تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۳

سنندج- ایرنا - آرزوی دیرینه سنندجی‌ها امسال به ورطه تحقق پا گذاشته و بعد از سال‌ها انتظار و آرزو خیابان پرخاطره‌شان که مزین به نام فردوسی حکیم است زیر سایه طرح بازآفرینی شهری در حال تبدیل به پیاده‌راه است تا با پیاده روی در فردوسی خاطره بسازند و خاطرات گذشته را ورق بزنند.

به گزارش ایرنا، خیابان فردوسی از قدیمی ترین معابر شهری سنندج بالاخره پس از سال‌ها کش و قوس از اردیبهشت امسال مسدود شد تا با همکاری استانداری، راه و شهرسازی کردستان و شهرداری سنندج از زیر چرخ‌ خودروها خارج تا به  پیاده راهی خاطره انگیز تبدیل شود.

این خیابان در بافت مرکزی شهر قرار دارد و از دید اقتصادی و عملکرد تجاری به قلب تپنده شهر معروف است اما این کاربری باعث شد ویژگی‌های تاریخی، فرهنگی و اجتماعی این خیابان در ازدحام جمعیت متردد در آن به فراموشی سپرده شود.

یادآوری این خاطرات برای شهروندان و رساندن این خیابان به جایگاه تاریخی و اجتماعی آن در راستای جذب گردشگران و استفاده در حوزه گردشگری نیازمند تغییر و تحولی جدی است که اکنون در قالب طرح بازآفرینی شهری در حال تحقق است و پس از حدود پنج ماه عملیات اجرایی از ۶۲ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.

پیاده راه فردوسی از محل اعتبارات بازآفرینی شهری ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار دارد

رییس اداره عمران شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داست: خیابان فرودسی در بافت مرکزی شهر واقع و احیای آن در طرح بازآفرینی در دستور کار قرار گرفته است.

مصطفی رضایی اضافه کرد: اجرای طرح‌های متنوع عمران شهری از اولویت‌های راه و شهرسازی بوده و در این راستا مطالعات پیاده راه خیابان فرودسی از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ انجام شد و اکنون عملیات اجرایی آن به شهرداری سپرده شده است.

وی یادآور شد: بخش‌های مختلف این طرح از جمله رفع مشکلات ترافیکی مسیر و انتخاب جایگزین، بررسی ویژگی‌های تاریخی و معماری، احیای آن با توجه به تاریخ و معماری این خیابان در طرح مطالعاتی گنجانده شد تا علاوه بر حفظ بافت تاریخی برخی از شاخص‌های آن برای بحث توسعه گردشگری احیا شود.

وی گفت: شرکت بازآفرینی شهری به عنوان متولی اصلی این طرح در سال جاری ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داد که در پنج ماه اجرایی عملیات، طرح (اردیبهشت تا ۱۰ مهر) حدود ۸۰ میلیارد ریال از این اعتبار را در اختیار شهرداری سنندج قرار داده است.

بیش از ۱۷۸ میلیون ریال برای ساماندهی پیاده راه فردوسی سنندج هزینه شد

مدیرکل دفتر فنی معاونت عمرانی استانداری کردستان نیز گفت: از اردیبهشت سال جاری تاکنون برای ساماندهی پیاده راه فردوسی سنندج ۱۷۸ میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال هزینه شده است.

فرزاد حسنی اظهار داشت: عملیات ساماندهی زیرساخت‌ها و برآورد هزینه‌ها و اصلاح خیابان فردوسی برای تبدیل به پیاده راه از سوی دستگاه‌های اجرایی خدمات رسان از ادیبهشت امسال آغاز و ۴۰۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال اعتبار برآورد شد.

وی اضافه کرد: تاکنون ۱۷۸ میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال از این میزان از سوی دستگاه‌های مختلف تامین اعتبار و هزینه شده و بقیه اعتبارات نیز عمدتا از سوی شهرداری بابت اجرای مبلمان شهری و راه و شهرسازی از محل بازآفرینی شهری تامین خواهد شد.

مدیرکل دفتر فنی معاونت عمرانی استانداری کردستان یادآور شد: این میزان اعتبار از سوی دستگاه های اجرایی از جمله راه و شهرسازی به میزان ۸۰ میلیارد ریال برای تامین هزینه‌های ۲ پیمانکار فعال، توزیع برق به میزان ۳۰ میلیارد ریال، آب و فاضلاب به میزان ۳۵ میلیارد ریال تامین شده است.

حسنی گفت: همچنین سایر اعتبارات تامین شده برای اصلاح زیرساخت‌های این پیاده راه شامل شرکت گاز به میزان ۵۰۰ میلیون ریال، مخابرات یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال است.

وی با بیان اینکه اکنون تمام زیرساخت‌های این پیاده راه از سوی دستگاه‌های متولی برای افق حداقل سه دهه‌ای اصلاح شده و شهرداری سنندج نیز در قالب ۲ قرارداد با بخش خصوصی در حال تکمیل عملیات روسازی آن است.

پیاده راه فردوسی از ۶۲ درصد پیشرفت برخوردار است

معاون فنی و امور زیربنایی شهردار سنندج نیز در این ارتباط گفت: در حالت کلی با هزینه کرد ۱۷۸ میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال، پیشرفت فیزیکی این طرح به ۴۲ درصد رسیده و عملیات عمرانی آن نیز به صورت ویژه در دست پیگیری و اجرا است.

بهزاد ریحانی افزود: شهرداری سنندج برای اجرای پیاده راه فردوسی چهار قرارداد به ارزش هر کدام ۶۳ میلیارد ریال منعقد کرده و مقرر شد به علت افزایش قیمت مصالح برای هر قرارداد ۲۵ درصد افزایش پیمان داشته باشد.

وی اضافه کرد: بتن ریزی سطح این پیاده راه از ۲ طرف میادین آزادی و انقلاب تقریبا در حال اتمام است و سنگ فرش و احداث لاین سواره اضطراری نیز از هر ۲ طرف به طول ۲۰۰ متر انجام شده است.

معاون فنی و امور زیربنایی شهردار سنندج یادآور شد: شهرداری تلاش دارد با همکاری استانداری و راه و شهرسازی عملیات احداث این طرح را تا ۱۵ آبان به اتمام برساند و پس از آن اقدام به نصب مبلمان شهری کند.

ریحانی تاکید کرد: شهرداری سنندج نیز برای طراحی، تهیه و نصب مبلمان این پیاده راه ۲۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده که پس از اتمام مراحل روسازی انجام می‌شود.

حفاری یک هزار و ۸۰۰ متر کانال، ساخت ۵۴ فقره منهول و ۲۱ هزار و ۵۰۰ متر لوله‌گذاری با لوله پلی اتیلن فشار قوی، احداث چهار هزار و ۸۲۲ متر کابل کشی فشار متوسط زمینی و چهار هزار و ۸۴۰ متر کابل کشی فشار ضعیف زمینی احیای شبکه برق قدیمی و جابجایی خطوط تغذیه مسیر از جمله اقدامات انجام یافته از سوی شرکت توزیع برق در پیاده راه فردوسی قبل از عملیات روسازی این طرح است.

همچنین شرکت آب و فاضلاب شهری نیز در راستای اصلاح خدمات زیرساختی این طرح یک هزار و ۲۰۰ متر شبکه آب و یک هزار و ۷۰۰ متر شبکه فاضلاب را اصلاح کرده که در جریان آن ۳۰۰ فقره انشعاب آب و ۳۰۰ فقره انشعاب فاضلاب، نصب پنج عدد شیر هیدرانت و ۵۰ متر سنداژ (حفاری) برای مرئی شدن تأسیسات زیرساخت از دیگر اقدامات این شرکت بوده است.

خیابان فرودسی سنندج خیابان فرودسی به طول ۵۹۰ متر و به عرض ۲۰ متر بین میدان آزادی و انقلاب واقع شده است.