تهران- ایرنا- یک رسانه آمریکایی از "بزرگترین حمله سایبری" به یک شبکه خدمات بیمارستانی این کشور خبر داد که در نتیجه آن دسترسی بیش از ۴۰۰ مرکز درمانی به این شبکه قطع شد.

شبکه خبری ان‌بی‌سی دوشنبه شب گزارش داد طی روزهای شنبه و یکشنبه سامانه‌های رایانه‌ای بیش از ۴۰۰ مرکز درمانی متصل به یک شبکه بیمارستانی در آمریکا موسوم به «خدمات همگانی سلامت» (Universal Health Services) از دسترس خارج شد.

در نتیجه این حمله که به گفته ان‌بی‌سی شاید بزرگترین حمله به شبکه‌های سلامت در تاریخ آمریکا باشد، برخی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مجبور شدند برای ثبت اطلاعات بیماران از کاغذ و قلم استفاده کنند.

ان‌بی‌سی به نقل از یکی از کارکنان خدمات همگانی سلامت گفت که به نظر می‌رسد این حمله سایبری نوعی باج‌افزار باشد که در این نوع حملات، هکرها برای ارایه دسترسی مجدد کاربران به شبکه از آن‌ها درخواست پول می‌کنند.

یکی از کارکنان یک مرکز درمانی گفت که رایانه‌های این بیمارستان در ابتدا کند شدند و کم‌کم کلا از دسترس خارج شدند و تا صبح روز دوشنبه هم همچنان خاموش بوده‌اند.

هنوز درباره منشا و عامل این حمله سایبری هیچ رسانه یا مقام رسمی اظهار نظر نکرده است.

در سال ۲۰۱۷ یکی باج‌افزار با نام «واناکرای» (WannaCry) که گفته می‌شود توسط گروهی مرتبط با دولت کره شمالی ایجاد شده، در سراسر جهان منتشر شد و سامانه ملی سلامت انگلیس را، با اینکه مشخصا آن را هدف نگرفته بود، آلوده کرد.

دست ۸۰ مرکز درمانی در انگلیس در نتیجه آلوده شدن به این باج‌افزار از سامانه ملی سلامت خارج شد، اما این اختلال موجب مرگ کسی نشد. این در حالی است که چند هفته پیش حمله یک باج‌افزار به یک بیمارستان در آلمان، باعث مرگ یک نفر شد.