به گزارش ایرنا، هفتم مهر روز آتش نشانی و ایمنی بهانهای برای گرامیداشت، آتش نشانان است، فرشتههای نجاتی که در زمان اتفاقات سخت و ناگوار منجی نجات کسانی شدهاند که شاید اگر نبودند زودتر از موعدشان غزل خداحافظی را خوانده بودند.
آری صحبت از مردان آتش است، فرشتگان انسان نما کسانی که جان دیگران را بر جان خود ترجیح میدهند و هر بار که زنگ حریق به صدا در میآید بی درنگ آماده جانفشانی میشوند و با هر لبخندی لبشان خندان و با هر گریهای چشمشان گریان میشود.
شغل آتش نشانی جزو یکی از مشاغل و حرف سخت و پرمخاطره در دنیا محسوب میشود و از آن به عنوان یکی از مقدسترین شغل ها نام میبرند چرا که با نجات جان انسانها و در واقع نجات زندگی سر وکار دارد.
خداوند در قرآن میفرماید کسی که یک انسان را نجات دهد مثل این است که تمام انسان ها را نجات داده باشد و یک آتش نشان شاید در یک روز چندین نفر را از میان آب و آتش بیرون بکشد و با کار خود لبخند رضایت را بر چهره همنوعانش ببیند.
سازمان آتش نشانی سنندج در سال ۱۳۴۶ تاسیس شد و هم اکنون ۱۳۸ نیرو دارد که در هشت ایستگاه اصلی و فرعی مشغول خدمات رسانی به مردم هستند.
معاون عملیات امداد و نجات سازمان آتش نشانی شهرداری سنندج روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سنندج دارای هشت ایستگاه آتش نشانی است که پنج مورد از این تعداد ایستگاه بوده و در داخل شهر قرار دارد و سه مورد نیز پایگاه است و در نواحی منفصل شهری نایسر، حسن آباد و ننله دایر شده است.
صالح زندی گفت: براساس استاندارد کشوری در این ایستگاهها باید حدود ۲۶۸ نیرو وجود داشته باشد که متاسفانه تنها ۱۳۸ نفر مشغول خدمات رسانی بوده و در این زمینه با کمبود حداقل ۱۰۰ نفر نیرو مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه در سه سال اخیر و با پیگیریهای انجام شده تعدادی خودرو به ناوگان عملیاتی این سازمان اضافه و مشکل کمبود تجهیزات تا حدودی رفع شده است، افزود: کمبود شدید نیروی جوان و نبود استخدامی به وضوح در این ایستگاهها مشاهده میشود.
معاون عملیات امداد و نجات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج یادآور شد: سالیانه مشکلات موجود در حوزه آتشنشانی از سوی وزارت کشور پیگیری میشود که سال گذشته مشکلات سازمان ما(کمبود نیرو و استخدام نیروی جدید) به وزارت کشور منعکس نشد و قرار بود شهرداری با نیروهای مازاد خود در حوزههای دیگر این کمبود را جبران کند که جبران نشده است.
وی با بیان اینکه آتشنشانی نیازمند نیروهایی جوان است که حداقل ۱۵ تا ۲۰ سال بتوانند انجام وظیفه کنند، تاکید کرد: یکی دیگر از مشکلات این سازمان تاخیر در پرداخت حقوق آتشنشانان است که معمولا یکی دو ماهی تاخیر دارد.
زندی کم شدن دستمزد و حقوق آتشنشانان را نیز یکی دیگر از مشکلات اعلام کرد و گفت: این مشکلات به مدیران شهری و شهرداری اعلام شده و امیدواریم با نگاه ویژهتری این قشر را ببینند چرا که آتشنشانان وظیفه و رسالت سنگینی برعهده دارند.
۱۱ دستگاه خودرو به ناوگان آتش نشانی سنندج اضافه شد
رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج نیز با اشاره به اضافه شدن ۱۱ دستگاه انواع خودرو سبک وسنگین در دو سال اخیر به ناوگان خودرویی سازمان گفت: امروز نیزبه مناسبت هفتم مهر نیز یک دستگاه خودرو نیمه سنگین به ناوگان آتش نشانی اضافه شد.
سهیل فضلوزیری با بیان اینکه هماکنون ۲۸ دستگاه انواع ماشینآلات در ایستگاههای آتش نشانی سنندج مستقرهستند، افزود: تجهیز ناوگان خودرویی آتشنشانی میتواند در تسریع و بموقع انجام دادن عملیاتهاو به تبع آن کاهش تلفات جانی و مالی شهروندان در هنگام بروز حوادث تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی اظهار داشت:علاوه بر تجهیز ناوگان خودرویی و امکانات لازم، داشتن تخصص و مهارت و همچنین آموزش دورههای مختلف برای آتشنشانان ضروری است.
رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج یادآور شد: سال ۹۷ ناوگان خودرویی آتشنشانی دارای ۱۷ دستگاه انواع ماشین آلات سبک و سنگین بود که این تعداد جوابگوی نیاز ایستگاهها نبود.
وی رعایت نکات ایمنی در کاهش حوادث و همچنین تعامل و همکاری شهروندان در زمان بروز حوادث را از جمله مهمترین خواسته آتش نشانان از اعلام کرد.
هفتم مهر در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز آتش نشان نامگذاری شده است، در هفتمین روز از مهر ماه ۱۳۵۹ وقتی که دشمن بعثی به پالایشگاه آبادان حمله هوایی کرد، آتش نشانان منطقه و شهرهای اطراف برای مهار آتش به پالایشگاه رفتند که در حین عملیات خاموش کردن آتش، مجددا هواپیماهای دشمن اقدام به بمباران پالایشگاه کردند که در این حمله تعداد زیادی از آتش نشانان به شهادت رسیدند به همین مناسبت این روز به عنوان روز آتش نشان در تقویم کشورمان ثبت شود.
شماره ۱۲۵ پل ارتباطی مردم با ماموران آتش نشانی است که به صورت ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمات به شهروندان است.