به گزارش ایرنا، خانم «هوا چون اینگ» روز شنبه با صدور بیانیه ای با تاکید بر اینکه چین از «کنوانسیون رفع هر نوع تبعیض علیه زنان» با جدیت پیروی کرده، بحث «عقیم سازی اجباری زنان اویغور» را بی پایه خواند و گفت: سیاست جمعیتی چین به اقلیتها از جمله اویغورها حتی امتیاز بیشتر می دهد و این باعث شده که جمعیت اویغور از ۱۰.۱ میلیون نفر در سال ۲۰۱۰ به ۱۲.۷ میلیون در سال ۲۰۱۸ افزایش یابد.
این مقام چینی با اشاره به اینکه نرخ افزایش جمعیت اویغورها در این بازه زمانی به ۲۵.۰۴ درصد رسیده گفت: این رقم بیشتر از میانگین استان «سین کیانگ» با ۱۳.۹۹ درصد و حتی خیلی بیشتر از میانگین قوم «هان» (نژاد اکثریت در چین) به میزان ۲ درصد است.
او تاکید کرد: این داده ها و وقایع دیگر کاملا این نکته را به اثبات رسانده است که پمپئو دروغ گفته است.
خانم هوا در ادامه گفت: با این حال، اگر به رفتار آمریکا در این زمینه نگاه کنیم در می یابیم که آن کشور هنوز «کنوانسیون رفع هر گونه تبعیض علیه زنان» را تصویب نکرده و زنان آمریکا هنوز با تبعیض های سیستماتیک و فراگیر روبرو هستند نرخ مرگ و میر زنان آمریکا ناشی از تیراندازی ۲۱ برابر دیگر کشورهای مرفه دنیا است ۷۰ درصد زنان آمریکایی مورد خشونت جنسی قرار گرفته اند یک چهارم دانشجویان زن آمریکا گفته اند که مورد مزاحمت یا تجاوز جنسی قرار گرفته اند.
سخنگوی وزارت خارجه چین تاکید کرد حقیقت حقیقت است و جامعه بین المللی گول دروغ های پمپئو را نخواهد خورد.
در چین ۵۵ قومیت مختلف زندگی میکنند که قوم هان با جمعیتی بیش از یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون نفر، اکثریت این کشور را تشکیل می دهد یکی دیگر از این اقوام اویغورها با جمعیت حدود ۱۰ میلیون نفر هستند که در استان مسلمان نشین سین کیانگ با جمعیت ۲۳ میلیون نفر زندگی می کنند.
سازمانهای مدافع حقوق بشر، دولت چین را به استفاده از خشونت و سختگیری علیه مسلمانان اویغور در سین کیانگ متهم می کنند اما دولت چین این اتهامات را رد کرده و می گوید تنها کسانی را مجازات میکند که علیه امنیت کشور اقدام کرده باشند.
کشورهای غربی همچنین دولت چین را به راه اندازی اردوگاه های کار اجباری برای مسلمانان متهم کرده اند اما چین می گوید «مراکز بازآموزی عقیدتی» بخشی از تلاش های دولت برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در سین کیانگ است و هرگونه کار اجباری در این اردوگاه ها را تکذیب می کند.
پکن به منظور شفاف سازی و مقابله با ادعاهای دولت های غربی هرساله در چندین نوبت اقدام به اعزام روزنامه نگاران و دیپلمات های مقیم چین به این مناطق می کند تا از نزدیک در جریان خدمات دهی دولت به اویغورها قرار بگیرند.