زنجان - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی زنجان گفت: تاکنون یک‌هزار و ۵۵۹ نفر از شاغلان واحدهای تولیدی و صنعتی این استان به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد بیشترین موارد به شهرهای زنجان و ابهر به تعداد ۸۴۱ و ۳۵۶ مبتلا اختصاص دارد.

محمدرضا یوسفی شامگاه پنجشنبه در ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا با اشاره به اینکه تاکنون مورد فوتی کرونایی در بین شاغلان واحدهای تولیدی استان گزارش نشده است، افزود: بر این اساس شمار مبتلایان به کرونا در واحدهای تولیدی شهرهای سلطانیه، خرمدره، خدابنده، ماهنشان به ترتیب ۱۰۲، ۹۹، ۴۸ و ۷۸ نفر بوده است.

وی اضافه کرد: مبتلایان به این نوع ویروس در شاغلان واحدهای تولیدی شهرهای ایجرود و طارم نیز ۳۱ و چهار نفر بوده که نظارت های لازم نیز بصورت مستمر و طبق پروتکل های بهداشتی اعلام شده انجام می گیرد.

 این مسؤول، شمار واحدهای تولیدی معرفی شده برای دریافت اقلام بهداشتی کرونایی را تا کنون ۲۲۹ واحد اعلام کرد و گفت: بر این مبنا ۳۴ هزارو ۷۵۴ نفر از کارگران این واحدها از این اقلام بهره مند شده اند.

یوسفی، تعداد کارگاه‌های هدف گذاری شده بر اساس وضعیت آنها در شهرهای استان را سه هزار و ۱۲۱ واحد اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۲۳۷ واحد بالای ۵۰ نفر شناسایی شده و ۲ هزارو ۸۸۴ کارگاه نیز کمتر از ۵۰ نفر نیروی کار را شامل می شود.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی زنجان ادامه داد: در راستای اجرای مصوبات کمیته مقابله با کرونا، ابلاغ پروتکل های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و توصیه های پیشگیری از کرونا در کارگاهها به تمامی واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی، ابلاغ و بازرسی از کارگاهها توسط بازرسان کار و پایش وضعیت بهداشتی جزء برنامه های فوق العاده این اداره کل بوده است.

وی اظهار داشت: این برنامه از اواسط هفته گذشته تا کنون بالغ بر ۱۶۷ مورد بازرسی از واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی بالای ۵۰ نفر انجام گرفته که از این تعداد ۱۶۱ کارگاه بصورت کامل پروتکل های یاد شده را رعایت کرده و فقط ۶ کارگاه دارای نقص بوده که ابلاغیه رفع این مساله صادر شده است.

یوسفی، درصد رعایت پروتکل های بهداشتی در واحدهای بالای ۵۰ نفر بازرسی شده در زمینه جلوگیری از خدمت رسانی به افراد فاقد ماسک ۸۹ درصد، استفاده از ماسک به شکل صحیح ۹۶ درصد، جلوگیری از ورود مراجعین دارای علائم بیماری ۸۶ درصد و فاصله گذاری ها  ۸۸ درصد بوده است.

وی در مجموع درصد رعایت پروتکل های بهداشتی در کارگاههای استان را ۸۹ درصد عنوان کرد و گفت: در اجرای مصوبات ستاد کرونا لیست اطلاعات همیاران سلامت در واحدهای تولیدی و صنعتی استان به تعداد ۴۵۰ نفر با اولویت واحدهای بالای ۱۰ نفر تهیه و به استانداری اعلام شده است.

این مسؤول در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی در سرویس های ایاب و ذهاب واحدهای تولیدی استان نیز گفت: با توجه به گزارش های بازرسی از کارگاه ها رعایت حداکثری پروتکل های بهداشتی انجام می گیرد که در صورت بیتوجهی ها مطابق با فصل مجازاتهای قانون کار با کارفرمایان برخورد قانونی می شود.