تهرا - ایرنا- دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل بانک اطلاعات قطعات مصرفی صنعت دریایی را ضروری دانست و گفت: شرکت‌های توانمند این صنعت باید شناسایی و استانداردهای بین‌المللی را برای آنها اخذ کنیم.

به گزارش امروز - شنبه - معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل هوشمند این معاونت با برگزاری نخستین جلسه کمیته بومی‌سازی قطعات و تجهیزات دریایی نخستین قدم را برای هم‌افزایی و هم‌فکری سازمان‌ها و شرکت‌های مرتبط با حوزه دریا برداشت.

براساس این گزارش، در این کمیته بر «تقویت توان بومی‌سازی قطعات و تجهیزات حوزه دریا»، «شناسایی قطعات و تجهیزات پرکاربرد سازمان‌های مرتبط با این حوزه» و «ایجاد بانک اطلاعاتی جامع برای تامین قطعات و تجهیزات دریایی مورد نیاز کشور با استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور» تاکید شد.

منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این جلسه به اهمیت استفاده از توان داخلی برای رفع نیازهای فناورانه سازمان‌ها و ارگان‌های دریایی تاکید کرد و اظهار داشت: اقدامات و فعالیت‌ها در زمینه توسعه فناوری‌های حوزه حمل‌ونقل قابل قبول است و سرریز آنها به صنعت دریایی می‌تواند نیازهای این حوزه را رفع کند.

 وی افزود: تشکیل بانک اطلاعات قطعات مصرفی این صنعت یک ضرورت است،  باید تلاش کنیم شرکت‌های توانمند صنعت دریایی را شناسایی و اخذ استانداردهای بین‌المللی برای آنها را با همکاری سازمان‌ها و ارگان‌های دریایی پیگیری کنیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: این ستاد توسعه برای «توسعه اقتصاد دانش‌بنیان»، «استفاده از محصولات بومی و داخلی»، «تقویت شرکت‌ها داخلی»، «صرفه‌جویی در هزینه‌ها» و «جلوگیری از خروج ارز از کشور» اقدام به طراحی پلتفرمی برای بومی‌سازی قطعات مورد استفاده در حمل‌ونقل با فناوری‌های پیشرفته کرده است.

در این جلسه فعالان بخش صنعت دریایی مانند نمایندگان سازمان‌های بنادر و دریانوردی، نیروی دریایی سپاه، شرکت ملی نفتکش، شرکت کشتیرانی، نیروی دریایی ارتش، ایدرو، سازمان صنایع دریایی و مرکز همکاری‌های تحول حضور داشتند.