اسلام‌آباد - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان با نفی هرگونه رقابت میان بنادر دو کشور همسایه تاکید کرد: اتصال و همکاری میان چابهار و گوادر باعث تقویت تجارت دوجانبه و رونق در منطقه می‌شود.

به گزارش روز جمعه ایرنا،  «سید محمدعلی حسینی» طی گفت وگو با روزنامه اقتصادی «بیزینس ریکوردر» پاکستان اظهار داشت که اتصال بنادر چابهار ایران و گوادر پاکستان شکوفایی و رونق در منطقه را نوید می‌دهد.

وی افزود: ایران هرگز چابهار و گوادر را به عنوان رقیب یکدیگر نمی‌داند بلکه این بنادر مکمل هم و سکویی برای تقویت مراودات تجاری مشترک و ارتباطات منطقه‌ای هستند.

حسینی گفت: چابهار و گوادر دو بندر مهم ایران و پاکستان به شمار می‌روند که اگر دامنه فعالیت آن گسترده‌تر شود می‌توانند نقش کلیدی برای پیشرفت و رونق منطقه‌ای داشته باشند.

وی با اشاره به برنامه‌های جمهوری اسلامی ایران در چابهار و توسعه هرچه تمام‌تر این بندر و همزمان اقدامات پاکستان برای توسعه زیرساخت‌های بندر گوادر با اهداف تجاری، افزود: برخی از طرف‌ها درصدد هستند تا چابهار و گوادر را بنادر رقیب جلوه دهند در حالی که ما هرگز چنین اعتقادی نداریم بلکه این دو بندر را مکمل یکدیگر می‌دانیم.

سفیر ایران در پاکستان اظهار داشت اتصال ریلی چابهار و گوادر می‌تواند فضای بهتری را برای استفاده از ظرفیت‌های این بنادر فراهم کند علاوه بر این جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای تامین برق بندر گوادر پاکستان اعلام کرده است.

وی تاکید کرد: در حقیقت جمهوری اسلامی ایران پیشرفت و امنیت پاکستان را پیشرفت و امنیت خود می‌داند و معتقد است که پیشرفت بنادر دو کشور موجب افزایش حجم تجارت دوجانبه و توسعه در منطقه می‌شود.

فرصت پاکستان برای بهره مندی از  ظرفیت انرژی ایران

سیدمحمدعلی حسینی با اشاره به حوزه‌های همکاری و سرمایه گذاری ایران و پاکستان گفت: انرژی، گاز و نفت می‌تواند ظرفیتی برای توسعه این تعاملات و سرمایه گذاری دو کشور باشد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از توانمندی بسیار خوبی در بخش انرژی برخوردار است و می‌تواند مقدار قابل توجهی صادرات در این حوزه به پاکستان داشته باشد.

حسینی گفت: در وضعیت فعلی مقدار کمی برق از ایران به پاکستان صادر می‌شود در عین حال تهران قبلاً نیز برای افزایش صادرات برق به مناطقی از پاکستان اعلام آمادگی کرده است.

سفیر کشورمان درخصوص طرح انتقال خط لوله گاز ایران به پاکستان گفت: این طرح در سال ۲۰۰۹ به امضا رسید و جمهوری اسلامی به رغم تحریم‌های غیرقانونی آمریکا و سایر فشارها از جمله محدودیت‌های اقتصادی سهم خود را تکمیل کرد.

وی گفت: ایران مشتاقانه منتظر گام‌های عملی طرف پاکستانی است تا تعهدات خود را در این زمینه انجام دهد زیرا اگر بتوانیم این پروژه سرمایه گذاری را اجرا کنیم زمینه‌های زیادی نیز برای تقویت همکاری‌ها فراهم خواهد شد.

سفیر ایران درخصوص همکاری‌های مشترک با پاکستان در حوزه‌های توریسم، بهداشت و گردشگری مذهبی نیز گفت که دو کشور قادرند برای تقویت و افزایش سفرهای مردمی به کشورهای یکدیگر سرمایه گذاری کنند.

وی اظهار داشت: آینده روابط ایران و پاکستان بسیار درخشان است و  انگیزه و عزم مقام‌های بلندپایه در کنار علاقه مردم دو کشور باید روابط  در زمینه‌های مختلف با وجود دشمنان و بدخواهان تقویت شود.