حجت اسلام سید محمد محد روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برگزاری نشست با مدیرعامل ایمیدرو در راستای توسعه پروژه های معدنی اظهار داشت: با صدور این پروانه پروژه فسفات چرام که از طرح های معدنی مهم کشو نیز محسوب می شود وارد چرخه عملیاتی و اجرایی خواهد شد.
وی بیان کرد: در این جلسه با همکاری مسئولان کشوری ۲۰ میلیارد ریال نیز برای گازرسانی به معدن چرام اختصاص یافت.
موحد تصریح کرد: در این نشست مقر شد۹ ایمیدرو عملیات برق رسانی و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز آبرسانی آن را تامین کند.
عملیات اکتشافی معدن فسفات چرام از سال ۱۳۴۹ آغاز شد و تا سال ۱۳۷۲ به طول کشید و پس از آن مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی شروع شد.
براساس برآوردها با بهره برداری اولیه از این معدن برای ۶۰۰ نفر و در دراز مدت یک هزار و ۲۰۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می شود.
برآورد ذخیره معدن فسفات چرام ۸۰ میلیون تن با عیار ۸.۵ تا ۹ درصد است.
پیش از این به دلیل عیار پایین، این معدن غیراقتصادی عنوان شده بود.
شهرستان چرام با بیش از ۳۲ هزار نفر جمعیت در ۱۶۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است
وی نبود جاده دسترسی را مهمترین مشکل فسفات قیام لنده دانست و گفت: تامین زیرساخت های لازم برای توسعه این طرح از اولویت های ایمیدرو در سال ۱۴۰۰ قرار گرفته است.
موحد اضافه کرد: با همکاری ایمیدرو کار مناقصه معدن آهک ماغر بطول چهار کیلومتر تا پایان آبان ماه انجام و از آذرماه عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
وی گفت: در این جلسه تامین ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای کارخانه اجر دهدشت نیز مصوب شد.
جلسه بررسی مشکلات و موانع معادن و صنایع معدنی شهرستانهای کهگیلویه بزرگ با حضور حجت الاسلام سید محمد موحد نماینده مردم کهگیلویه بزرگ، دکتر غریب پور مدیرعامل ایمیدرو، مهندس صمیمی دوست معاون اقتصادی استاندار، مهندس حسین پور مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان، عزیزی سرمایهگذار فسفات چرام و جمعی از کارشناسان وزارت صمت و ایمیدرو برگزار شد.