در سالهای جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه ایران، خارک از جمله نخستین مکانهای مورد حمله عراق بود، به طوری که حملات هوایی عراق به جزیره خارک تا آخر جنگ ادامه داشت. پایانه نفتی خارک یکی از اهداف کلیدی حملات عراق برای کاهش تولید نفت ایران به شمار می رود. از این رو صدام به این نتیجه رسیده بود که انهدام تأسیسات نفتی خارک، ضربه شدیدی به اقدامات جنگی ایران وارد خواهد کرد. در سالهای ۶۱ و ۶۲ جنگ به طور جدی تری در جزیره خارک دنبال شد و رژیم بعث قصد داشت از صادرات نفت ایران جلوگیری کند به طوری که صدام اعلام کرد، اجازه صادرات حتی یک بشکه نفت ایران را هم نمیدهیم.
در این مقطع زمانی، نیروی هوایی ارتش بعث، تمرکز ویژه ای برای تخریب خارک داشت تا این قطب اقتصادی ایران را با موشک و بمب سرنگون کند. در چنین شرایطی اما مقاومت مردم خارک، سبب شد تا تاسیسات این جزیره همچنان فعال بماند و بلافاصله پس از بمبارانهای شدید رژیم بعث، بازسازی و آماده بهره برداری شود. در پی حمله میگ های متجاوز عراقی به این تاسیسات این جزیره و بوشهر، ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران اطلاعیه ای را در این خصوص منتشر کرد. در متن این اطلاعیه آمده است:
هموطنان مسلمان و متعهد در حمله دیروز میگ های متجاوز عراقی به بوشهر و جزیره خارک ۲ فروند میگ عراقی توسط هواپیماهای شکاری نیروی هوایی و یک فروند میگ به وسیله یکی از ناوهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران سرنگون شد. در این حمله یک تن درجه دار نیروی دریای شهید و یک تن دیگر مجروح شدند.
برگرفته از: آرشیو خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)