مصطفی نصیریورگ روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: علاوه بر استقرار واگن ویژه آتشنشانی و پمپ اطفای حریق در محل ایستگاههای تشکیلاتی راهآهنهای مشهد، نقاب، شهید مطهری و سرخس، همین ایستگاهها دارای شبکه "هیدرانت" به عنوان ابزار ویژه آتشنشانی هستند.
ایستگاه شهید مطهری پس از ایستگاه سرخس، بزرگترین مکان باری راهآهن خراسان در فاصله ۳۵ کیلومتری مشهد است که از آن برای عملیات تخلیه و بارگیری انواع کالاهای وارداتی، صادراتی و ترانزیت استفاده میشود. ایستگاه راهآهن باری و مسافری نقاب نیز در مسیر ریلی مشهد - تهران در پنج کیلومتری جنوب شهر نقاب مرکز شهرستان جوین در غرب مشهد قرار دارد. ایستگاه راهآهن سرخس هم در ۱۵۹ کیلومتری شمال شرق مشهد و در جوار مرز ایران و جمهوری ترکمنستان واقع است.
وی فعالیت دیگر ایستگاههای راهآهن در سطح شبکه ریلی خراسان را محدودتر از ایستگاههای مشهد، نقاب، شهید مطهری و سرخس اعلام و بیان کرد: با این حال همین ایستگاههای راهآهن نیز در چارجوب حجم فعالیتهایشان به ادوات و ابزارهای آتشنشانی مجهز شدهاند.
مدیرکل راهآهن خراسان ایمنی را از اولویتهای نخست و بااهمیت این حوزه از حمل و نقل مسافربری و باربری عنوان و بیان کرد: حمل کالاهای با احتمال خطرآفرینی در شبکه ریلی مطابق دستورالعملهای عملیاتی ویژه صورت میگیرد.
وی ادامه داد: بر این اساس هر محموله باری خطرناک در راهآهن دارای کارتی ویژه است که در آن "نوع و مشخصات محموله، شرایط ایمنی، شیوه حمل و نحوه اقدام خاص برای محموله در مواقع ضروری و مورد خطر ثبت میشود.
نصیریورگ گفت: همه این دستورالعملهای عملیاتی ویژه و شیوهنامههای آن در کل مسیرها و ایستگاههای شبکه ریلی خراسان اجرا شدهاند.
وی افزود: حمل و جابهجایی محمولهها در شبکه ریلی راهآهن به این ترتیب با صدور "کد انحصاری ایمنی" به صورت کاملا ایمن انجام میشود.
طول شبکه ریلی ایران ۱۰ هزار کیلومتر است که هزار و ۴۰۰ کیلومتر آن معادل ۱۴ درصد در خراسان رضوی قرار دارد و این استان بیشترین سهم و رتبه نخست جابهجایی مسافر در ناوگان ریلی کشور را به خود اختصاص داده است.