جلیل حسنی، دوشنبه در نشست شورای اداری شهرستان لارستان، همچنین به پارهای از اقدامها و دستاوردهای دولت اشاره و بیان کرد: ۸۴ واحد تولیدی و صنعتی ظرف هفت سال گذشته در دولت تدبیر و امید در این شهرستان به بهرهبرداری رسیده که از این تعداد ۴۸ واحد آن در حوزه صنعت است.
وی افزود: همچنین در بخش صنعت این شهرستان، از سال ۹۲ تا کنون، ۳۲۴ مجوز با سرمایهگذاری حدود ۵۲۴ میلیارد ریال صادر شده که در صورت بهرهبرداری از این تعداد طرح، بر اساس ظرفیت اسمی، برای بیش از سه هزار و ۹۷۴ نفر اشتغالزایی میشود.
حسنی، اضافه کرد: میزان اشتغالزایی مستقیم در حوزه طرحهای صنعتی و معدنی در شهرستان لارستان در مجموع حدود ۷۰۰ نفر بوده که از این میزان افزون بر ۵۰۰ نفر در بخش صنعت فعالیت دارند.
فرماندار ویژه لارستان در بخش دیگری از سخنان خود، بر حضور مسوولان دستگاههای مختلف اجرایی در نشستهای مهم این شهرستان از جمله شورای اداری، شورای فرهنگ عمومی و برخی جلسه های تصمیم ساز و کارگروههای مختلف تاکید کرد و گفت: در صورت حاضر نبودن مسوولی در این نشستها و تکرار این موضوع، ضمن تذکر کتبی به مسوولان غایب، به مقامات بالاتر در سطح استان و کشور نیز گلایهمندی خود را در این زمینه اعلام خواهیم کرد.
حسنی، اظهار داشت: برخی گزارشها نیز حاکی از این است که به دلیل قرار گرفتن در سال پایانی دولت، بعضی مسوولان نسبت به خدمات رسانی مضاعف و انجام وظایف خود آنگونه که باید فعالیت نمیکنند که این مهم به طور ویژه، با ارزیابیهای مستمر و بازدیدهای سرزده در دستور کار قرار میگیرد.
وی افزود: تغییر مدیریتها، تغییر گفتمان و رویکرد و نگرش دولتها یک امر عادی و طبیعی در نظام جمهوری اسلامی محسوب میشود و نباید این مهم عاملی برای کمکاری و یا کوتاهی در انجام وظایف و خدمت رسانی مطلوب به مردم از سوی مدیران شود.
نباید غبار فراموشی بر ارزشهای ناب دفاع مقدس بنشیند
حسنی، همچنین به گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: تجلی عینی همه ارزشهای انسانی و اسلامی، انسجام و همگرایی ملت، ایثارگری و از خودگذشتگیها، جهاد در راه خدا و خدمت خالصانه به مردم در ۸ سال دفاع مقدس متجلی است.
فرماندار ویژه لارستان افزود: نباید اجاره داد که گذشت زمان، روحیه منفعت طلبی و برخی مصلحت اندیشیها، غبار فراموشی را بر ارزشهای ناب، مردانگیها و ایثارگریهای دوران ۸ سال دفاع مقدس بنشاند و ارزشهای مادی و مالی، جایگزین الگوهای رفتاری ناب آن دوران طلایی شود.
گفتمان مدیریتی در لارستان بر محور اعتدال و عقلانیت استوار است
حسنی، در قسمت دیگری از مطالب خود بیان داشت: حرکت برمدار اعتدال، عقلانیت و خرد ورزی، همچنین دوری جستن و پرهیز از هرگونه رفتارها و برخوردهای تحکمی و یا استفاده از ابزارهای قضایی و انتظامی در زمینههای گوناگون، رویکرد و گفتمان غالب در عرصه مدیریتی این شهرستان است و تقویت و ادامه این گفتمان باید به عنوان یک اصل در اولویت کاری مدیریت اجرایی این شهرستان قرار گیرد.
وی اضافه کرد: حرکت بر پایه اصل اعتدال و منطق به جای رفتارهای تحکمی، ضمن اینکه پاسخ مثبتی در راستای اقناع سازی و متقاعد کردن مردم و حتی معترضان و منتقدان در عرصههای گوناگون داشته از سوی دیگر شهرستان لارستان را در شاخصهای امنیتی جزو بهترین و امن ترین مناطق در استان فارس قرار داده است.
حسنی گفت: رییس کل دادگستری استان فارس در اظهارات اخیر خود و همچنین بسیاری از مسوولان و مقامات اجرایی در حوزههای امنیتی، قضایی و اطلاعاتی بارها از لارستان و اوضاع امنیتی حاکم بر این شهرستان به نیکی یاد و بیان کرهاند که این شهرستان همواره به لحاظ شاخصهای امنیتی در رتبههای اول تا سوم این استان بوده است.
او افزود: فرهنگ غنی مردم ، تدبیر و ظرافت در برخورد با منتقدان و معترضان در عرصههای مختلف و همچنین همافزایی، انسجام و همگرایی میان همه بخشهای مدیریتی اعم از امنیتی، قضایی، اطلاعاتی و سایر ارکان نظام، از جمله عوامل موثر در تامین امنیت پایدار در شهرستان لارستان به ویژه در سالهای اخیر بوده است.
تاکید امام جمعه لار بر بازسازی بازار تاریخی قیصریه
امام جمعه لار نیز در این نشست، بر ضرورت ایجاد هماهنگی بیشتر میان حوزه مدیریت شهری و دستگاههای متولی برای ساماندهی، ترمیم و بازسازی بازار تاریخی قیصریه لار تاکید کرد.
حجتالاسلام سید مختار موسوی افزود: برخی از ادارههای این شهرستان به جای حل مشکل و همکاری و هماهنگی بین بخشی برای ساماندهی این اثر تاریخی ارزشمند، به دنبال متهم کردن یکدیگر هستند.
وی، همچنین بر لزوم انسجام، همگرایی و دوری از اختلافات در عرصههای مختلف مدیریتی و حوزههای فرهنگی و اجتماعی در لارستان نیز تاکید کرد.
بازار قیصریه لار، یک مجموعه نفیس از معماری قرون اولیه اسلام است. در این بازار همچنین شیوهها و شگردهای معماری گذشته از پیش از دوران صفویه، تا قاجاریه دیده میشود،
نمای داخل گنبد بازار از سنگتراش است که چهار دالان طولانی، شمالی، جنوبی، شرقی و غربی ساختمان اصلی بازار را میسازد که این دالانها در محل یک چهارسوق یکدیگر را قطع میکنند و در طرف دیگر دالان جنوبی، شرقی و غربی ۱۳ باب مغازه و در طرف دیگر دالان شمالی ۱۴ باب مغازه ساخته شده است. بازار قیصریه اصفهان از روی بازار لار الگوبرداری شده و در دوران صفویه بازار لار مرمت شده است.
بازار قیصریه لار شامل ۲ شبکه شمالی و جنوبی است که مدخل ورودی جنوبی آن از میدان نوبنیاد لار شروع و به محلهای شمالی قدیمی بازار ختم میشود.
رشته دیگر شرقی و غربی است که در تقاطع بازار شمالی جنوبی دارای یک چهار سوق وسیع است. چهار سوق به صورت هشت گوش است و در چهار گوش آن چهار باب مغازه در هر سمت احداث شده است.
شگفت انگیزترین بخش بازار قیصریه لار، طرح چهار سوق آن است که از نظر معماری در نوع خود منحصر به فرد است و همچنین گنبد سنگی چها رسوق دارای طرح بسیار جالبی است و ارتفاع آن از ۱۸ متر فراتر میرود.
بازار تاریخی قیصریه لار با شماره ۳۱۵ در سال ۱۳۱۷ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.