رشت – ایرنا – فرماندار شهرستان رشت گفت: تمامی دستگاه های ذیربط ملزم به همکاری و انجام وظایف خود در ساماندهی رودخانه های آلوده زرجوب و گوهررود هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی فتح اللهی روز شنبه در جلسه ستاد ساماندهی رودخانه های زرجوب و گوهررود رشت در فرمانداری اظهار داشت: این دو رودخانه در گذشته به عنوان مکان تفریحی برای مردم بود اما امروز (بدلیل  آلودگی ، بوی نامطبوع ، وفور حشرات و جوندگان پیرامون )آن موجب آزار  است .

وی با بیان اینکه برای ساماندهی رودخانه های زرجوب و گوهررود رشت پی گیری های خوبی انجام شده، افزود: برای ساماندهی این دو رودخانه چند دستگاه و سازمان شامل استانداری، شهرداری، آب و فاضلاب و غیره با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء قرار داد منعقد کرده اند که باید با همکاری و هماهنگی های لازم عملیات اجرایی کار آغاز شود.

وی با تاکید بر اینکه همه دستگاه های متولی ساماندهی رودخانه های زرجوب و گوهررود باید همکاری های لازم را داشته باشند، اضافه کرد: ساماندهی این دو رودخانه تنها به عهده محیط زیست، آب و فاضلاب و شهرداری نیست کل مجموعه و ادارات باید همکاری لازم را داشته باشند.

فرماندار شهرستان رشت با بیان اینکه مردم نباید تنها شاهد برگزاری جلسه های ما  در فضای مجازی باشند بیان داشت: مردم باید کارهای عملیاتی و اجرایی را برای رفع مشکلات رودخانه های یاد شده و ساماندهی آنان مشاهده کنند.

رئیس شورای اسلامی کلانشهر رشت نیز در این جلسه در سخنانی گفت: شهرداری به لحاظ قانونی مسئولیتی در قبال رودخانه های زرجوب و گوهررود ندارد اما در آزاد سازی حریم می تواند کمک کند.

احمد رمضانپور نرگسی افزود: سازمان های مختلف در ارتباط با ساماندهی رودخانه های زرجوب و گوهر رود، رفع آلودگی ها و مشکلات زیست محیطی آن وظیفه دارند.

وی با تاکید بر اینکه ساماندهی رودخانه های زرجوب و گوهررود باید در سطح ملی دیده شود، اظهار داشت: این رودخانه ها تنها مربوط به رشت و استان گیلان نیست بلکه (با توجه به راهیابی به تالاب انزلی و دریای خزر بعنوان زیستگاه آبزیان مورد مصرف همگان به مردم ایران )اختصاص دارد.

وی در ادامه با اشاره به انتخاب شهردار جدید رشت طی چند روز گذشته از سوی اعضای شورای اسلامی این کلانشهر خاطر نشان کرد: قرار نبود که در دوره پنجم شورای رشت بیش از یک شهردار  برای تصدی پست شهرداری رشت داشته باشیم، ما در انتخاب خودمان دقیق کار کردیم اما شرایطی پیش آمد که این موارد را رقم زد.

رمضانپور نرگسی با اشاره به انتخاب مسعود نصرتی به عنوان اولین شهردار در دوره پنجم شورا اظهار داشت: زمانی که نصرتی از این پست رفت، همه چیز از هم پاشید.

وی با اشاره به انتخاب ناصر حاج محمدی بعنوان دومین شهردار در دوره پنجم شورا  اضافه کرد: بنا نبود که شهردار را تغییر دهیم ضرورت های به وجودآمده موجب شد تا شهردار استیضاح شود، ضمن اینکه از حاج محمدی شهردار پیشین رشت بابت زحمات وی در موضوع پسماند در سایت سراوان رشت قدردانی می کنم.

وی در ادامه با اشاره به انتخاب سیدمحمد احمدی به عنوان شهردار جدید رشت خاطر نشان کرد: انتخاب شهردار کار سختی است به همین دلیل قانونگذار سه ماه به اعضای شورا فرصت داده اما ما این فرصت را به  سه هفته تقلیل دادیم.

رئیس شورای اسلامی رشت بیان داشت: احمدی از مدیران باسابقه است او در سابقه خود فرماندار رودبار، لاهیجان، رشت، معاون استاندار گیلان و غیره را دارد که امیدواریم هر چه سریعتر ابلاغ او از سوی وزارت کشور اعلام شود.

احمدی سراوانی نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این جسله بیان داشت: برای رفع آلودگی رودخانه های زرجوب و گوهررود ابتدا باید مشکلات سایت سراوان "محل دفن زباله" مرتفع شود.

وی اظهار داشت: شیرابه های محل دفن زباله در سایت سراوان رشت به رودخانه زرجوب و گوهررود می ریزد لذا ابتدا باید مشکلات بالادستی را برطرف کرد.

رودخانه های زرجوب و گوهررود رشت که در گذشته از رودهای زیبا، تفریحی و دیدنی این شهر بودند، امروز غرق در آلودگی و به عنوان معضلی زیست محیطی و نگرانی اجتماعی شناخته می شوند و در انتظار نگاه ویژه دستگاه های متولی و البته مشارکت مردم برای رهایی از این نابسامانی هستند.

زرجوب و گوهررود از رودخانه های روگذر رشت هستند، در گذشته این رودخانه ها  از مکان های دیدنی و تفریحی به شمار می رفتند، در آنها ماهی گیری انجام می شد و مردم برای تفریح به کنار آنها می آمدند اما امروز جزو آلوده ترین رودخانه ها نامیده می شوند تا جایی که توقف در کنار این رودخانه ها به دلیل بوی نامناسب بویژه در فصل تابستان، آزاردهنده است.

شهرستان رشت در مرکز استان واقع شده که از شمال به دریای خزر و شهرستان انزلی، از جنوب به رودبار، از شرق به سیاهکل، لاهیجان، آستانه اشرفیه و از غرب به شهرستانهای صومعه سرا، فومن و شفت متصل می باشد و دارای یکهزار و  ۴۲۷ کیلومتر مربع وسعت، ۶ بخش، ۷ شهر، ۱۸ دهستان و ۲۹۳ روستا و جمعیت ۹۸۱ هزار و ۴۴۵  نفر که ۶۹۸ هزار  نفر شهری  و  بیش از ۲۲۰ هزار نفر روستایی به عبارت دیگر ۷۶ درصد جمعیت شهری و ۲۴ درصد روستایی است.