تهران- ایرنا- اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و معرفی برگزیدگان این جشنواره و افتخارات متعدد حوزه هنر و هنرمندان سینمای ایران در عرصه های بین‌المللی را می‌توان از مهمترین رویدادهای فرهنگی هنری هفته ای که گذشت برشمرد.

 برگزیدگان نهایی بخش «جشنواره‌جشنواره‌ها» و «مدافعان سلامت» شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در هفته ای که گذشت معرفی شدند. آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت درحالی برگزار شد که دو نشان ویژه سینماگران به یک وزیر و یک موسیقی‌دان اهدا شد. جایزه ویژه و نشان شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، به دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اهدا شد. نخستین تندیس «نشان رسول» در اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به مجید انتظامی رسید.

** شبکه مروجان کتاب‌خوانی کشور با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری تعدادی از سازمان‌ها و نهادهای عمومی، دولتی و خصوصی، هفتمین دوره جشنواره تقدیر از مروجان کشور را با رویکرد توجه به فضای مجازی برگزار می‌کند.

** برنامه‌های هفته ملی کودک از ۱۲ مهر با شعار «آینده را باید ساخت» و با محوریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تا روز ۱۷ مهر ۱۳۹۹ به شکل مجازی برگزار می‌شود.

 ** نامزدهای دریافت تندیس بهترین عکاس سال سینما معرفی شدند.

 ** مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری، موزه کودک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان علاقمندان به شرکت در بیست و هشتمین دوره دوسالانه بین‌المللی تصویرگری براتیسلاوا BIB) ۲۰۲۱) باید حداکثر تا ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ آثار اورجینال و کتاب‌های چاپ شده خود را به این مرکز ارسال کنند.

** صفحه «عصر جدید» در صفحه اینستاگرام، فراخوان شرکت در فصل سوم را منتشر کرده و از علاقه‌مندان در سراسر کشور بدون محدودیت سنی دعوت کرده تا در این مسابقه شرکت کنند.

افتخارات هنری ایران در عرصه بین الملل

** مستند دیوران به کارگردانی سیدحمید میرحسینی و تهیه کنندگی مهدی ملک قاسمی در بیست و هشتمین دوره جشنواره فیلم اسلو به نمایش در می‌آید.

** غلامرضا موسوی (تهیه کننده)، هایده صفی یاری (تدوینگر)، پارسا پیروزفر (بازیگر)، منصور ضابطیان (نویسنده و روزنامه نگار) و پریناز ایزدیار (بازیگر)، ترکیب هیات داوران این دوره جشنواره فیلم‌های ایرانی استرالیا را تشکیل می‌دهند. 

** فیلم ۱۲:۳۴ به کارگردانی و تهیه‌کنندگی بهمن هراتی در اولین حضور بین المللی خود در بخش مسابقه سومین جشنواره بین‌المللی کینودروم KinoDrome آمریکا که در ایالت اوهایو، شهر کلیولند cleveland برگزار می شود شرکت کرده بود توانست جایزه ویژه هیت داوران این جشنواره را از آن خود کند.

** سینمای ایران با چهار نماینده در سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم توکیو شرکت می‌کند.

**‌ مستندانیمیشن کاغذپاره‌ها ساخته بهزاد نعلبندی کاندیدای بهترین فیلم بلند انیمیشن جشنواره انیماتور ۲۰۲۰ پوزنان لهستان شد. جشنواره انیماتور بزرگترین جشنواره انیمیشن کشور لهستان است و در شهر پوزنان برگزار می شود.

** انیمیشن کوتاه قدم یازدهم ساخته مریم کشکولی‌نیا به بخش رقابتی فیلم‌های کودکان چهل‌ و هشتمین جشنواره‌ جهانی انیمافست زاگرب راه پیدا کرد.

** حامد سلیمان‌زاده منتقد، پژوهشگر و مدرس دانشگاه، به عنوان داور جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اِشلینگل آلمان انتخاب شد.

** آثار دو عکاس ایرانی برای نمایشگاه عکاسی «جهانی که ما می‌خواهیم» سازمان ملل متحد انتخاب شد.

** شهاب حسینی و مینا وحید برگزیدگان بازیگری جشنواره فیلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو شدند.

** فیلم سینمایی اقیانوس پشت پنجره اولین ساختهٔ بلند بابک نبی‌زاده که از دو بخش اختتامیه جشنواره بین المللی کودک اصفهان موفق به دریافت ۶ جایزه شده بود، در سومین حضور بین‌المللی خود در بخش مسابقهٔ جشنوارهٔ فیلم سان‌فرانسیسکو حضور یافت و موفق شد تا جایزه بهترین فیلم را از این جشنواره کسب کند.

** فیلم آغاز محصول کشور گرجستان جوایز شصت‌وهشتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم «سن سباستین» را درو کرد.

** بندر بند به کارگردانی منیژه حکمت و تهیه کنندگی منیژه حکمت و مهشید آهنگرانی فراهانی پس از حضور در جشنواره های تورنتو و زوریخ در جشنواره فیلم «میل ولی» آمریکا به نمایش در می‌آید.

** فیلم سینمایی درخت خاموش به‌کارگردانی فیصل سویسال تولید مشترک شرکت بالکن ترکیه و بنیاد سینمایی فارابی در بخش ملی و رقابتی بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم آدانا در ترکیه به نمایش درآمد.

** آرش اسحاقی برای ساخت خرامان، تندیس بهترین فیلم را از بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی مستند زعفران طلایی ترکیه دریافت کرد. در این دوره جشنواره ۱۴۰۰ فیلم مستند از ۹۷ کشور جهان شرکت داشتند.

** فیلم مستند ۱۸ درصد به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس از سوی رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن و با همکاری اداره کل همکاری های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به زبان ژاپنی ترجمه و زیرنویس شد.

** فیلم کوتاه «ناطق» به کارگردانی مهرشاد رنجبر در اولین حضور جهانی خود، موفق به کسب جایزه بهترین فیلم دانشجویی جشنواره تیرانای ۲۰۲۰ شد.

** نیکی کریمی کارگردان فیلم سینمایی ‌«آتابای» به عنوان داور جشنواره آنتالیا انتخاب شد.

مهمترین رویدادهای فرهنگی هنری جهان

** دوره آتی از همایش بین‌المللی فدراسیون انجمن‌ها و موسسات کتابداری (ایفلا) که امسال به دلیل شیوع کرونا لغو شد، سال ۲۰۲۱ به صورت مجازی و برخط برگزار می‌شود.

** «سوفیا لورن» بازیگر سرشناس ایتالیایی پس از ۱۱ سال غیبت، در سن ۸۶ سالگی با بازی در یک فیلم درام به سینما بازمی‌گردد.

** به گزارش خبرگزاری فرانسه، تالار اپرای متروپولیتن نیویورک از لغو تمام اجراهای فصل ۲۱-۲۰۲۰ خود به دلیل تداوم شیوع کرونا خبر داد. اجراها در این تالار ۳ هزار و ۸۰۰ نفره تا قبل از سپتامبر سال ۲۰۲۱ (شهریور-مهر ۱۴۰۰) از سرگرفته نمی‌شود.

** ماه اکتبر (مهر- آبان) فصل اعطای جوایز نوبل است. برندگان امسال این جوایز در شاخه‌های پزشکی، فیزیک، شیمی، ادبیات، صلح و اقتصاد به ترتیب از پنجم تا دوازدهم (۱۴ تا ۲۱ مهر) اعلام می‌شود. اما جوایز امسال با دوره‌های گذشته یک تفاوت اساسی دارد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، مبلغ جایزه نقدی برندگان جایزه نوبل در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با سال گذشته بیشتر است.   

** یکی از پرتره‌های «ساندرو بوتیچلی» از اساتید نقاشی دوره رنسانس ژانویه آینده (دی-بهمن) با قیمت تخمینی ۸۰ میلیون دلار در حراجی ساتبیز به فروش گذاشته می‌شود.

** انگلیس یک مجسمه ۴ هزارساله عتیقه را که از عراق به سرقت رفته بود، به این کشور بازمی‌گرداند. این عتیقه به صورت غیرقانونی از عراق قاچاق شده و به دست مقامات انگلیس کشف شد. لوح‌های این چنینی نایاب هستند و تنها حدود ۵۰ نمونه از آنها وجود دارد.  

** مراسم مجازی اعلام برنده جایزه بوکر برای پرهیز از تداخل زمانی با انتشار سرزمین موعود اثر باراک اوباما رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا، از ۱۷ نوامبر به ۱۹ نوامبر (از ۲۷ به ۲۹ آبان) موکول شد.

** در شرایطی که شیوع کرونا میزان مراجعات حضوری به کتابخانه‌ها را تحت تاثیر قرار داده است، کتابخانه لندن به امانت دادن کتابهای الکترونیک به اعضای خود روی آورد.

** چهلمین دوره جایزه فیلم هنگ‌کنگ به دلیل تداوم شیوع کرونا به سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ میلادی موکول شد.

** بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب پکن، بعد از ۳۳ سال برگزاری به صورت حضوری، ۵ مهرماه برای نخستین بار با هدف جلوگیری از شیوع کرونا به صورت اینترنتی و با حضور ۱۰ ناشر ایرانی برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در نمایشگاه سال جاری یک هزار و ۴۰۰ ناشر از ۹۷ کشور و منطقه به صورت آنلاین شرکت کرده اند.

** یک دانشمند فرانسوی با استفاده از ابزار پیشرفته در زیر تابلو نقاشی «مونالیزا» شاهکار داوینچی، یک طرح مخفی کشف کرد.

** متولیان جشنواره کن برای جبران لغو جشنواره امسال، ماه آینده یک رویداد سه روزه برگزار می‌کنند که شرکت در آن برای عموم آزاد است.

** نمایشگاه بین‌المللی کتاب وین به دلیل افزایش آمار ابتلا به کرونا در کشور اتریش، امسال برگزار نمی‌شود. متولیان نمایشگاه بین‌المللی کتاب وین از لغو این رویداد در سال ۲۰۲۰ خبر دادند. این نمایشگاه که قرار بود از ۱۱ تا ۱۵ نوامبر (۲۱ تا ۲۵ آبان) میزبان ناشران و نویسندگان بین‌الملل و کتاب‌دوستان باشد، به دلیل روند تصاعدی ابتلا به کرونا در کشور اتریش لغو شد.