به گزارش روز جمعه ایرنا، آیتالله سیدحسن عاملی در دیدار با سرمایهگذاران و فعالان بخش گردشگری استان که در محل دفتر امام جمعه اردبیل برگزار شد، اظهارداشت: حضور و فعالیت سرمایهگذاران در بخش گردشگری استان در کنار اقدامات ادارهکل میراث فرهنگی اردبیل زمینه برای رونق این بخش را در استان فراهم آورده که برای توسعه این بخش نیازمند معرفی این ظرفیتها در سطح ملی و بینالمللی هستیم.
او سرمایهگذاری در این بخش را خطیر و مهم دانست و بیان کرد: با توجه به اینکه سرمایهگذاری در این بخش بازگشت چند برابری سرمایه را به دنبال دارد باید با معرفی ظرفیتهای بکر در بخش گردشگری زمینه ترغیب و جذب سرمایهگذاران به استان را فراهم کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل با بیان اینکه باید به صنعت گردشگری دید کلان داشته باشیم، گفت: معرفی تاسیسات و جاذبههای گردشگری استان در سطوح بینالمللی با مشارکت خود سرمایهگذاران باید برنامهریزی شود.
عاملی افزود: گردشگری ارزان، وجود آبگرمهای متعدد با خواص درمانی متنوع در سرعین که به حق میتوان اذعان کرد خداوند در سرعین شفا قرار داده است، جاذبههای تاریخی و طبیعی و بویژه مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی که علویان کشورهای مختلف را به استان جذب میکند، از جمله ظرفیتهای استان اردبیل برای جذب گردشگران و سرمایهگذاران است.
امام جمعه اردبیل با اشاره به مشکلات مطرحشده از سوی سرمایهگذاران صنعت گردشگری استان عنوان کرد: با برگزاری جلسات با نمایندگان استان و رایزنی با مسوولان کشوری بویژه وزیر میراثفرهنگی تلاش میکنیم تا با پیگیری مشکلات سرمایهگذاران و فعالان این بخش زمینه رفع آنها را فراهم
کنیم.
او نصب نماد شخصیتهای تاریخی، آموزش نحوه خدماترسانی فعالان در بخش گردشگری، تعریف بستههای تشویقی سرمایهگذاری، حمایت از سرمایهگذاران با توجه به خسارات بیماری کرونا بر صنعت گردشگری و استفاده از تجارب موفق کشورهای دیگر را مهم برشمرد و بیان کرد: توسعه اقدامات در این حوزه میتواند زمینه برای جذب گردشگران خارجی به ویژه حوزه خلیج فارس را به استان فراهم کند.
نادر فلاحی ، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل نیز با اشاره به افزایش ۱۰ برابری اعتبارات بخش گردشگری استان در سال ۹۹ گفت: با وجود کاهش اعتبارات دولتی بودجه این اداره کل از ۱۴۰ میلیارد ریال در سال گذشته به ۱۴۰۰ میلیارد ریال در سال ۹۹ افزایش یافته است.
او با بیان اینکه گردشگری از اصلیترین محورهای توسعه استان تعیین شده است، گفت: بیشترین خسارت ناشی از کرونا بر تاسیسات گردشگری وارد شد و شیوع این ویروس اهمیت این بخش را نمایان کرد چرا که با شیوع این ویروس اقتصاد برخی شهرها نظیر سرعین تعطیل و کل استان متضرر شد که در راستای جبران بخشی از این خسارات پیگیریهای مکرر انجام میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل با بیان اینکه فعالان بخش گردشگری در عرصه جنگ اقتصادی صنعت گردشگری را به پیش میبرند، افزود: در راستای حمایت از قشر و رفع مشکلات آنها با قول مساعد امام جمعه اردبیل مشکلات سرمایهگذاران بخش گردشگری استان به طور ویژه پیگیری میشود.
فلاحی با اشاره به بیکاری ۱۱ هزار نفر در بخش گردشگری استان به دنبال شیوع ویروس کرونا بیان کرد: انتظار میرود در سفر مسوولان مربوطه کشوری به استان همانند سایر بخشهای مربوط به اشتغال و تولید، توجه ویژهای به حوزه گردشگری که دارای ظرفیت بالای اشتغال است، نیز برنامهریزی شود تا به مشکلات این بخش به صورت ملموس رسیدگی شود.
او ایجاد صندوق ملی حمایت از گردشگری در برنامه هفتم توسعه، تدوین تقویم گردشگری برای خروج استان از گردشگری فصلی و توزیع متوازن سفر در تمامی فصول، راهاندازی بانک اختصاصی گردشگری، راهاندازی شبکه تلویزیونی گردشگری و رسیدگی ویژه به مشکلات سرمایهگذاران گردشگری در جلسات اتاق بازرگانی از راهکارهای رونق صنعت گردشگری عنوان کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل در مورد اقدامات و برنامهها درحوزه گردشگری استان گفت: ایجاد اولین مزرعه گردشگری کشاورزی کشور در اردبیل، راهاندازی اولین نمایشگاه گردشگری مجازی کشور در استان که آماده بهرهبرداری است، احداث هتلهای چهار وپنجستاره، توسعه زیرساختهای گردشگری، راهاندازی هشت موزه در استان و برخی اقدامات دیگر در سال ۹۹ انجام شده است.
فلاحی با اشاره به برنامههای هفته گردشگری بیان کرد: تجدید بیعت با آرمانهای شهدا با حضور در یادمان شهدای گمنام، برگزاری جلسات بررسی مشکلات سرمایهگذاران بخش گردشگری با امام جمعه، استاندار و برخی مدیران استانی و برگزاری ۴۰ عنوان برنامه در سطح استان در حال اجراست.