دکتر محسن عظیمینژاد روز شنبه در نشست با خبرنگاران در نیشابور افزود: امروز ۱۲ مهر ماه تعداد بیماران کووید ۱۹ نیازمند به دستگاه تنفس مصنوعی در این شهر به هفت نفر رسید. از دیروز شمار بستری بیماران کرونا در این شهر نیز از ۸۸ نفر به ۱۰۲ نفر رسید.
وی ادامه داد: آمارها و امکانات موجود نشان میدهد که در صورت تداوم این وضعیت، گنجایش بیمارستانهای نیشابور رو به تکمیل میرود.
رییس دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: وزارت بهداشت صبح چهارشنبه هفته پیش وضعیت شیوع ویروس کرونا را در شهرستانهای نیشابور و فیروزه "قرمز" اعلام کرد و از آن روز تاکنون یعنی ظرف کمتر از ۳۶ ساعت پنج نشست فوقالعاده در همین ارتباط برگزار شده است.
وی افزود: در پیک سوم کرونا در کشورهای دیگر قوانینی که اعمال میشود شبیه حکومت نظامی است و در حال حاضر ما وارد جنگی شدهایم که سهبرابر حالت نظامی تلفات دادهایم.
دکتر عظیمینژاد ادامه داد: بیماران نیازمند خدمات آی.سی.یو نیز ظرف مهر ماه جاری تاکنون در نیشابور افزایش یافته است. ۴۰ تخت آی.سی.یو در بیمارستان ۲۲ بهمن نیشابور اضافه و برای هرکدام بطور متوسط ۲۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی گفت: وضعیتی بحرانی و تهدیدی جدی علیه سلامت شهروندان ایجاد شده است و اگر تعداد بیماران مبتلا به آنفلوآنزا مانند پارسال به ۷۵۰ نفر برسد با توجه به این که در تامین واکسن آنفلوآنزا هم با محدودیت رو به رو هستیم اوضاع بسیار خطرناک خواهد شد.
رییس دانشکده علوم پزشکی نیشابور افزود: هیچ راهی به جز جلوگیری از ابتلا و سرایت کرونا وجود ندارد و مهمترین ابزار برای شکستن زنجیره انتقال کرونا آگاهی و اطلاعرسانی به شهروندان است و شستن دستها، زدن ماسک و حفظ فاصله اجتماعی جزء مهمترین عوامل جلوگیری از شیوع کروناست.
وی گفت: ۳۰ درصد از بیماران مشکوک به کرونا زیر هشت سال هستند و امیدواریم امروز مدیریت آموزش و پرورش در قطب شهید شوشتری به سمت آموزش مجازی حرکت و از تشکیل کلاسهای حضوری جلوگیری کنند.
مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در فاصله ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است.