تهران - ایرنا - «دیوید شنکر»، دستیار وزیر خارجه ایالات متحده در امور خاور نزدیک، گفت که گفتگوها در مورد تعیین مرزهای دریایی بین لبنان و اسرائیل هیچ ارتباطی با برقراری روابط دیپلماتیک یا عادی سازی ندارد.

به گزارش ایرنا ، شنکر در یک کنفرانس مطبوعاتی تلفنی اظهار داشت : این مذاکرات تنها درباره ایجاد مرزهای دریایی توافق شده است تا دو طرف بتوانند از پتانسیل های بالقوه منابع طبیعی ملی بهره مند شوند. 
او  گفت که آغاز مذاکرات غیرمستقیم بین طرف های لبنانی و اسرائیلی، تحت نظارت آمریکا و به میزبانی سازمان ملل خواهد بود.
شنکر در سخنان خود قبل از شروع کنفرانس مطبوعاتی گفت: آمریکا انتظار دارد تا به عنوان واسطه در مذاکرات ۱۴ اکتبر (۲۳ مهر) حضور یابد.

نبیه بری رییس مجلس لبنان پیشتر اعلام کرد ؛ آنچه درباره ترسیم مرزها با رژیم اسرائیل به آن دست یافتیم نوعی توافق بر سر چارچوب مذاکرات است. 

رئیس مجلس لبنان اضافه کرد: آمریکا می‌داند که دولت لبنان و رژیم اسرائیل آماده‌اند تا مرزهای دریایی خود را بر اساس تجربه سه جانبه که از تفاهمات آوریل ۱۹۹۶ وجود داشته و هم اکنون تحت قطعنامه ۱۷۰۱ است مشخص کنند. 

وی با بیان اینکه از آمریکا خواسته شد تا به عنوان واسطه‌ای برای تعیین مرزهای دریایی عمل کند، افزود: واشنگتن آمادگی آن را دارد و هنگامی که سرانجام بر روی مرزبندی مطابق قوانین بین‌المللی و معاهدات مربوط به سازمان ملل توافق شد، توافق با رژیم اسرائیل درباره مرزهای زمینی و دریایی به سازمان ملل متحد ارسال خواهد شد. 

بری اظهار داشت که آمریکا قصد دارد تمام تلاش خود را برای مدیریت و به نتیجه رساندن هرچه سریعتر مذاکرات انجام دهد. 

وی با تاکید بر اینکه از یک دهه قبل روی این توافق نامه کار شده است، افزود: موضع ما در لبنان روشن است و همه ما در مورد اصول خود توافق داریم. 

رئیس مجلس لبنان  تاکید کرد: آنچه درباره تعیین مرزهای دریایی با رژیم اسرائیل به دست آمد فقط چارچوب  یک توافقنامه است که مسیر را مشخص می‌کند. 

موضوع ترسیم مرزی بین لبنان و فلسطین اشغالی از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی مطرح بوده است به این معنی که طمع اسرائیل از سال ۱۹۴۸ به خاک لبنان با اهداف امنیتی، آبی و اقتصادی پنهان نمانده است و بر این اساس بارها در مراحل مختلف تاریخی درصدد به کرسی نشاندن اهداف خود برآمده است، اما مقاومت دشمن را متوقف کرده و مانع تحقق زیاده خواهی‌های آن شد و این چیزی است که در سال ۲۰۰۰ به وضوح شاهد بودیم به این معنی که ارتش لبنان با وجود تلاش آمریکا برای تحمیل خط مرزی طبق زیاده خواهی‌های اسرائیل و یا همان خطی که به "خط آبی" معروف است، سخت ایستاد.

لبنان و رژیم صهیونیستی علاوه بر مرزهای آبی در ارتباط با مرزهای زمینی نیز در سه منطقه از جمله مزارع شبعا، روستای غجر و بلندهای کفرشوبا اختلاف دارند.

به دنبال اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا مبنی بر به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان ، لبنان بشدت نگران تکرار این موضوع در ارتباط با مناطق اشغالی خود است.

لبنان همواره بر ضرورت بازگشت مناطق اشغالی خود تاکید دارد ولی امریکا به دنبال راه حل دیپلماتیک در این خصوص برای اختصاص سهم و درصدی برای رژیم صهیونیستی است.

در همین حال اکنون یکی از برگ‌های برنده لبنان در این ارتباط توسل به مقاومت است و حزب الله نیز اعلام کرده است که در صورت تصمیم گیری از سوی مقام‌های لبنانی برای آزادی مناطق اشغالی آماده انجام وظیفه است.