علیرضا جیلان روز سهشنبه در گفت وگو با ایرنا، از تولید ۱۰۰ هزار مترمربع فرش در نیمه نخست امسال در استان خبر داد و اظهار داشت: افزایش چند برابری محصولات گیاهی 'رُناس' در رنگرزیها و تکمیل نبودن زنجیره تولید در فرایند تهیه مواد اولیه همچون پشم و نخ، موجب بالا رفتن قیمت تمام شده تولید فرش شد و این باعث باعث شده فرش تولید شده روی دست بافندگان بماند.
وی، با اشاره به فعالیت ۴۵ هزار دار قالی با ۱۰۰ هزار بافنده در مناطق شهری و روستایی استان، تصریح کرد:امسال قیمت مصالح اولیه یک تخته فرش دستباف ۶ متری از ۳۰ میلیون ریال به ۶۰ میلیون ریال افزایش یافته است.
وی، پدیده خشکسالی و کاهش کشت گیاه رُناس در استانهای کویری کشور و بالا رفتن قیمت دلار در افزایش مواد شیمیایی 'نیل' وارداتی را از عمده دلایل افزایش قیمت در مواد اولیه فرش دستباف اعلام کرد.
رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری، گبه، یلمه، فرش بختیاری و فرش نایینی را از مهمترین سبکهای تولید فرش دستباف در این استان دانست و گفت: فرشهای این استان اکنون شهرت جهانی دارد.
وی تصریح کرد: در سالهای قبل ۴۰ درصد فرشهای بافته شده در این استان به کشورهای آمریکا، آلمان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشد.
جیلان، با اشاره به اینکه بیشتر بافندههای استان تمایل به فعالیت خانگی دارند، تصریح کرد: سفارشپذیری فرش در استان به دلیل محدود بودن فضای کارگاههای فرش بافی کمرنگ است.
به گزارش ایرنا، کاربرد رنگها از عصاره گلها و گیاهان و مواد اولیه طبیعی و نقش های اصیل از عوامل تقاضای برای خرید فرش چهارمحال و بختیاری است.
فرش چالشتری این استان در حوزه خلیج فارس، اروپا، آمریکا و کانادا شهره است.
با شناسنامهدار شدن فرش یلمه،خطر احتمالی کپیبرداری از این فرش دیگر وجود نخواهد داشت.