به گزارش ایرنا محسن هاشمی روز سهشنبه در آیین گرامیداشت روز آتشنشان توضیح داد: طی چندسال اخیر گامهای خوبی هم در استانداردسازی ساخت و پیشگیری و هم در تامین و تقویت تجهیزات اطفای حریق در شهر تهران برداشته شده اما این بهبود وضعیت هنوز به مردم منتقل نشده است.
وی فزود: البته باید به یک نکته ظریف نیز توجه داشت که ایمنی با احساس ایمنی متفاوت است؛ گاهی شهروندان در یک ساختمان و فضای ناایمن زندگی میکنند ولی به علت ناآگاهی و رخ ندادن سانحه، احساس امنیت و ایمنی میکنند و گاهی نیز در یک ساختمان به نسبت ایمن سکونت دارند اما به دلیل رخ دادن سوانح در اطراف خود، احساس ناایمنی و ترس دارند.
به گفته هاشمی این احساس ناایمنی را میتوان یک فرصت نیز تلقی کرد به شرط آنکه سازمان آتشنشانی و شهرداری در برابر آن منفعلانه عمل نکند و سعی نکند با بیانیه و تکذیب و اقدامات کلیشهای با آن برخورد کند.
رییس شورای شهر تهران بیان کرد: به هرحال سازمان آتشنشانی میتواند از حساسیت به وجود آمده هم در جهت جذب و تقویت امکانات و نیروی انسانی و هم در جهت رفع موانع قانونی و موازیکاری استفاده کند و در این مسیر شاید به خوبی ریشههای سوانحی نظیر کلینک سینا مهر در فرآیندها برای افکارعمومی شناخته نشده است.
وی همچنین با قدردانی از همکاران آتشنشانی با مدیریت شهری اضافه کرد: ما هفته دفاع مقدس را پشت سرگذاشتیم و باید توجه کنیم که دفاع فقط مختص نظامیان نیست؛ نظامیان مدافعان امنیت جامعه هستند و پزشکان و پرستاران مدافعان سلامت؛ محیطبانان مدافعان محیط زیست و آتشنشانان مدافعان ایمنی جامعه؛ لذا باید ارزش زحمتهایی که همه این عزیزان برای صیانت از هموطنان خود به جان میخرند، تبیین و مورد قدردانی قرار گیرد.
هاشمی افزود: هفتم مهرماه در تقویم ایران روز آتشنشان نامگذاری شده البته روز جهانی آتشنشان چهارم ماه می یعنی نیمه اردیبهشت ماه است اما به دلیل حماسه آتشنشانان ایرانی در مهار آتش سوزی پالایشگاه آبادان از 20 سال قبل هفتم مهرماه به عنوان روز آتشنشانی و ایمنی در ایران نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: آتشنشانی به مفهوم مدرن آن در ایران از تبریز و حدود 170 سال قبل یعنی در سال 1221 آغاز شد و در تهران نیز نخستین ایستگاه آتشنشانی طی ابتدای قرن فعلی در سال 1307 تاسیس شد و تهران کمتر از یک قرن است که با مفهوم ایمنی و آتشنشانی به صورت علمی و ساختاری آشنا شده است.
هاشمی بیان کرد: طبق آماری که مدیرعامل سازمان آتشنشانی ارائه داد، تنها 25 درصد ماموریتهای آتشنشانی مربوط به اطفای حریق است و ماموریتهای امداد و نجات فراوان دیگری هم در این سازمان انجام میشود لذا من پیشنهاد میکنم در صورت امکان واژه امداد و نجات در انتهای نام سازمان آتشنشانی قرار گیرد که این امر سبب خواهد شد زحمتهای این عزیزان بیشتر دیده شود.
وی خاطر نشان کرد: یکی از ضعفهای سازمان آتشنشانی تهران، اطلاعرسانی است در حالیکه امروز با توسعه فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، یکی از موثرترین ابزارها بر تحقق اهداف سازمانهای مختلف اجتماعی، استفاده از انتشار اطلاعات و تعامل با شهروندان است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: روشهای مختلفی برای این کار وجود دارد که باید در فرآیند کارشناسی پخته و قابل اجرا شود؛ پیشنهادهایی از قبیل تعیین درجه ایمنی ساختمانها در وضعیتهای مختلف از ناایمن تا نسبتا ایمن و کاملا ایمن و نصب تابلو درجه ایمنی در ورودی و نمای ساختمانها تا انجام بازدیدهای الزامی، در حین ساخت جهت جلوگیری از نقائص ایمنی و اطلاع دادن آن به ذینفعان وجود دارد.
به گزارش ایرنا، در این مراسم همچنین از تمبر یادبود روز آتشنشانی رونمایی شد و از آتشنشانان نمونه قدردانی به عمل آمد.
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۱
تهران- ایرنا- رییس شورای اسلامی شهر تهران میگوید فضایی که پس از سانحه پلاسکو و همچنین کلینیک سینا مهر در شهر ایجاد شد، به احساس ناایمنی در میان شهروندان دامن زد.