دکتر حسین نحوی نژاد روز دوشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی اظهار داشت: میزان ارایه کمک هزینه ساخت مسکن از سوی بهزیستی برای خانواده های دارای یک یا ۲ معلول در مناطق شهری و روستایی متفاوت است.
وی با تشریح اقدامات بهزیستی گیلان برای اشتغالزایی جامعه هدف از جمله ناشنوایان افزود: از سال گذشته تاکنون با فراهم کردن زمینه اشتغالزایی ۳۶۰ نفر از ناشنوایان استان، این تعداد صاحب شغل شدند که حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از آمار اشتغال بهزیستی مربوط به گروه ناشنوایان است.
مدیرکل بهزیستی گیلان خاطر نشان کرد: ۲ کارگاه تولیدی توسط کانون ناشنوایان شهرستان های انزلی و لاهیجان راه اندازی شد که ۵۰ نفر از ناشنوایان در این کارگاه ها مشغول به کار شدند.
وی با بیان اینکه اجرای برنامه های توانمندسازی ناشنوایان توسط سه کانون با قوت ادامه دارد، اضافه کرد: یک مرکز روزانه خدمات خانواده و کودک ناشنوایان با ظرفیت ۵۰ نفر در رشت خدمات ارایه می دهد.
نحوی نژاد در ادامه سخنانش با بیان اقدامات بهزیستی گیلان برای پیشگیری از ناشنوایی اظهار داشت: حدود ۲۱ هزار نفر از نوزادان سال گذشته تحت غربالگری شنوایی قرار گرفتند و انتظار این است که به طور کلی ۲ تا ۴ درصد موالید دچار ناشنوایی و کم شنوایی باشد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۴۰۰ دستگاه سمعک و هشت هزار حلقه باتری سمعک خریداری و به صورت رایگان توزیع شد، خاطر نشان کرد: در نیمه نخست امسال نیز ۳۰۰ دستگاه سمعک دیجیتال و چهار هزار حلقه باتری سمعک در حال توزیع است.
با اشاره به راه اندازی چهاردهمین مرکز کاشت حلزون کشور در استان اضافه کرد: یک مرکز روزانه ارایه خدمات خانواده و کودک ناشنوایان با ظرفیت ۵۰ نفر در رشت فعال است ضمن اینکه با هماهنگی های انجام شده تا چندماه آینده اخبار ناشنوایان در شبکه استانی راه اندازی می شود.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به پیشگیری از معلولیت و با بیان اینکه مداخلات به موقع مانع کم شنوایی و ناشنوایی می شود، اضافه کرد: هم اکنون مراکز مشاوره ژنتیک در پنج شهرستان رشت، لاهیجان، بندرانزلی، صومعه سرا و تالش فعال است و راه اندازی مراکز مشاورژه ژنیک در آستارا و رودسر مراحل مقدماتی را می گذراند.
مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه در پیشگیری از معلولیت ها تلاش های زیادی انجام شد، خاطر نشان کرد: بر اساس ارزیابی های انجام شده،با توجه به اقدامات بهزیستی گیلان در پیشگیری از معلولیت ها، این اداره کل حائز رتبه اول کشوری شد به طوری که از رتبه هشت به یک ارتقاء یافت.
بر اساس آخرین آمار، پنج هزار و ۵۰۰ ناشنوا و کم شنوا تحت پوشش بهزیستی استان گیلان هستند.
۳۰ سپتامبر مصادف با نهم مهرماه روز جهانی ناشنویان است.