مشهد- ایرنا- معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور گفت: نقشه خطرپذیری نقاط مختلف این شهرستان باید تهیه و برای پیشگیری در اختیار مجموعه‌های ذیربط قرار گیرد.

علیرضا قامتی روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت هفتم مهرماه روز ملی ایمنی و آتش‌نشانی افزود: به دلیل سهل‌انگاری و کم‌توجهی مجموعه‌های مختلف، انواع مسوولیت‌ها متوجه آتش‌نشانی شده و مخاطرات حوادث ثانویه کمتر از حوادث اولیه نیست.
وی ادامه داد: هزینه حوادث ناشی از عدم رعایت موارد ایمنی متوجه همه جامعه است و به هیچ وجه نباید در زمینه لوایح حمایتی برای آتش‌نشانان در مجلس و شورای اسلامی لحظه‌ای درنگ کرد.

فرماندار نیشابور گفت: اصناف باید در برابر خدماتی که آتش‌نشانی انجام می‌دهد مسوولیت‌پذیر باشند و در این حوزه باید جلسات تخصصی با حضور نمایندگان اصناف برگزار شود.
وی افزود: ورود مجموعه بانوان به مجموعه آتش‌نشانی در حوزه آموزش و حتی ماموریت اتفاق بسیار خوبی است که با توجه به ظرفیت‌های موجود در نیشابور باید از این موضوع الگوبرداری شود.
قامتی با بیان اینکه امروز آتش‌نشانان جزو متخصص‌ترین، مجرب‌ترین و متعهدترین نیروهای شهرداری هستند ادامه داد: تخصص و تجربه لازمه و شاخصه یک آتش‌نشان است و با تغییر و پیشرفت سریع فناوری سرعت فراگیری و آموزش برای مقابله با مخاطرات باید افزایش پیدا کند.
وی گفت: رعایت قوانین ایمنی یک ساختمان براساس قوانین مهندسی الزامی است که باید تحت نظارت و با تایید آتش‌نشانی باشد که در این زمینه خلاء و تعارضات جدی در قوانین وجود دارد.
فرماندار تیشابور افزود: هزینه‌های پیشگیری و اطفای حریق باید به طور دقیق توسط شورا وشهرداری محاسبه گردد و دستگاه قضایی هم در این موارد به طور جدی ورود پیدا کند.


شهردار نیشابور هم در این مراسم گفت: پیگیری‌های لازم برای تامین اعتبار جهت تهیه نردبان هیدرولیک انجام شده که هنوز تخصیص آن صورت نگرفته است.
علی نجفی افزود: طی یک سال گذشته بیش از ‌هزار و ۱۵۰ عملیات نجات و پیشگیری در این شهرستان انجام شده و میزان حوادث حریق و نجات طی ۶ ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۲۶ و ۳۵ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: طی سه سال گذشته ۶۰۰ نقطه حادثه خیز در شهرستان نیشابور شناسایی و به دستگاه‌های ذیربط ارجاع شده است.

شهردار نیشابور گفت: حوزه‌های عملیات، آموزش، پیشگیری و اداری مالی چهار حوزه اصلی فعالیت این سازمان است و در این چارچوب ارتقای ضریب ایمنی در شهرستان در دستور کار قرار دارد.
رییس شورای شهر نیشابور نیز گفت: یکی از نکات اساسی در ساختمان‌های مرتفع این است که پس از پایان کار تجهیزات ایمنی خارج می‌شود که نیازمند بازدیدهای مستمر و دقیق است.
محمد حسن زرندی افزود: در حال حاضر که آتش‌نشانی نیشابور فاقد  نردبان هیدرولیک است باید در ساختمان‌های مرتفع الزامات ایمنی را به طور جدی مورد نظارت قرار داد، مجموعه‌های تجاری در سطح شهر باید شناسایی شده و در سطح مدیریت‌های شهرداری نظام ارزیابی برقرار شود.
مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است.