تهران- ایرنا- دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری به عنوان دانشمندی مجاهد یاد کرد که در خدمت به اسلام، خستگی نمی‌شناخت.

به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام حمید شهریاری روز سه شنبه در نشست بین‌المللی بررسی ابعاد شخصیتی و اندیشه‌های آیت‌الله تسخیری در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: آیت الله تسخیری پرورش یافته مدرسه شهید محمدباقر صدر بود و وی را الگوی خود در همه زمینه ها قرار داده بود. او افراط و تفریط را نمی پذیرفت و پیوسته به اعتدال دعوت می کرد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی از ایشان به عنوان عالم مجاهد و زبان گویای اسلام یاد کردند و باید گفتند، آیت الله تسخیری حقیقتا در خدمت به اسلام خستگی نمی‌شناخت.
شهریاری با اشاره به اینکه آیت الله تسخیری در دفتر رهبر معظم انقلاب، مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی داعیه دار تقریب بود، اظهار داشت: از میان برداشتن اختلافات بین مذاهب اسلامی و جریان های فکری، مذهبی و سیاسی هم و غم ایشان بود و کمتر جایی بود سخنرانی کند و از وحدت سخن به میان نیاورد.
وی افزود: آن مرحوم از تعصب های قبیله ای و هر آنچه صف وحدت و تقریب را برهم زند، بر حذر میداشت؛ به اهداف بزرگی که خداوند در زمینه عدل و مساوات و رفتن به سوی کمال برای انسان ترسیم کرده ایمان داشت و در این مسیر تلاش زیادی کرد.
شهریاری گفت: آیت الله تسخیری به احترام دیگران در گفت‌وگو بسیار حساس بود و دائما به سخن خدا و رسول خدا(ص) در این زمینه اشاره می کرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: آیت الله تسخیری در طول عمر خود در صدها محفل و کنفرانس مرتبط با موضوع وحدت و تقریب شرکت کرد و در مجمع فقه اسلامی در جده صاحب نظر بود و مسائل اختلافی بین شیعه و اهل سنت و مشترکات بین آنها را بیان می کرد؛ اهتمام ایشان به کلیه طرحها و راهبردهای تقریبی در جهان نمایان بود.

آیت الله شیخ محمدعلی تسخیری در سال ۱۳۲۳ خورشیدی در نجف اشرف در خانواده ای روحانی از خطه مازندران به دنیا آمد و در کنار تحصیلات ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی (در دانشکده فقه نجف اشرف) تحصیلات حوزوی را تا مرتبه اجتهاد در نجف اشرف سپری کرد و از محضر بزرگانی چون آیت الله سید محمدباقر صدر، آیت الله خویی، آیت الله سید محمدتقی حکیم و آیت الله شیخ جواد تبریزی بهره گرفت. وی فعالیت های علمی خود را از سال ۱۳۵۰ در حوزه علمیه قم ادامه داد.

آیت الله تسخیری از چهره های شناخته علمی و فرهنگیِ جهان اسلام بود که همواره در معرفی درست تشیع و ایجاد تفاهم و همدلی میان مسلمانان تلاش می کرد. وی خدمات ارزنده ای در این قلمرو به اسلام و تشیع کرد. مشارکت در ده ها کنفرانس علمی در کشورهای مختلف به عنوان برگزارکننده یا عضو هیئت رئیسه یا میهمان، عضویت در هیئت امنا و شورای عالی چند مرکز دانشگاهی و مجمع علمی در ایران و دیگر کشورها و تدریس در مراکز علمی گوناگون؛ از جمله فعالیت های مؤثر ایشان در زمینه های علمی و فرهنگی بود.

وی همچنین در مجمع فقه اسلامی در جده (وابسته سازمان کنفرانس اسلامی) از ۱۳۶۲ به عنوان تنها نماینده رسمی تشیع امامی در تثبیت و ترویج مبانی فقهی و اصولی تشیع نقشی در خور تقدیر داشت. تسخیری در ۲۰ سال گذشته ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معاونت بین الملل دفتر مقام معظم رهبری و دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب و نیز رئیس هیأت امنای مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب به عهده داشت. 

از این اندیشمند مسلمان ده ها کتاب و صدها مقاله به تألیف یا ترجمه منتشر شده که محاضرات فی علوم القرآن، الاقتصاد اسلامی، القواعد الاصولیة و الفقهیة علی مذهب الامامیة (در سه جلد)، تفسیر قرآن کریم (در سه جلد)، دروس فی اصول الدین و همچنین الامامة و الولایة فی القرآن الکریم از جمله آنهاست.

آیت الله تسخیری روز ۲۸ مرداد در بیمارستان خاتم الانبیاء تهران دار فانی را وداع گفت.