ماکان پدرام روز پنجشنبه در جلسه ستاد استانی بازآفرینی پایدار شهری محدوده ها و محلات افزود: بیشترین بافت فرسوده مربوط به شهر رشت با ۷۱۷ هکتار می باشد که در خصوص بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده در شهرهای رشت، آستانه اشرفیه، آستارا، لاهیجان، رودسر و لنگرود برای بازسازی آنها مشاور گرفته شده تا کار اجرایی شود.
وی اظهار کرد: از ۵۲ شهر استان ۶ شهر رشت، بندر انزلی، لنگرود، املش، رودسر و لاهیجان با مساحت یک هزار و ۱۳۶ هکتار دارای بافت تاریخی است که در این میان بافت تاریخی شهر رشت حدود ۵۲۵ هکتار می باشد.
وی با اشاره به سکونتگاه های غیر رسمی شناسایی شده در استان بیان کرد: سکونتگاه های غیر رسمی فقط در ۲ شهر رشت و لنگرود به مساحت یک هزار و ۳۵۳ هکتار مصوبه استانی دارد.
پدرام در ادامه به اعتبارات اختصاص یافته در راستای بازآفرینی شهری به استان اشاره و عنوان کرد: طی دو سال گذشته ۱۵ میلیارد تومان اعتبار جهت باز آفرینی شهری استان اختصاص یافته است؛ ضمن آنکه ۱۰ هزار و ۵۶۴ تن قیر رایگان به شهرداری ها تحویل شده است.
وی با بیان اینکه تعداد واحدهای معرفی شده به بانک جهت دریافت تسهیلات یک هزار و ۹۸۳ واحد است، افزود : ۸.۵ میلیارد تومان تسهیلات هم از محل دیگری برای این امر پیش بینی شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی گیلان اعتبارات مصوب سال ۹۹ را برای اجرای طرح باز آفرینی شهری در استان ۳۳ میلیارد تومان ذکر و تصریح کرد: حدود ۶ میلیارد تومان نیز مجوز افزایش اعتبارات برای این موضوع صادر شده است.
فرماندار رشت نیز در این جلسه گفت: فرصت بسیار خوبی است که از محل اعتبارات بازآفرینی شهری بتوانیم در راستای احیای واحدهای فرسوده و نیز اجرای طرح هایی که می تواند برای مردم اثرات بسیار خوبی داشته باشد، اقدام کنیم.
علی فتح اللهی با اشاره به اینکه باز آفزینی چهار کمیته دارد، اظهار داشت : در این کمیته ها طرح ها بررسی و پیشنهاداتی ارائه شده است از جمله آنکه ۹ پیشنهاد برای شهرستان رشت تصویب شده است.
وی اظهار کرد: احیای ساختمان های قدیمی، ایجاد فضای مناسب برای کمک به کسب و کار و استفاده از ظرفیت های تالاب عینک همچون اجرای بخشی از ورزش ها و مسابقات آبی که در منطقه محروم واقع شده از جمله اولویت های ما است و اقداماتی هم برای آنها صورت گرفته است.