تولید خارج از فصل، امکان کنترل عوامل محیطی، امکان کشت هر محصول، کنترل آفتها و بیماریها، دوام محصول پس از برداشت، قیمت بالاتر محصول برای فروش در خارج از فصل و مواردی از این دست از دیگر مزیتهای احداث گلخانه در استان تهران به شمار میرود و شاید به خاطر همین مزیتهاست که راهبرد توسعه گلخانهای استان از طریق اعطای تسهیلات و تشکیل یک ستاد ویژه برای رفع موانع پیشروی آن با جدیت دنبال میشود.
تا جایی که «حشمتالله عسگری» معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران، ایجاد گلخانه را یکی از بهترین فرصتهای شغلی استان میداند که به مجوزی غیر از موافقت اصولی جهادکشاورزی نیاز ندارد و تسهیلاتی با سود هفت تا ٩ درصدی هم به متقاضیان ایجاد گلخانه پرداخت میشود.
از آنجایی که دولت وظیفه ندارد به طور مستقیم گلخانه ایجاد کند، با اعطای تسهیلات بانکی از سرمایهگذاران این بخش حمایت میکند و به گفته «عسگری» اگر متقاضیان احداث گلخانه از توان مالی به میزان ٤٠ درصد حجم کل سرمایهگذاری برخوردار باشند، دولت نیز از طریق تخصیص تسهیلات تا ٦٠ درصد به آنان کمک میکند.
از سوی دیگر نیز بسیاری از مالکان زمینهای کشاورزی دیگر تمایلی برای کشت سنتی و غرقابی ندارند زیرا محصولات کشاورزی سنتی نظیر گلخانهها بازدهی بالایی ندارد و همین موضوع یکی از فرصتهای تاریخی برای توسعه روزافزون کشت گلخانهای را در استان فراهم کرده است.
به ویژه آنکه توسعه روزافزون فضاهای گلخانهای باید با بازارهای عرضه نیز تناسب داشته باشد و این استان علاوه بر بازار مصرف چندین میلیون نفری، زمینه لازم برای دسترسی به بازار کشورهای همسایه از جمله بازار ١٠٠ میلیارد دلاری عراق را داراست.
به همین دلیل نیز معاونت امور اقتصادی استانداری تهران میگوید که باید یک پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در زمینههایی نظیر بستهبندی در استان ایجاد شود و اگر فردی در این زمینهها برای سرمایهگذاری آماده باشد، از وی حمایت میکنیم.
در میان سرمایهگذارانی که از طریق کشت گلخانهای به نان و نوا میرسند، عدهای هم هستند که از محدودیتهایی چون برخوردهای سلیقهای بانکها و فعالیت نکردن هواپیمای باری برای صادرات محصولات کشاورزی ناله میکنند اما دولتمردان در این استان برای رفع موانع تولید کمر همت بستهاند و در حقیقت حمایتها جهشی است.
تا جایی که «کریم ذوالفقاری» رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از تشکیل ستاد رفع موانع تولید در فضای گلخانهای استان تهران خبر میدهد؛ ستادی که به صورت استانی و شهرستانی به رفع مشکلات گلخانهداران میپردازد و ریاست آن در سطح استان بر عهده استاندار و در شهرستانها نیز بر عهده فرمانداران است.
استان تهران اکنون بزرگترین گلخانهدار کشور به شمار میرود و تنها در سال گذشته با فاصله ۱۰۰ هکتاری با استان دوم به لحاظ احداث فضاهای گلخانهای در کشور اول شد و اکنون ۲۸ درصد کل مساحت واحدهای گلخانهای کشور در این استان و به ویژه در شهرستانهای پیشوا، پاکدشت و پیشوا قرار دارد.
به گزارش ایرنا کشت گلخانهای یکی از راهحلهای مدرن برای مبارزه با سرما، گرما و کمآبی است و در بسیاری از کشورهای قطبی یا کشورهای استوایی که دارای آب و هوای سرد یا گرم بوده یا با مشکل کمآبی روبهرو میباشد، بهترین گزینه برای تولید میوه و سبزیجات است.
با توجه به نیاز روزافزون بازار، چه از نظر تولید گل و گیاهان زینتی و چه از نظر سبزیجات و صیفیجات خارج از فصل، این روش تولید و کشت امروزه به یکی از سودآورترین بخشهای کشاورزی تبدیل شده است.
از سوی دیگر کشاورزی در گلخانهها نسبت به کشاورزی در فضای آزاد و در زمینهای کشاورزی دارای دردسر و مشکلات کمتری است؛ به علاوه بازه زمانی برای به ثمر نشستن و برداشت محصولات نیز نسبت به کشاورزی سنتی کوتاهتر است بنابراین با در نظر گرفتن این موارد میتوان به این نتیجه رسید که کشاورزی گلخانهای یکی از بهترین فرصتهای شغلی استان است.
استان تهران ۱۸۷ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که حدود چهار هزار هکتار آن به تولید محصولات گلخانهای اختصاص دارد.