اصفهان - ایرنا - معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: ۲۰۹ کیلومتر کمربند حفاظتی تا پایان سال جاری در عرصه‌های طبیعی این استان ایجاد می‌شود.

داریوش سعیدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ایجاد کمربندهای حفاظتی نقش شایانی در جلوگیری از تخریب اراضی، تصرف و سوء استفاده سودجویان منابع طبیعی دارد و در راستای پایداری و نگهداشت این داشته‌های با ارزش موثر خواهد بود.

وی با اشاره به اهمیت حفاظت از منابع طبیعی و برنامه ریزی این اداره کل برای افزایش طرح‌های مرتبط در سال‌جاری بویژه در مناطق مرتعی و جنگلی واقع در غرب و جنوب استان ادامه داد: طول کمربند حفاظتی که قرار است در این مدت ایجاد شود در مقایسه با سال قبل بیش از ۳.۷ برابر و نسبت به سال ۹۷ حدود ۲ برابر بود که این نشان از اهمیت این بخش دارد.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با بیان اینکه در سه سال اخیر حدود ۳۸۴ کیلومتر کمربند حفاظتی در استان ایجاد شد، خاطرنشان کرد: اعتبارات دریافتی برای این طرح‌ها تاکنون بیش از ۳۷ میلیارد ریال بوده است.

سعیدی به ارتقای پوشش حفاظتی استان اشاره و اضافه کرد: در سال ۹۷ این شاخص ۷۶ درصد بود که در سال گذشته به ۸۱ درصد رسید و در پایان امسال به ۸۷ درصد افزایش خواهد یافت.

وی جایگزینی سوخت فسیلی را از دیگر مقوله‌های حفاظت از منابع طبیعی برشمرد و اظهارداشت: تا پایان سال ۹۹ طرح جایگزینی سوخت فسیلی متشکل از تحویل آبگرمکن خورشیدی و تنور گازی برای ۴۵۰ خانوار برای ساکنان مناطق جنگلی انجام می‌گیرد.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اضافه کرد: در سه سال اخیر طرح جایگزینی سوخت فسیلی در راستای کاهش وابستگی اهالی به چوب درختان سبب کاهش تخریب جنگل‌ها و پوشش گیاهی مناطق مختلف شده است.

سعیدی افزود: در این مدت ۲ هزار و ۲۵۰ خانوار از امکانات مورد نیاز مانند آبگرمکن خورشیدی و تنور گازی بهره مند شدند که اعتبار تخصیصی برای آن حدود ۱۵ میلیارد ریال بود.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار مساحت دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد ) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) دربرگرفته است.

جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده شده و سرانه جنگل در کمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونه‌ای خوبی(۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) برخوردار است.
این استان از نظر تقسیم‌بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل می‌دهد که بطور عمده در بخش‌های شمالی و شرقی آن پراکنش دارند.