امیرحجت نوروزی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا به مناسبت ۱۰ مهرماه و روز جهانی سالمند افزود: از ۱۵۵ هزار و ۶۹۵ سالمند استان ۳۵ درصد زن و ۶۵ درصد مرد هستند که از این تعداد سه هزار و ۲۰ نفر شهری و یک هزار و ۵۴۰ نفر روستایی زیر پوشش بهزیستی قرار دارند.
وی اضافه کرد: سه هزار و ۱۶۹ نفر از سالمندان استان در حوزه توانبخشی بهزیستی مستمری بگیر هستند و به یک هزار و ۱۱۴ نفر نیز خدمات مختلف در زمینه امور اجتماعی ارائه میشود.
وی اظهار داشت: شهرستان تفرش در استان مرکزی با ۱۹ و ۷۸ دهم درصد بیشترین سالمند و شهرستان ساوه با هفت و ۷۳ دهم درصد کمترین شمار جمعیت این گروه سنی را به خود اختصاص داده اند.
نوروزی با بیان اینکه ۷۳ درصد جمعیت سالمند این استان در شهرها و ۳۷ درصد نیز در روستاهای مختلف استان زندگی میکنند، افزود: پنج مرکز نگهداری سالمندان در این استان فعال است که در مجموع بیش از ۵۰۰ نفر را نگهداری میکنند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان مرکزی گفت: هرم جمعیتی کشور به سمت میانسالی و پیری در حرکت است و با توجه به این تحولات باید مطابق ساختار سنی نیازهای افراد در جامعه برآورده شود که تحقق این مهم علاوه بر برنامه ریزی منسجم، مشارکت تمامی دستگاههای اجرایی را میطلبد.
وی اظهار داشت: رسیدگی به مسائل اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و فرهنگی سالمندان اهمیت خاصی دارد و مدیریت آن مستلزم هماهنگی میان تمامی بخشها است و در این رهگذر برنامهریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت و حمایت مستقیم و غیرمستقیم از جمله راهکارهای لازم به شمار میروند.
سالمندی طبق تعاریف موجود به جمعیت ۶۰ سال به بالا اطلاق میشود.
۶۵ هزار توانجو در استان مرکزی از خدمات بهزیستی استفاده میکنند.