مهدی داوری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه بررسی وضعیت ساختمان های نا ایمن توسط کارشناسان آتش نشانی در حال انجام است گفت: برای اعلام عمومی این ساختمان ها در حال طراحی یک پایگاه اطلاع رسانی هستیم.
وی درباره برخورد آتش نشانانی با این ساختمان های نا ایمن نیز گفت: در این خصوص مشکلات قانونی وجود دارد و در بسیاری از موارد شهرداری و آتش نشانی تنها در زمینه هشدار اقدام می کند و توان آتش نشانی در زمینه ایمن سازی یک ساختمان محدود است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ادامه می دهد: وضعیت ایمنی یکی از دغدغه های مهم مدیریت شهری است و در این زمینه سازمان آتش نشانی در کنار سایر دستگاه های اجرایی در زمینه شناسایی این اماکن خطر پذیر اقدام کرده اند که البته برای رفع ایمنی این اماکن باید اختیارات بیشتری در اختیار شهرداری قرار بگیرد.
وی در ادامه از افزایش ایستگاه های آتش نشانی در کلانشهر تهران خبر داد و گفت: تاکنون ۱۳۲ ایستگاه فعال در مناطق ۲۲ گانه پایتخت داریم که تلاش داریم تا پایان امسال ۴ ایستگاه جدید افتتاح شود.
داوری تاکید کرد: کلانشهر تهران به ویژه در مناطق مرکزی دچار ازدحام و ترافیک هستیم و در برخی موارد آتش نشانان در پشت ترافیک گرفتار می شوند و تلاش داریم تعداد ایستگاه ها را در این مناطق به ویژه در محدود بازار تهران افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه بیشتر حوادث آتش سوزی تهران نیز در مناطق مرکزی و جنوبی روی می دهد گفت: بدلیل وجود کارگاه، انبار و مغازه های اغلب نا ایمن بیشتر حوادث آتش سوزی در این مناطق روی می دهد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره آمار حوادث پرمخاطره ترین شهر کشور نیز گفت: روزانه بیش از ۱۰۰ مورد آتش سوزی، تصادف، سقوط از ارتفاع و... به سامانه ۱۲۵ اعلام می شود که منجر به انجام ماموریت آتش نشانان می شود.
وی درخصوص وضعیت تجهیزات آتش نشانی تهران نیز گفت: در این زمینه شرایط خوبی داریم و در این سال های اخیر مدیریت شهری پایتخت اهتمام ویژه ای در زمینه بروز رسانی تجهیزات و ورود تجهیزات روز دنیا داشته است.
به گفته داوری؛ در تابستان امسال برای اولین بار از خودرو روباتیک کنترل از راه دور سازمان آتش نشانی رونمایی کردیم که این خودرو در زمانی که حجم آتش زیاد است به محل حادثه اعزام میشود و نسبت به مهار آتش اقدام میکند.
وی ادامه داد: این خودرو دارای ۶ چرخ و یک مانیتور کنترل از راه دور است و امکان قابلیت فشاندن ۳ هزار لیتر آب و کف در دقیقه را دارد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهر تهران همچنین از بکارگیری پهپاد شناسایی محل اصلی آتش سوزی خبر داد و گفت: این پهپاد نیز در حوادث بزرگ آتش سوزی محل اصلی حادثه را مشخص و کمک میکند که آتش نشانان در کمترین زمان به کانون اصلی آتش دسترسی پیدا کنند.
سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با ۱۳۲ ایستگاه و با ۵ هزار آتش نشان در حوادث مختلف در امر مهار آتش و نجات جان شهروندان اقدام می کند.