علی دیانتی روز سهشنبه در حاشیه بازدید از نهالستانهای میاندوآب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این شهرستان سالانه با تولید ۱۰ میلیون اصله نهال یکی از قطبهای تولید نهال در کشور بوده و دارای برند ملی و منطقهای در این زمینه است.
وی افزود: نهالهای تولیدی شامل درختان مثمر با پایههای بذری و رویشی و انواع درختان غیرمثمر است.
وی با بیان اینکه درختان مثمر بیشتر شامل انواع ارقام سیب، گلابی، به، زردآلو، آلو، هلو، شلیل، گیلاس، آلبالو وانگور است، گفت: با تولید نهال در میاندوآب برای ۲۰۰ نفر به طور مستقیم و به ۴۰۰ نفر به طور غیرمستقیم زمینه اشتغال فراهم شده است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب بیان کرد: این شهرستان علاوه بر تامین نهال مورد استفاده در داخل به کشورهای همسایه نظیر عراق، افغانستان و پاکستان نیز نهال صادر میکند و این امر در ارزآوری برای کشور نقش بسزایی دارد.
دیانتی همچنین با تاکید بر استفاده از نهالهای سالم، گواهی شده و پایههای رویشی به جای پایههای بذری، افزود: نهالکاران نیز برای آبیاری، از نوار تیپ استفاده کنند چرا که کاهش قابل توجهی در مصرف آب آبیاری و رشد علفهای هرز، کنترل آفات و بیماریها و هزینههای کارگری دارد.
میاندوآب با برخورداری از شرایط مساعد جوی و خاک حاصلخیز یکی از قطبهای مهم تولید محصولات کشاورزی در آذربایجانغربی به شمار میرود و طی سالهای اخیر در عرصه صادرات نهال نیز خوش درخشیده است.
این شهرستان همچنین دارای ۸۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که ۱۲ هزار و ۶۱۰ هکتار از این میزان باغات و مابقی را اراضی زراعی تشکیل میدهد؛ سیب و انگور عمدهترین محصولات باغی و گندم، جو، چغندرقند و یونجه نیز محصولات زراعی عمده این شهرستان را تشکیل میدهد.
بیش از ۵۰ نوع محصول کشاورزی در این شهرستان جنوبی آذربایجانغربی تولید میشود.