خسرو نشان، در مراسم تقدیر از فعالان بخش گردشگری کیش گفت: سازمان جهانی گردشگری با رویکردی مثبت و به منظور آگاهی بخشی در زمینه گردشگری و رواج این صنعت و تاکید بر تاثیرات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن، این روز را پایه گذاری کرد.
وی با اشاره به چهلمین سال نام گذاری هفته گردشگری افزود: اگر پایه گذاری سنت انتخاب شهر نمونه در حوزه گردشگری کشور انجام شود، کیش می تواند شهر برتر گردشگری کشور باشد .
نشان اظهار داشت: در شرایطی که طی ماه های اخیر بخش گردشگری کشور با بحرانی به نام کرونا مواجه شد ، کیش با همت والای فعالان گردشگری توانسته است از این شرایط به سلامتی عبور کند.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش عنوان کرد: برخلاف اینکه با شیوع ویروس کرونا و فصل تابستان انتظار می رفت با کمبود گردشگر مواجه شویم ،جزیره کیش در زمینه جذب گردشگر بسیار موفق عمل کرد که این موضوع را مرهون تلاش های فعالان در بخشهای پذیرایی، اقامتی و تفریحی هستیم که موجب شد با سربلندی از این مرحله گذر کنیم.
وی اعلام کرد : طبق آمار ، تنها ۲۰ درصد ظرفیت گردشگری دنیا در شرایط کرونا فعال است و خوشبختانه در شش ماه گذشته ، به طور میانگین ۷۳ درصد از ظرفیت اماکن اقامتی کیش تکمیل بوده و این نشان دهنده قوت قطب گردشگری کشور یعنی جزیره کیش است.
وی همچنین با اشاره به شعار امسال تحت عنوان “توسعه روستایی و گردشگری” افزود: خانه بومیان کیش و روستای باغو دو تجربه موفق در زمینه بوم گردی و گردشگری روستایی در کیش هستند که با همکاری فعالان این بخش به نتایج مطلوبتری نیز در این زمینه دست می یابیم.
مسیح الله صفا ، رئیس جامعه هتلداران کیش نیز در این مراسم با اشاره به اینکه امروزه گردشگری در دنیا به یک هنر تبدیل شده است و جزء سه صنعت برتر دنیا است، از شرایط هتل های جزیره کیش در زمان شیوع ویروس کرونا و رعایت کامل پروتکل های اعلام شده توسط شورای سلامت کیش قدردانی کرد و گفت: گردشگری صنعتی زودبازده و ثروت ساز است و توجه بیشتر دولتمردان به این صنعت موجب رونق چشمگیر اقتصادی در کشور خواهد شد.
در این مراسم ضمن تقدیر از بومیان موفق جزیره کیش برای توسعه گردشگری روستایی و ترویج بوم گردی، از دیگر فعالان بخش های مختلف گردشگری جزیره نیز با اهداء لوح تجلیل شد.
همچنین پس از این مراسم، "پروژه گردشگری روستایی تک بادگیر "با حضور معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش به طور رسمی افتتاح شد.
گفتنی است سازمان جهانی گردشگری امسال(۲۰۲۰) با انتخاب شعار " گردشگری و توسعه روستایی" بر توانایی منحصر به فرد بخش روستایی در ایجاد توسعه اقتصادی و تمرکز زدایی از شهرهای بزرگ، تاکید کرده است. امروزه گردشگری روستایی به یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی در بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است و دولتها سیاستهای مختلفی را به منظور توسعهی گردشگری روستایی در مقیاسهای گوناگون، از سطوح محلی تا سطح ملی بهکار گرفتهاند.