تهران- ایرنا- مبلغ ۶۰ هزار و ۲۵۸ میلیارد ریال در قالب برنامه تولید و اشتغال (موضوع بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور)، به یک‌هزار و ۴۱ طرح و واحد، پرداخت شده که معادل ۵۵ درصد از این منابع است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، برنامه تولید و اشتغال (موضوع بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه کشور) از اسفند ماه ۹۷ پس از انعقاد تفاهم‌نامه و موافقت‌نامه مشترک وزارت صنعت، معدن و تجارت با سازمان برنامه و بودجه کل کشور، ابلاغ دستورالعمل‌های اجرایی مربوطه، انعقاد قرارداد عاملیت با بانک‌ها و پیاده‌سازی فرآیند اعطای تسهیلات از طریق سامانه بهین‌یاب وزارت صنعت وارد فاز اجرایی شد.

سقف منابع مورد نیاز این برنامه ۲۰۱ هزار و ۲۹۹ میلیارد ریال تعیین شده است.

آن‌طور که معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت گزارش داده، صندوق توسعه ملی به همین منظور تاکنون طی سال‌های ۹۷ و ۹۸ به میزان ۵۵ هزار و ۲۰۰ میلیون ریال نزد بانک‌های عامل طرف قرارداد سپرده‌گذاری کرده که در تلفیق با منابع داخلی بانک‌ها (۵۰ درصد منابع صندوق و ۵۰ درصد منابع بانک‌ها)، منابع ایجاد شده برای پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و سرمایه ثابت به مبلغ ۱۱۰ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال رسیده است.

پس از ابلاغ دستورالعمل اجرایی برنامه ذکر شده توسط وزارت صنعت، کمیته های بررسی و کارگروه‌های استانی تشکیل و اقدامات لازم به منظور ثبت درخواست متقاضیان تسهیلات و بررسی و معرفی واجدان شرایط به بانک‌های عامل در دستور کار قرار گرفت.

بر همین اساس از ابتدای اجرایی شدن طرح تا پایان شهریورماه امسال (طی ۱۹ ماه) از ۶ هزار و ۶۰۰ درخواست ثبت شده در سامانه بهین‌یاب در سه بخش سرمایه در گردش، بازسازی، نوسازی و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام در کل کشور، تعداد دو هزار و ۸۴۰ طرح/ واحد صنعتی و صنفی تولیدی با رقم حدود ۲۰۳ هزار میلیارد ریال توسط کارگروه‌های استانی تایید و به سرپرستی و شعب بانک‌های عامل در استان‌ها معرفی شدند.

بانک‌های عامل نیز تاکنون به ۲۸۳ طرح به مبلغ ۱۲ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال در بخش سرمایه ثابت (معادل ۲۲ درصد منابع ایجاد شده) و نیز به ۷۵۸ واحد تولیدی به مبلغ ۴۷ هزار و ۴۴۸ میلیارد ریال در بخش سرمایه در گردش (معادل ۹۰ درصد منابع ایجاد شده) تسهیلات پرداخت کرده‌اند.

این گزارش در مجموع حاکی از جذب ۵۵ درصدی منابع تسهیلات ایجاد شده است و ۴۵ درصد منابع در بانک‌های عامل طرف قرارداد باقی مانده و با وجود معرفی متقاضیان از سوی کارگروه‌های استانی تسهیلات پرداخت نشده است.

عملکرد بانک‌ها

از بین هفت بانک عامل طرف قرارداد برنامه مذکور، بانک‌های صنعت و معدن، آینده و توسعه تعاون در این برنامه بیش از ۵۰ درصد عملکرد داشته‌اند.

همچنین استان‌های ایلام، اردبیل، قم، خراسان جنوبی، سمنان و خراسان شمالی، بهترین عملکرد را در جذب حداکثری منابع ایجاد شده، ثبت کرده‌اند.