صادق نامدار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به کاهش ۲۲ درصدی ارزش صادرات از این مرز اظهار داشت: حجم کالاهای صادر شده در نیمه نخست سال جاری نیز با ۵۳ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۲ هزار و ۴۸۱ تن بوده که محصولات کشاورزی، پتروشیمی و مصنوعات سنگی و فلزی را شامل میشود.
وی اضافه کرد: دراین مدت تعداد اظهار نامههای صادراتی یکهزار و ۱۸۱ مورد بود که نسبت به مدت مشابه قبل ۵۱ درصد کاهش داشت.
مدیرکل گمرک بازرگان با بیان اینکه کل دنیا با بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا مواجه شده است، اظهار داشت: با بازگشایی مجدد مرزها از خرداد، رونق صادرات از مرز بازرگان را همچنان شاهد هستیم.
وی همچنین به صادرات سایر گمرکات از مرز بازرگان نیز اشاره کرد و گفت: در این مدت ۲۸۰ هزار و ۸۰۹ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۳۱۹ میلیون و ۲۶۱ هزار دلار از طریق این گمرک به خارج از کشور صادر شد که از نظر وزن ۷۱ درصد و ارزش دلاری ۳۰ درصد کاهش دارد.
نامدار افزود: همچنین در این مدت از لحاظ رتبه صادراتی، گمرک بازرگان در سطح کشور رتبه ۵۴ و در بین گمرکات استان نیز رتبه سوم را به خود اختصاص داده است
حدود یک چهارم از کل پایانههای مرزی کشور در آذربایجانغربی قرار دارد و این استان دارای پنج پایانه مرزی شامل بازرگان ماکو، رازی خوی و سرو ارومیه در مرز ترکیه، صنم بلاغی پلدشت در مرز نخجوان و تمرچین پیرانشهر در مرز عراق است.
گمرک بازرگان یکی از مبادی سهگانه تجارت مرزی ایران و ترکیه به شمار میرود که به صورت شبانهروزی در شمال آذربایجانغربی فعال است؛ این مرز که دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی به شمار میرود، در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربایجانغربی قرار دارد.
گمرک بازرگان در سال ۱۳۰۵ شمسی راهاندازی شد و تنها مرز ۲۴ ساعته و بینالمللی مابین ایران و ترکیه است.
آذربایجانغربی ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با ترکیه، عراق و نخجوان دارد.