.

جایزه‌ کتاب‌های برگزیده‌ی سال نیز شامل نشان مرغک زرین، تندیس، لوح تقدیر و جایزه‌ی نقدی با انتخاب هیأت داوران به پدیدآورندگان و ناشران اهدا می‌شود. کتاب‌هایی که موفق به دریافت مرغک سیمین و مرغک زرین شوند در فهرست خرید مراکز فرهنگی هنری کانون قرار می‌گیرند و در هر فصل نیز به عنوان کتاب‌های مناسب اعلام خواهد شد.

 زمان برگزاری مراسمِ جایزه‌ کتاب ماه در زمستان ۱۳۹۹ در نظر گرفته شده است.

بخش‌های مشمول جایزه

 این جایزه در بخش‌های «خواندنی‌های حوزه‌ داستان» شامل: تالیف، ترجمه (مشمول قانون حق نشر)، بازآفرینی، ادبیات نمایشی و فیلم‌نامه‌های چاپ شده است و در بخش «خواندنی‌های حوزه‌ی شعر» آثار تالیفی، قصه‌های منظوم و ترجمه (مشمول قانون حق نشر) را شامل می‌شود.

هم‌چنین بر اساس این فراخوان تمامی کتاب‌های ترجمه، مورد بررسی قرار می‌گیرد، اما تنها کتاب‌هایی جایزه دریافت خواهد کرد که قانون حق نشر (کپی‌رایت) را رعایت کرده باشد و امتیاز انطباق و تناسب با فرهنگ و ارزش‌های بومی را کسب کند. کتاب‌های ترجمه‌ برگزیده، فارغ از ورود به فرآیند اهدای جایزه‌ی مرغک، در فهرست کتاب‌های منتخب کانون قرار می‌گیرد.

 این جایزه در بخش کتاب‌های «تصویرگری» نیز به صورت سالانه اهدا می‌شود و جایزه «خلاقیت» نیز هر فصل در حوزه تالیف یا نشر به صاحب یک اثر برتر اهدا می‌شود.

جایزه‌های ویژه کتاب سال

هم‌چنین جایزه‌ دیگری با عنوان «فرصت طلایی» با هدف حمایت از چاپ آثار منتشر نشده نویسندگان و هنرمندان (بالای ۱۸ سال) در حوزه‌ی تالیف شعر و داستان کودک و نوجوان هم‌زمان در جایزه‌ی کتاب سال به‌صورت سالانه اهدا می‌شود و آثار منتخب در این بخش از سوی انتشارات کانون پرورش فکری به چاپ خواهد رسید.

بر اساس فراخوان جایزه کتاب ماه و سال کودک و نوجوان جایزه‌ «مداد پرنده» نیز سالی یک بار بنا به تشخیص و تصویب شورای سیاست‌گذاری، به یکی از چهره‌های ادبیات کودک و نوجوان اهدا و جایزه‌ «استاد مهدی آذریزدی» از میان آثار ارسالی نویسندگان ایرانی یا دیگر نویسندگان فارسی‌زبان جهان، به کتاب‌های بازنویسی منتخب اهدا می‌شود.

ثبت‌نام کارگاه‌های برخط ویژه کودکان آغاز شد

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای دوره‌ی پاییز، ۳۵ کارگاه مجازی برخط (آنلاین)، ویژه کودکان در نظر گرفته است.  این کارگاه‌های برخط با حضور ۲۸ مدرس باتجربه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از روز ۱۹ مهر ۱۳۹۹ آغاز می‌شود.
بر همین اساس، گام به گام تا اندیشه (هنر اندیشیدن)، نقاشی، خوش‌نویسی تحریری، نوشتن خلاق، عروسک‌سازی، آزمایش‌های علمی در خانه، انیمیشن، نمایش عروسکی، پاپیه ماشه، نجوم، زیست‌شناسی، بازی‌ و سرگرمی، قصه‌گویی، شبه قالی، تصویرسازی، کاردستی، سفال، کلاژ، اریگامی، سواد اقتصادی، نقالی و ... عنوان‌های این کارگاه‌هاست که در دو سطح مقدماتی و تکمیلی برگزار می‌شود.
یادآوری می‌شود کارگاه‌های سواد اقتصادی، نقالی، پاپیه ماشه و... از جمله کارگاه‌هایی است که در دوره پاییز برای اولین بار ارائه می‌شود.
علاقه‌مندان برای ثبت‌نام کودکان ۷ تا ۱۲ ساله در این دوره‌ها تا روز ۱۸ مهر ۱۳۹۹ فرصت دارند به پایگاه مجازی کانون مراجعه کنند.

جدول اطلاعات و زمان برگزاری کارگاه‌ها