به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا، محمدرضا سوقندی روز دوشنبه در نشست تبیین مکتب شهید قاسم سلیمانی که به همت خانه ایثار و مهربانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت که در باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برپا است، اظهار کرد: برخی گفته اند که مکتب شهید سلیمانی فقهی و منطقی و نظری نیست که این جای نقد دارد. اگر در شناخت شخصیت سلیمانی کوتاهی شده نباید کم کاری خود را به حساب شهید سلیمانی بگذریم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در هیچ مکتبی صاحب مکتب مسیر را خود طی نمیکند بلکه همراهان و همرزمان باید این بحث را به پیش ببرند.
وی افزود: مکتب سلیمانی مبانی نظری و فکری دارد و این مبانی نظری مباحث مکتب ایشان را به پیش میبرد. مجموعه ای از اندیشه های سلیمانی از زمان حضور در جبهه تا شهادت وجود دارد اگرچه انباشته نیست اما کاربردی و مهم است و عینیت دارد.
سوقندی ادامه داد: ما نمی خواهیم مکتب شهید سلیمانی را تعریف کنیم بلکه قرار است این مکتب تبیین شود ما می خواهیم از یک شهید و سلیمانی سخن بگوئیم. اگر این سخنان درباره مکتب و عملکرد شهید و یارانش باشد بله مکتب را تبیین کرده ایم و تنها از زندگی شهید و شهدا نمیگوئیم ما فقط به دنبال مکتب شهید سلیمانی هستیم.
وی تصریح کرد این مکتب دارای پیشینه و ریشه است که بسیار مهم و منابع محکمی دارد سخنرانی های سلیمانی بعنوان مبانی نظری و وصیت نامه ایشان با مبانی مکتب اسلام و مبانی شیعی همخوانی دارد و این یک ویژگی است در اسلام ناب محمدی که امام خمینی (ره) اسلام ناب را مقابل اسلام آمریکایی بکار بردند.
سوقندی افزود: ویژگی دیگر انقلابی بودن و عملگرایی مکتب شهید سلیمانی است. مکتب سلیمانی با منویات رهبری همخوانی دارد و به دنبال نفوذ در قلب ها است، اقتدار دارد، زرین است و مخاطب آن دلها است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: وصیت نامه شهید سلیمانی با ادبیات دوران دفاع مقدس نوشته شده و از واژه های برادر و خواهر در توصیه به مردم استفاده شده و در مکتب شهید سلیمانی جناح وجود ندارد و ایشون فراجناحی بوده است.
سوقندی افزود: مبانی اعتقادی شهید قاسم سلیمانی در مکتب ایشان خیلی پیچیدگی ندارد و وی با استدلال های پیچیده و فلسفی انسانها را نصیحت نمی کرد و با زبان فهم مخاطب اعلام و مبانی معرفتی را ابراز می کرد لذا مخاطبان با جان و دل نصایح این شهید والامقام را می پذیرفتند. بین آنچه می گفت و عمل می کرد تضاد وجود نداشت.
پیش نویس سند ایثار و رسانه که از سوی وزارت ارشاد تهیه شده در نشست بعدی سوقندی باحضور نمایندگان رسانه ها نهادها و وزارتخانه ها برای تصویب و سند نهایی به بحث گذاشته می شود.
نمایشگاه ملی دستاوردهای دفاع مقدس و مقاومت با عنوان «اقتدار۴۰» و با شعار محوری «ما قوی هستیم» به مناسبت چهلمین سالگرد حماسه دفاع مقدس، از ۲ تا ۹ مهر در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برپا است.