سیما سادات لاری روز شنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز ( ۱۲ مهر ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۵۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۴۰۱ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۶۸ هزار و ۱۱۹ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۸۷ هزار و ۶۷۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۱۲۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون چهار میلیون و ۹۵ هزار و ۱۶۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: پس از خیز اولیه اپیدمی کرونا در اسفند ۹۸ و خیز دوم این همه گیری در تیر ۹۹ از اوایل شهریور نمودار موارد ابتلا و بستری کرونا در استان تهران صعودی شد. شیب صعودی این نمودار نگران کننده است و در صورت تداوم این روند با افزایش موارد مرگ و میر کرونا در هفته های آینده در استان تهران مواجه می شویم.
وی افزود: شهرهای تهران، پیشوا، ری، شمیرانات، شهریار و ورامین در وضعیت قرمز و شهرهای رباط کریم و پاکدشت در این استان در وضعیت هشدار قرار دارند.
لاری گفت: میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در استان تهران ۴۶درصد و کمتر از میانگین کشوری است. میزان استفاده از ماسک توسط مردم این استان نیز در اماکن عمومی ۵۹ درصد، در وسایل نقلیه عمومی ۵۰ درصد، در بین کارمندان ادارات و بانکها ۷۹.۴درصد و در بین شاغلان صنوف و صنایع ۴۵ درصد است که در همه موارد از میانگین کشوری پایین تر است.
وی افزود: هم اکنون در استان تهران ۴۶۰۶ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در مراکز درمانی بستری هستند که از این تعداد ۹۱۲ نفر به علت شرایط نامناسب بیماری در بخش آی سی یو تحت مراقبت ویژه قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در شرایط فعلی هر گونه ساده انگاری و عادی انگاری بیماری کووید۱۹ سدی در راه مبارزه با این بیماری است و عوارض آن دامنگیر همه مردم می شود. بیماری کووید۱۹ هنوز هیچ واکسن و داروی درمان قطعی ندارد و تنها راه مبارزه با آن تطبیق سبک زندگی و عمل به توصیه های بهداشتی است و امیدواریم با رعایت این توصیه ها شاهد توقف روند رو به گسترش اپیدمی این بیماری در کشور باشیم.