به گزارش ایرنا از مسکو دیمیتری پسکوف روز جمعه در جمع خبرنگاران تصریح کرد، مقامات روسی معمولاً نگرشی منفی نسبت به سیاست تحریم ها دارند زیرا این سیاست را مظهر ضعف و نه قدرت می دانند.
وی گفت: مطمئناً قرار گرفتن اعضای عالی رهبری بلاروس یا رئیس جمهوری این کشور در لیست های تحریمی به معنای کنار گذاشتن احتمال هرگونه تماس با این کشور است.
پسکوف افزود: تحریم ها علیه لوکاشنکو فرصت ادامه گفت و گو با بلاروس را از اتحادیه اروپا سلب می کند ، بنابر این از نظر کرملین عدم حضور رئیس جمهور بلاروس در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا، یک واقعیت مثبت تلقی میشود.
اتحادیه اروپا امروز (جمعه) ۴۰ نفر از مقامهای بلاروس را که به "مداخله و تقلب" در انتخابات ریاست جمهوری ۹ ماه اوت متهم شده اند، در فهرست تحریم های خود قرار داد و وزارت امور خارجه بلاروس در بیانیهای اعلام کرد که به این تحریمها پاسخ میدهد.
به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه بلاروس روز جمعه در بیانیه ای، اعلام کرد: بلاروس همواره در حرف و عمل مخالف رویارویی بوده است. مینسک خواهان گفت و گو و تفاهم است اما به عنوان کشور مستقل ما قاطعانه اما با تاسف به اقدامات غیردوستانه به منظور دفاع از منافع ملی خود پاسخ می دهیم.
وزارت خارجه بلاروس در ادامه بیانیه خود آورده است: در رابطه با تحریم های روادیدی اتحادیه اروپا در مورد شماری از مقام های بلاروس، از امروز فهرست تحریم های بلاروس در مورد اروپا اعمال می شود اما مطابق با شیوه متمدنامه معمول شده در امور دیپلماتیک، بلاروس اسامی این افراد را اعلام و علنی نمی کند.
وزارت خارجه بلاروس در ادامه هشدار داده است: در صورت ادامه بکارگیری چماق تحریم اتحادیه اروپا، این اقدام پیامدهای جدی تری خواهد داشت به عنوان نمونه بلاروس از برنامه ها و اقدام های مشترک خارج می شود و در سطح دیپلماتیک حتی تا تصمیم گیری در مورد به صلاح بودن روابط دیپلماتیک تجدیدنظر می کند.
انتخابات ریاست جمهوری بلاروس ۱۹ مرداد ماه برگزار شد و تنها ساعاتی پس از رای گیری، اعلام شد لوکاشنکو برای ششمین بار پیاپی با کسب ۸۰ درصد آرا رییس جمهور شده است.
مخالفانی که هفته ها پیش از انتخابات دست به اعتراض زده بودند با شنیدن نتایج انتخابات خشمگین شدند و به خیابان ها آمدند؛ اعتراضاتی که تا امروز ادامه داشته است و بسیاری از معترضین بازداشت شده اند.