به گزارش ایرنا، علی اسماعیلی ندیمی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی قلب افزود: ابتلا به کرونا موجب ایجاد بیماری در قلب می شود.
وی اظهار داشت: افرادی که بیماری قلبی دارند برای ابتلا به کرونا بسیار مستعد هستند که توصیه می شود به شدّت نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی ادامه داد: ابتلا به کرونا برای قلب ایجاد عارضه کرده و خودش مستقیم قلب را دچار بیماری می کند.
فوق تخصص قلب و عروق با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی یکی از علل مهم مرگ و میر در جهان است تصریح کرد: سکته های قلبی و مغزی نزدیک به ۴۰ درصد کل عوامل مرگ و میر در کشور را نیز شامل می شود.
وی افزود: بیماری های قلبی و عروقی سردسته مرگ و میر در اغلب کشورها و ایران است.
فوق تخصص قلب و عروق مهمترین عوامل ایجاد کننده بیماری های قلبی و عروقی را مصرف سیگار، پرفشاری و چربی خون، عوامل ژنتیکی، افزایش وزن، چاقی و کم تحرکی، استرس، مصرف مشروبات الکلی، مصرف مواد مخدر عنوان و بیان کرد: سن بیماری های قلبی و عروقی کاهش پیدا کرده و به ۳۰ تا ۳۵ سال رسیده است.
وی با اشاره به اینکه غیر از عوامل سن و ژنتیک بقیه عوامل ذکر شده را در راستای داشتن قلبی سالم می توان اصلاح و کنترل کرد تصریح کرد: مصرف مواد مخدر به دستگاه گوارشی، مری، مثانه و معده آسیب می رساند و موجب بروز سرطان و نیز برای قلب خطرساز است.
اسماعیلی ندیمی افزود: ماده مخدر تریاک عامل مضری برای سلامت بشر است زیرا علاوه بر داشتن مواد شیمیایی سرطانزا و نحوه مصرف نیز به صورت دود است که برای ریه ها آسیب زا است.
وی خاطرنشان کرد: چاقی و افزایش وزن زمینه ساز بروز سه عامل پرفشاری خون، چربی و دیابت است که این عوامل نیز موجب ایجاد بیماری های قلبی و عروقی در افراد می شود.
وی خاطرنشان کرد: حدود دو سوم جامعه شهری ما دچار چاقی و افزایش وزن هستند که توصیه داریم ورزش هایی مانند دوچرخه سواری و پیاده روی انجام دهند.
روز هفتم مهر به نام روز قلب نامگذاری شده و از سال ۱۳۷۸ مراسم روز جهانی قلب در کشور ما نیز هر ساله برگزار میشود.