«جلیل بالایی» روز چهارشنبه در نشست مشترک با اعضای هیات کوهنوردی استان کرمانشاه در سرسرای اجتماعات مدیریت بحران، گفت: هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی با کمک اداره کل تربیت بدنی اقدام به تهیه مصالح مورد نظر برای ترمیم پناهگاه پراو کردهاند.
وی افزود: با توجه به سختگذر بودن کوه پراو، امکان انتقال این تجهیزات توسط افراد به پناهگاه وجود ندارد از این رو پس از هماهنگیهای انجام شده توسط ستاد مدیریت بحران استان با رییس جمعیت هلال احمر کشور قرار شد که این تجهیزات با کمک بالگرد به بالای کوه منتقل شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه توضیح داد: پراو یکی از کوههای سر سخت ایران است که صعود به آن در فصل سرما و در هنگام بارش میتواند برای کوهنوردان خطرناک باشد از این رو تجهیز پناهگاه این کوه میتوان از بروز حوادث برای کوهنوردان در فصل سرما جلوگیری کند.
بالایی افزود: با توجه به اینکه پناهگاه پراو در جوار غار پراو معروف به اورست غارهای جهان قرار دارد، می تواند پایگاه خوبی برای استراحت غارنوردان و یا حتی نجات جان آنان باشد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه هر ساله کوهنوردان و غارنوردان بسیاری از سراسر جهان به پراو می آیند، گفت: تقویت و مرمت پناهگاه پراو گامی مهم برای گردشگری ورزشی کرمانشاه محسوب می شود.
پناهگاه پرآو که در میدان پراو و پایین دست قله سه هزار و ۴۰۵ متری «شیخ علیخان» قرار دارد، در سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ شمسی توسط کمیته پناهگاههای هیات کوهنوردی استان کرمانشاه ساخته و توسعه داده شد.
این پناهگاه اکنون با مساحتی حدود ۱۴۰ متر مربع و ظرفیت خواب حدود ۳۰ تا حداکثر ۴۰ نفر در ارتفاع حدود سه هزار و ۱۰۰ متری، در ضلع شمال شرقی و در فاصله ۴۵۰ متری دهانه ورودی غار عمیق پراو فراهم می کند.
کوهستان پرآو رشته کوهی امتداد یافته از شمال غرب تا شمال شرق شهر کرمانشاه، باطول تقریبی ۸۰ کیلومتر و وسعت حدود ۹۸۰ کیلومتر مربع بخشی از رشته کوه زاگرس در غرب ایران است.
رشته کوه پراو از سمت شمال غربی به رشته کوه شاهو متصل است و از سمت جنوب شرقی، رودخانه معروف گاماسیاب آن را از رشته کوه هرسین جدا میکند و دهستان های پایروند و میاندربند در جنوب غربی و دهستانهای دینور و بیلوار در شمال شرقی این کوهستان واقع شدهاند.
قله پرآو با ارتفاع ۳۴۰۵ متر از سطح دریا بلندترین قله این کوهستان بهشمار می رود که در شمال شرقی شهر کرمانشاه واقع شده است. کوههای این منطقه بعلت فشارهای ناشی از کوهزایی زمین شکافهای بسیاری پیدا کرده است به همین علت عمیقترین غارهای ایران مانند غارهای پراو، جوجار، قیژلان و چاه غار قلا در این کوهستان قرار دارند.