حسینعلی قوانلو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : حدود ۵۰۰ هزار عدد ماسک در واحدهای صنعتی استان و حدود ۱۰۰ هزار عدد هم در کارگاه های خانگی تولید و روانه بازار می شود.
وی گفت : بر اساس برنامه ریزی روزانه حدود ۸۰ هزار عدد ماسک در اختیار بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی مازندران ، بابل و تامین اجتماعی قرار می گیرد و بقیه نیز با نظارت دانشگاه های علوم پزشکی در داروخانه ها و واحدهای فروش تجهیزات پزشکی توزیع می شود.
او افزود : اگر چه در ماه های گذشته استان با کمبود مواد اولیه برای تولید ماسک استاندارد مواجه بود ، ولی اکنون مشکلی برای مواد اولیه نداریم چون وزارت بهداشت آن را تامین کرده و در اختیار واحدهای صنعتی قرار داد.
رییس سازمان صنعت مازندران گفت : اکنون وضعیت تولید ماسک در استان به گونه ای است که حتی اگر پوشیدن ماسک برای شهروندان اجباری شود ، ما مشکلی در تامین آن نداریم .
اجباری شدن استفاده از ماسک و جریمه افراد فاقد ماسک در معابر و اماکن عمومی یکی از گزینه های ستاد ملی مقابله با کرونا است . این گزینه پس از کاهش روند استفاده از ماسک در مناطق مختلف کشور از جمله مازندران مورد توجه قرار گرفت. بر اساس آمارهای رسمی میزان استفاده مردم مازندران از ماسک در معابر و اماکن عمومی و بازارها هم اکنون به حدود ۵۰ درصد کاهش یافته در حالی که در ماه های تیر و مرداد حدود ۹۰ درصد بود.
تشدید نظارت بر اصناف
رییس سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران در مورد انتقاد از پایین آمدن سطح رعایت پروتکل های بهداشتی در اصناف هم گفت : نظارت بر اصناف طبق مصوبه ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا تشدید شده است و تمامی اتحادیه ها و مجامع صنفی موظف به نظارت بر رعایت پروتکل ها در سطح اصناف شدند.
وی افزود : اگر چه میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در اصناف استان پایین تر از سایر نقاط کشور پیش بینی نمی شود، ولی ما نظارت ها را به میزانی افزایش دادیم که بتوانیم با متخلفان برخورد شدید داشته باشیم.
قوانلو گفت : در طرح های نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی هر واحد صنفی که در این زمینه بی توجهی داشته باشد ، واحد صنفی اش پلمپ می شود و چنانچه پیش از این تذکر کتبی و یا شفاهی دریافت کرده باشد، پرونده اش در قالب تخلفات بهداشتی به دستگاه قضایی ارسال خواهد شد.
وی اضافه کرد : این برخوردها برای نانوایی ها ی سطح شهر و روستاهای استان که به حدود پنج هزار واحد می رسد، با کم شدن سهمیه آرد همراه می شود و برای تامین سلامت مردم گروه های نظارتی ما هیچ اغماضی نشان نخواهند داد.
معاون نظارت و بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران هم به خبرنگار ایرنا گفت : در راستای تشدی نظارت بر واحدهای صنفی با محوریت پروتکل های بهداشتی حدود ۱۵۰ گروه بازرسی و نظارت ساماندهی و روانه سطح بازارهای استان شدند.
حسین اصغرزاده افزود : این نظارت ها با همکاری اتحادیه ها و مجامع صنفی و مرکز بهداشتی و درمانی در سطح استان انجام می شود و با متخلفان بهداشتی همانند متخلفان اقتصادی برخورد قانونی خواهد شد.
وی گفت : در سال جاری ۲ هزار و ۴۰۰ واحد صنفی به دلیل عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح استان پلمپ شدند و پرونده برخی از این واحدها به دلیل تکرار تخلفات به دستگاه قضایی ارسال شده است.
مازندران ۱۵۰ هزار واحد صنفی دارد. به طور میانگین برای هر ۲۵ نفر یک واحد صنفی در استان فعال است ، در حالی میانگین کشوری برای هر ۳۷ تا ۴۰ نفر یک واحد صنفی دارای مجوز است.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت ، سطح رعایت پروتکل های بهداشتی در اصناف به طور میانگین حدود ۵۶ درصد و ۶ درصد کمتر از میانگین رعایت این پروتکل ها در بین مردم عادی است . میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در نانوایی ها هم به حدود ۵۰ درصد رسیده است.
در مجموع بر اساس گزارش وزارت بهداشت ، رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح کشور به طور میانگین از ۸۲ درصد ماه گذشته به ۶۲ درصد در ماه جاری رسیده است. میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در استان مازندران نیز طبق اعلام دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل حدود ۶ درصد کمتر از میانگین کشوری است.
هم اکنون حدود ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان های در بیمارستان های استان بستری هستند.