تهران- ایرنا- رییس فدراسیون قایقرانی با اشاره به اقدامات این فدراسیون در نوسازی تجهیزات ورزشی، گفت: پول تمام وسایل ورزشی و قایق‌های خریداری شده را به شرکت چینی پرداخت کردیم و این وسایل در راه ایران است و دولت نیز همکاری لازم را برای ترخیص وسایل ورزشی از گمرک دارد.

مسابقات قایقرانی قهرمانی آب‌های آرام در ۲ بخش زنان و مردان روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری در دریاچه مجموعه ورزشی آزادی برگزار شد و در نهایت تیم گیلان در هر ۲ بخش عنوان قهرمانی را از آن خود کرد. مسابقاتی که نفرات برتر آن به اردوی‌های تیم ملی دعوت خواهند شد. این اردوها قرار است از اول آبان‌ماه با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار شود.

«علیرضا سهرابیان» رییس فدراسیون قایقرانی پس از پایان این مسابقات در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تدابیر لازم برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به کار گرفته‌ایم، گفت: مسابقات را در چندین ماده به صورت انفرادی برگزار کردیم و روز چهارشنبه نیز مسابقات جوانان برگزار می‌شود. برای سلامت ورزشکاران تنها مسابقات انفرادی برگزار شد.

متن کامل این گفت وگو به شرح زیر است:  

برگزاری مسابقات قایقرانی قهرمانی کشور در حالی است که بیش از هفت ماه از شیوع ویروس کرونا در ایران می‌گذرد و برخی از بازگشت موج سوم این ویروس خبر می‌دهند. فدراسیون چگونه موفق شد که مجوز برگزاری این مسابقات را کسب کند؟

باید بگویم بعد از فدراسیون فوتبال ما دومین فدراسیونی هستیم که به صورت رسمی اقدام به برگزاری مسابقه خواهیم کرد و جواز این مسابقات از ستاد ملی پیشگیری از کرونا در ورزش، کسب شد.  در چند ماه گذشته ورزشکاران ما در خانه یا به صورت انفرادی کار کردند و آمادگی خود را به سطح مسابقه رساندند. فدراسیون و مربیان نیز بر تمرینات آنان نظارت داشتند.

همچنین در این چند روز مسوولان برگزاری مسابقات نهایت تلاش را به عمل آوردند تا برای برگزاری رقابت تمام دستورالعمل‌های بهداشتی به کار گرفته شود. ما می‌توانستیم در بخش ۲ نفره و چهارنفره این مسابقات را برگزار کنیم اما به خاطر سلامت ورزشکاران این کار را انجام ندادیم و مسابقه تنها در بخش انفرادی برگزار شد.

با توجه به نتایج و رکوردهای کسب شده در این ۲ روز، آیا می‌شود گفت که کرونا بر آمادگی ورزشکاران تاثیر گذاشته است؟

کرونا نه تنها بر فعالیت قایقرانان بلکه تمام جنبه‌های ورزش را تحت تاثیر قرار داده است. تدابیری که فدراسیون برای آماده نگه داشتن ورزشکاران به کار گرفت موجب شد تا این تاثیر در رکورد ورزشکاران زیاد چشمگیر نباشد. ما باید با این ویروس کنار بیاییم و برنامه‌های خود را براساس همزیستی با آن تدوین کنیم چون پایانی را نمی‌شود برای آن تخمین زد.

این رقابت‌ها انتخابی تیم ملی هم بود؟

بله. نفرات برتر این رقابت به اردوهای تیم ملی دعوت خواهند شد. یکی از دلایلی که موجب شد تا بیشتر ملی‌پوشان در مسابقات حضور پیدا کنند دعوت نفرات برتر به اردوی تیم ملی بود. ما در نظر داریم تا در اوایل آبان‌ماه این اردوها را برگزار کنیم. اکنون مسوولان فدراسیون در حال آماده‌سازی خوابگاه و ضدعفونی کردن آن هستند. باید نهایت تلاش را انجام دهیم تا ورزشکاران قایقرانی در سلامت کامل در اردو حضور پیدا کنند.

اردوها برای اعزام به مسابقات گزینشی المپیک توکیو است؟ ‌

بله تمام تلاش ما این است که در المپیک توکیو نماینده داشته باشیم. باور دارم که این اتفاق رخ خواهد داد. البته زمان قطعی مسابقات گزینشی اعلام نشده است اما هر زمانی که گزینشی برگزار شود آماده هستیم تا ورزشکاران را به مسابقات اعزام کنیم.

این اعزام تنها برای المپیکی‌ها است یا برای ورزشکاران پارالمپیکی هم اعزامی وجود دارد؟

‌در بین ورزشکاران پارالمپیکی «شهلا بهروزی‌راد» سهمیه کسب کرده و از سوی کمیته ملی پارالمپیک به عنوان شانس مدال طلا معرفی شده است. او اکنون تمرینات خود را در دریاچه مجموعه ورزشی آزادی برگزار می‌کند.

قرار بود بهروزی‌راد به مجارستان اعزام شود؟

بله قرار بود برای یک مسابقه و اردوی آماده سازی بهروزی‌راد به کشور مجارستان اعزام شود اما ترس از کرونا موجب شد تا سفارت این کشور روادید  این ورزشکار پارالمپیکی را صادر نکند. او زیر نظر مربیان تیم در حال تمرین است و از شانس اصلی کسب مدال در پارالمپیک توکیو به شمار می‌رود.

حضور بیش از ۷۰ قایقران زن در مسابقات قهرمانی کشور نشان می دهد فدراسیون قایقرانی برابری جنسیتی را به بهترین شکل ممکن انجام داده است.

قایقرانی رشته‌ای است که اصل آن بر شایسته‌سالاری و توانمندی فردی می‌باشد. درهای فدراسیون بر روی تمام کسانی که می‌توانند در این رشته افتخار افرینی کنند باز است. برای ما فرقی ندارد که زن یا مرد باشد. همچنین لباس زنان قایقران مورد تایید مسوولان ورزشی ایران و نهادهای ورزشی جهان است و این یک امتیاز مهم به شمار می‌رود زیرا دختران ایرانی با نهایت حجاب در جهان و آسیا افتخار آفرینی می‌کنند.

تفکر جوانگرایی چه جایگاهی در تصمیمات شما در فدراسیون دارد؟

تجربه و جوانی ۲ بازوی موفقیت هستند. نمی‌شود به نام جوانگرایی افراد باتجربه را کنار گذاشت یا اینکه تنها بر روی تجربه پافشاری کرد. تمام تلاش ما این است که در کنار استفاده از تجربیات بزرگان قایقرانی بتوانیم از نیروهای جوان و تحصیلکرده نیز استفاده کنیم. توسعه قایقرانی در گرو تصمیماتی است که حول این ۲ محور می‌چرخد. ما فضا را باز گذاشته ایم که تمام افراد توانمند خانواده وارد میدان عمل شوند. هم اکنون ۲ رئیس هیات ما از مدال آوران بازی های آسیایی و از مدیران جوان هستند. شاهو ناصری در کردستان و حسین سینکایی در مازندران از مدال آوران بازی های آسیایی هستند که اکنون در استان های خود کار می کنند.

پرداخت بدهی به شرکت چینی و تحویل وسایل ورزشی این رشته یکی از اقدامات مهم شما بود آیا تجهیزات به ایران رسیدند؟

فدراسیون قایقرانی بیش از ۵۰ هزار دلار به یک شرکت سازنده چینی بدهی داشت که اوایل سال ۹۹ پرداخت شد و قایق‌ها اکنون در مسیر ایران هستند. مشکلی برای واردات این وسایل نداریم و باور دارم که دولت نهایت همکاری برای ترخیص این کالاها در گمرک انجام خواهد داد.